dinsdag 24 november 2020

Verhuiskaart

Onze overburen zijn verhuisd. Daarom maakte ik een kaartje om ze te feliciteren met hun nieuwe huis.

Ik gebruikte voor deze kaart de sketch van Sketch Saturday. De papiertjes zijn van MD, net zoals de stans van het huis en het cijfer 9. De boom en de sleutels komen uit China.

We vinden het hier in ons buurtje allemaal jammer dat ze zijn vertrokken. Ons clubje wordt steeds kleiner en we merken dat de nieuwere buren (vooral jonge stellen) niet meer zo gemakkelijk aansluiten bij het clubje 50-ers wat er allemaal al jaren woont. Zo wordt de gezelligheid in de buurt wel minder/anders.  

Straks ga ik op kraamvisite bij de kleine Fiep en haar mama. De letterkaart, de doos en de gehaakte Nijntje en rammelaar gaan mee. Ik ben benieuwd wat ze er van vinden.

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kaart Henriët, wij hebben in 1982-83 hier in de straat allemaal een eigen huis gebouwd wij zijn nog de enige met onze buurtjes overgebleven. De rest allemaal jonge mensen, die geen contact zoeken zo jammer.
  Heel veel plezier vanmiddag fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaart, inderdaad heel anders dan mijn verhuiskaart.
  Veel plezier op kraamvisite.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk deze verhuiskaart Henriët...en jammer dat ze vertrekken uit jullie buurt, ja en de jeugd heeft daar precies geen behoefte aan contact met de buren...Wij wonen hier op het Brabantse platteland, ook hier verjongd de buurt wel hoor
  De oude huizen(boerderijen) worden afgebroken en er komen prachtige nieuwe huizen voor in de plaats.. Zo gaat dat nou eenmaal..
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige verhuiskaart en inderdaad heel jammer... Merkte bij m'n ouders in de buurt ook een veel gezelligere sfeer dan hier in de nieuwbouw. In de nieuwbouw heeft iedereen ook z'n eigen ding en vaak allebei hele week werken, zorgt voor een andere sfeer, vandaar dat ik nog vaak bij m'n ouders kom, niet alleen voor de hobby maar ook de gezelligheid ;) Fiep gaat vast blij zijn met zulke mooie cadeautjes, veel plezier!

  Hobbygroet Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige verhuiskaart Henriët.
  Leuke sketch heb je gebruikt.
  Bij ons op straat is het ook stil.
  Ieder op zijn eigen.Ze zijn allemaal werken.en druk druk.
  Groetjes Elle-jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave verhuiskaart Henriët, mooi dat steentjes papier. Leuk om het huisnummer te vermelden en die sleutels zijn een leuk glimmertje erbij. Misschien een keer een buurtbarbeque/ borrel houden (als corona voorbij is) om het ijs te breken voor de nieuwe buurtgenoten? Of een mooie kaart in de bus als welkom?
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke kaart heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi verhuiskaartje. Ik snap dat wel van de jongere mensen. Wij zijn nu intussen de oudsten in ons stukje Zuiderdiep. De jongeren zijn haast niet thuis, of ze komen thuis en gaan direct weer weg. Wat hebben ze ook aan die oude buren....totdat ze straks klein grut krijgen, dan is een oudere buuf toch wel handig....hahaha. We gaan het zien.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke serie ronde kaartjes maakte je de laatste paar dagen.
  Zo zie je maar wat een veelzijdige stans dat is!!
  Goed dat je die gekocht hebt.
  Deze verhuis kaart is ook leuk zeg.
  Jammer is dat hè, als je er ineens achter komt dat het om je hem steeds meer gaat veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi !
  Dat kan inderdaad jammer zijn. Zou ik ook vinden van een aantal buren. onze staart verjongd ook heel erg, maar de jongeren zoeken wel contact.
  Je kaart is een leukerd! Dat huisje is top voor een verhuiskaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk kaartje! Wij wonen hier nu bijna een jaar en kregen ook het bericht dat onze buren (tevens familie) gaan verhuizen.
  Je buurtjes zullen deze kaart zeker waarderen! Liefs, Sarah

  BeantwoordenVerwijderen