zaterdag 30 maart 2024

Uitdaging met GerJanne

Daar zijn we weer met onze gezamenlijke uitdaging. Dit keer bedacht GerJanne de opdracht: maak een easy fun fold card (lees hier de beschrijving) met opening waardoor een afbeelding te zien is als de kaart gesloten is (een kaartje in een kaart waar een afbeelding doorheen piept zoals GerJanne verduidelijkte). Maar.....omdat er 5 weken zaten tussen de vorige opdracht en deze wil ze nu 3 kaarten zien. 1 met een (ingekleurde) stempel, 1 met een stans en 1 met een plaatje of een houten figuur of zoiets.
Lang verhaal kort, ik maakte de volgende 3 kaartjes:


Geel parelmoerpapier gebruikt als basis. Het haasje van MD (wat heb ik die stans al vaak gebruikt! Hiermee heb ik alle Nijntje geboortekaartjes gemaakt. 3x 80 stuks) mocht uit het gat komen piepen. Ik heb het haasje verhoogd opgeplakt. De rand van het gat versierd met bloemetjes. Onder het gat een strookje dp waarvan ik ook de binnenkant heb gemaakt en daarop de tekst.


Als je de gele kaart opent zie je de foto linksonder en als je dat dan weer opent zie je de foto rechtsboven. Hier heb ik een tekst geschreven voor mijn vader en zijn vriendin en deze kaart met een mooie bak violen afgegeven voor Pasen.


Het tweede kaartje is heel anders dan jullie van mij gewend zijn. er lag nog een pakketje met uitdrukplaatjes voor Kerst die ik vorig jaar kocht bij de Action. Ik koop zo'n pakketje dan omdat ik de papiertjes die er in zitten mooi vind maar de uitdrukplaatjes gebruik ik bijna nooit. Maar omdat ik van GerJanne mocht kiezen (een plaatje, een houten figuurtje of zoiets) pakte ik deze plaatjes erbij.



Rechtsonder wat je ziet als je de eerste laag opent en rechtsboven de binnenkant van de binnenkaart.

Als derde ging ik aan de slag met een stempel:
\

Ik stempelde de clematisbloem van Ludiec op aquarelpapier en kleurde hem in met aquarelverf. Omdat de achtergrond bij de clematis vrij druk en en een felle kleur heeft wilde ik de voorkant rustig houden. Daarom stempelde ik de tekst rechtstreeks op de voorkant.


Rechtsboven zie je de eerste binnenkant. Met roze distresinkt drukte ik een stencil op het witte papier. De witte delen kleurde ik licht in met aquarelverf. Met vintage photo nog een tekststempel er op gezet.
Ook deze binnenkant heb ik rustig gehouden. De blauwe cirkel die uit de voorkant komt en een tekststempel.

Het was leuk om hier mee aan de slag te gaan en te bedenken hoe je alles aankleedt. En de extra uitdaging van GerJanne om met een stans, een stempel en uitdrukplaatjes (oid) te werken maakte het nog leuker.
Nu is het weer aan mij om voor april iets te bedenken. Komst vast goed.

Donderdagavond was ons teamuitje in Groningen. Buikpijn van het lachen hebben we gehad. Wat een dol dwaze bedoening was het 'Wie is de mol' spel. We speelden verschillende actieve- en denkspellen en tussendoor werd het eten in 3 gangen geserveerd. Aan het eind verdachten een aantal collega's mij als mol omdat ik erg fanatiek was tijdens de spelletjes (maar dat ben ik meestal) en doordat ik, echt per ongeluk, een fout antwoord aan een collega had doorgegeven.
Op zo'n avond kom je dan toch weer tot de conclusie dat wij een super leuk team hebben. Zo'n avond is zeker voor herhaling vatbaar.

19 opmerkingen:

  1. Oh! Deze zijn ook ontzettend leuk. En wat een goed idee van die plaatjes. Ik heb er ook nog wat liggen en totaal niet aan gedacht om die te gebruiken. Goed idee, want ik denk dat ik dit model nog wel eens ga maken.
    Ik had al zo'n vermoeden dat dat team uitje hilarisch geweest zou zijn.
    Fijn als je een leuk team hebt.
    Intussen jouw monster opdracht gelezen😂🤣. Ik denk dat ik mijzelf maar een dag uitplan😆
    Fijne dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allereerst is het model alleen al zo leuk, ik hou hiervan.
    Daarna de 3 kaarten.... poeh zeg, GerJanne denkt zeker dat jij niks te doen hebt in zo'n maand.
    Maar, eerlijk waar, ze zijn heel erg leuk!!
    Dat pakketje kocht ik ook bij Action en ik vind het juist zo leuk om de plaatjes samen met het dp te combineren.
    Jouw kerstkaart/wintetkaart is helemaal compleet nu en heel leuk.
    Haha, klinkt als een hele fijne avond, leuk hoor, als je je fijn voelt in een team collega's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjonge jonge drie kaarten maar wat zijn ze van jou ook heel geslaagd. Ik schreef al bij GerJanne dat dit onderwerp op ons to do lijstje komt. Kijken wie het het eerst gaat onthouden, Daphne of ik. Jammer genoeg had ik de april opdracht voor Daphne net al doorgegeven anders had ik dit model gekozen.
    Wat fijn dat je zo hebt genoten van het team uitje en dat je zo'n leuk team hebt, dat zijn de mooie dingen in het leven.
    Fijne dag, liefs en hele mooie Paasdagen
    Hele .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent goed los gegaan met dit leuke kaarten model. Mooie kaarten zijn het alle drie heel verschillend maar erg leuk gemaakt. Ik onthou dit model even .. het ziet er zo leuk uit. Fijn dat jullie een gezellig team uitje hadden. Alvast vrolijk Pasen. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een mooie kaartjes met het leuke patroon zo leuk hoe je met verschillende details de kaart er toch steeds weer anders laat uit zien
    fijn dat je team uitje zo gezellig was
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ook al zo'n prachtige serie.
    groetjes Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Alledrie erg geslaagd je kaarten. Leuk model!
    Fijn dat het teamuitje zo geslaagd was.

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jij hebt ook 3 hele gave kaarten gemaakt met dit leuke model Henriët. Wat leuk toch om elkaar uit te dagen op deze manier. Klinkt als een heel geslaagde avond , lekker nagenieten nu. Fijne Paasdagen.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik sta in je spam Henriët :(
    Lieve groetjes Miranda (bolletje lucky)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke serie kaarten Henriët.
    Leuk modelletje.
    Groetjes Elle-Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat heb jij ook een leuke serie gemaakt met dit modelletje Henriët! fijn dat jullie teamuitje zo geslaagd was, kun je weer met veel plezier op terugkijken.
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke serie kaarten heb je zo gemaakt. En dat teamuitje klinkt inderdaad super gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke serie !!!
    En jullie uitje klinkt goed , leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige kaartjes en vooral de bovenste is super schattig!
    Dat uitje klinkt heel erg gezellig!
    Fijne Paasdagen en groetjes, Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jouw kaarten zijn ook zo leuk geworden. En dat klinkt als een hele gezellige avond.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een ontzettend gave kaarten, alledrie! Allemaal heel anders, maar stuk voor stuk superleuk. Zo leuk dat je de drie kaarten van de opdracht in heel verschillende stijlen en voor verschillende gelegenheden hebt gemaakt.
    Jullie teamuitje klinkt als een groot genietmoment van een paar uur, tof!
    Fijne Paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat hebben jullie elkaar goed uitgedaagd zeg! Drie hele mooie kaarten laat je zien zeg, altijd een verrassing als je de kaart opent. Wat fijn om als team zo’n gezellig uitje te hebben gehad, daar kunnen jullie weer even op teren. Maar voor nu hele fijne Paasdagen. Groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je hebt 3 superleuke doorkijk kaarten gemaakt, ik vind vooral de eerste met het haasje echt heel erg mooi. Fijn dat jullie teamuitje zo gezellig was,
    Groetjes,
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hey Henriët,
    Wat maakte je 3 mooie doorkijkkaarten. Echt wat een gaaf model zeg. Heel erg leuk gedaan.
    Gaaf he, een teamuitje. vind ik zo gezellig altijd.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen