maandag 15 januari 2024

Liftchallenge in de herhaling

Ik maakte nog 2 kaartjes met de Floating techniek voor de Lift Challenge. Toen ik de vorige 2 aan Dirk liet zien merkte hij op dat dit geen kaarten waren om te sturen als er een man overleden is.
Dus nu aan de slag met andere kleuren:


Ik probeerde toch nog een keer de cirkel uit acetate te snijden. Nu koos ik een cirkel zonder stikrandje maar ook nu moest ik hem zelf nog uitknippen. Deze vogel gebruiken voor een condoleancekaart zag ik bij Trijntje.


Bij Femminde las ik dat ze vellum had gebruikt in plaats van acetate. Dat heb ik bij deze tweede kaart ook uitgeprobeerd en ik vind het goed geslaagd. Ik denk dat ik deze techniek vaker ga gebruiken en dat ik dan de strookjes op vellum ga plakken.
Hopelijk blijven deze kaarten een hele poos in de kast liggen!

Gisteren ben ik met Dirk naar het ijsbeeldenfestival in Zwolle geweest. Wat mooi om te zien! Wel koud, maar ja, dat was te verwachten natuurlijk!


20 opmerkingen:

  1. Leuk zijn deze condoleance kaarten. Erg leuk zo op de circles met strookjes. De vogeltjes zijn erg leuk voor condoleance kaarten. Succes met het maken met deze kaarten in andere kleuren. Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie kaarten.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw heel mooi gemaakt. Wat en leuk uitje hadden jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooie kaarten. ik gebruikte zelf wat dunner acetate, maar ligt ook wel aan de snijmal hoor.
    groetjes Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige condoleancekaarten, heel mooi met dat blauw!
    Leuk dat je hier naar de ijsbeelden bent geweest. Ik ben ook heel wat jaren geweest om foto's te maken maar durf het niet meer aan. Door de neuropathie in vingers en tenen heb ik bij extreme kou heel veel pijn en dat heb ik er niet voor over.
    Nu geniet ik maar van de foto's die anderen hebben gemaakt.

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige kaart met deze techniek.
    Gezellig samen naar het ijsbeeldenfestival.
    Groetjes Elle-Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige kaarten. Een hele fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Twee hele mooie kaarten maar die andere 2 vind ik eigenlijk ook wel kunnen als er een man is overleden.
    Bij mij gaat dat acetate ook niet goed door de stansmachine. Ik heb hem er 6 keer door gehaald maar toch moest ik nog bijknippen.
    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel mooie kaarten, mooi met blauw.
    De ijsbeelden zien er prachtig uit, al vind ik dat gekleurde licht minder mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie techniek heb je gebruikt op je kaarten, ook op vellum komen de strookjes mooi uit en die vogel op tak heb ik ook nog, blijft leuk.
    Groetjes,
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh, deze zijn ook mooi zeg! En met vellum zag ik ook voorbij komen: ook heel mooi en inderdaad wat makkelijker snijden dan het acetaat. Groetjes Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je kaarten zijn prachtig Henriët, en heel geschikt als condoleance kaarten in deze kleuren en het vogeltje. Prachtige foto's heb je gemaakt van jullie ijsbeelden uitje.
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Enige kaarten zijn het. Het is ook een leuke techniek hier vandaag ook mee bezig geweest. Ik probeerde het met een dun velletje plastic wat tussen de vleeswaren zit, maar nog moest ik het knippen. Dan maar met dikker acetaat, het knippen gaat best wel makkelijk. Groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha Henriet,
    ook deze twee zijn heel mooi. Ben nog even naar de vorige gaan kijken en ik vind dat Dirk wel gelijk heeft. Binnenkort ga ik met deze techniek aan de slag. Nu weet ik al wat me te wachten staat....misschien dat ik het wel meteen op vellum ga doen. Nee... denk dat ik het toch mar eerst eens ga proberen...
    En wat mooi dat ijsbeelden festival....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel leuke techniek he, uk doe het gewoonlijk ook met vellum.
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hey Henriët,
    Wat zijn deze 2 ook weer leuk geworden. Heel erg mooi. De kleuren zijn ook weer erg leuk, Deze kunnen ook voor een man gestuurd worden.
    Wat gaaf die ijsbeelden. leuk zeg.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Deze twee uitwerkingen zijn ook mooi, bedankt voor je tweede inzending!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het vellum is ook een mooi effect, ik ben gek op vellum! Beide kaartjes zijn erg mooi geworden, bedankt voor het meedoen met de Liftchallenge en je enthousiasme!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heel mooi en stijlvol deze condoleance kaartjes. Het vellum vind ik ook echt een mooi effect geven. De ijsbeelden zien er ook prachtig uit, helaas is Zwolle een beetje uit de richting voor deze Brabander.. Dankjewel voor je bijdrage aan de lift!

    BeantwoordenVerwijderen