vrijdag 27 mei 2022

Uitdaging met GerJanne deel 1

Vandaag zijn GerJanne en ik er al met het eerste deel van onze uitdaging. Morgen zijn we er zoals gewoonlijk ook weer op de laatste zaterdag van de maand. Deze keer was het de beurt van GerJanne om iets te bedenken en dat was geen makkie deze keer:
Maak 4 kerstkaarten. 1 met een sneeuwpop of meerdere, 1 met een kerstboom of meerdere, 1 met een ster of meerdere en 1 met een diertje van MD. Maar daar was het nog niet mee klaar. Ik kreeg ook 3 sketches die ik alle 3 moest gebruiken. En de 4e kaart moest met inkt en stencils. Volgen jullie het nog?

Vandaag laat ik de 3 kaarten zien die ik met de sketches maakte en morgen komt de kaart met inkt:


Dit was de eerste kaart die ik maakte met de opdracht om 1 of meer sneeuwpoppen te gebruiken.
Naast het grijze papier met sneeuwvlokjes gebruikte ik lekkere vrolijke papiertjes.

Na deze kaart maakte ik het mezelf nog moeilijker dan GerJanne al had gedaan want van mijzelf moest ik het grijze papier met sneeuwvlokjes op iedere kaart gebruiken om wat eenheid in de kaarten te krijgen.


Dit is kaart 2. Met een diertje van MD. En dat werd dus de ijsbeer. 


Tenslotte kaart 3. Deze heeft heel veel sterren. En de kerstman en dat is geen diertje van MD dus ik vond dat ik die wel mocht gebruiken. En ook hier weer het grijze papier.


En hier zien jullie alle 3 de sketches op een rij.

Morgen laat ik kaart 4 zien. Die is heel anders en daar ontbreekt ook het grijze papier. Daarom laat ik die morgen ook apart zien.
Gaan jullie ook nog even bij GerJanne kijken? Ik ben heel benieuwd wat zij er van gemaakt heeft.

Gisteren hebben manlief en ik een heerlijke dag gehad rondom Almere. We zaten daar al om 9.15 uur op de fiets en na bijna 60 kilometer en 107 gevonden caches waren we weer bij de auto terug.
Ik moet zeggen dat ik eerst nog wat sceptisch was over fietsen in Almere maar wat was het geweldig. We hebben geloof ik alle natuurgebieden rondom Almere wel gezien: Lepelaarsplassen, Oostvaardersplassen, Almeerderhout, Pampushout en het Almeerderstrand. En de hele dag in ons t-shirtje gefietst. Echt weer een top dag. Afgesloten met een etentje in een restaurantje in de buurt en een rondje bubbelbad in de tuin.

10 opmerkingen:

 1. ha die Henriët,
  Wat een leuke kaarten heb je gemaakt. Grappig dat je veel van MD hebt gebruikt. En nu was de uitdaging al complex, maak jij het jezelf nog ingewikkelder! Grappig dat jij bij de kerstman+sketch ook sterren papier en losse sterren hebt gebruikt. Ik had mijn mixed media kaartje klaar dacht ik, maar hij voldoet niet aan mijn eigen eisen, dus die moet ik vandaag nog maken!😂🤣
  Zo kun je het jezelf ook moeilijk maken.
  En wat hebben jullie ver en veel gefietst! Sjonge wat lekker. Wel veel wind, maar een extra voldaan gevoel als je dan aan de neit zelf gemaakte maaltijd zit, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende kaartjes met deze pittige opdracht :) Mooie tocht hebben jullie gemaakt .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke serie kaarten Henriët.
  Leuk elkaar zo uit te dagen.
  Groetjes Elle-jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een pittige opdracht heb je gekregen van Gerjanne, ik heb ook al even bij haar gekeken.
  ben benieuwd naar de kaart met inkt!
  groetjes Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie kaartjes met de opdracht en de sketches het is een heel gevarieerd geheel geworden met de frisse kleurtjes diertjes en leuke details
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deel 1 van de opdracht is al zeer geslaagd, het zijn vrolijke kaarten geworden! Mooie route hebben jullie gefietst met een lekkere afsluiter.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk gemaakt. Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo zeg, daar moest je wel je hoofd bij gebruiken! Maar je hebt 3 heel mooie kaarten gemaakt, de 4 zal er zeker niet aan onder doen.
  Wauw, jullie hebben echt zoveel caches gevonden! Het was vast een heerlijke dag zo alles bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi je bent echt wel aan het wErk gezet door GerJanne. Maar een mooie serie heb je ervan gemaakt. Knap om dan ook nog hetzelfde papier te gebruiken. Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed gedaan.
  Alleen het lezen van de opdracht en het begrijpen is al knap, hihi.
  Wat een leuke kaarten maakte je en wat moeilijk maakte je het jezelf toch ook weer.
  Maar je hebt wel gelijk het is wel een serie nu.

  BeantwoordenVerwijderen