maandag 10 oktober 2022

Mixed Media Maandag met Monique

Vorige week maandag reed ik 's ochtends op tijd richting Monique. Dat was maar goed ook want we konden onze tijd wel gebruiken die dag. Wat hebben we hard gewerkt zeg! Maar ook gezellig gekletst hoor. Laat dat maar aan ons over 😂🤣😂

Voor een challenge moest Monique iets maken wat voldeed aan de volgende opdracht: maak iets met acrylverf. De verf moet je aanbrengen met je vingers. Zet cirkels met een dopje en maak er een tekst bij met een dymo-tang/writer. Het onderwerp was vrij.


Ik maakte op de achtergrond cirkels met 3 kleuren acrylverf (goud, koper en cadmium yellow deep hue), dit bracht ik aan met mijn vingers. Lekker kliederen! Op het laatst had ik een probleem want ik kwam niet mooi uit. Dat heb ik opgelost door een cirkel uit een boek te stansen en die cirkel te bewerken met distress inkt Forrest Mos. De boompjes zijn van Sizzix. Die had Monique net nieuw. Wat een gepuzzel maar wel erg leuk. Op de achtergrond ook nog cirkels gemaakt met de kleur Forrest Mos. Een beetje gesmokkeld want in plaats van een dopje gebruikte ik de onderkant van een inktdouber die je op je vinger kunt doen. De uil gestempeld op kraft papier, een randje gras gestanst uit groen en tenslotte nog 3 elfjes van Lavinia en 3 goudkleurige sequins. De tekst geprint met de Dymo labelwriter. Het geheel gemat op zwart en thuis in mijn Art-journal geplakt.

Ik vind het een herfstig geheel geworden. Leuk om zo zonder vooropgezet plan bezig te gaan met verf, stempels en stansjes. Dit werkt toch anders dan wanneer ik gewoon kaartjes maak met stansjes. Dan weet ik van tevoren meestal wel al hoe het er ongeveer uit gaan zien. Dat heb ik met inkt en verf niet. Gewoon maar doen en zien waar je eindigt. Loslaten dus eigenlijk. Een hele goede oefening voor mij!

12 opmerkingen:

  1. Wat prachtig gedaan! Ik zou niet weten hoe ik eraan moest beginnen! Maar jij had een echte juf naast je zitten op dit gebied;-)
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, prachtig gedaan deze mooie kaart.
    Mooi de achtergrond en details.
    Groetjes Elle-Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een mooi kaartje met de frisse kleurtjes en leuke details mooie stempels en leuke details en leuk zo heel anders als die van Monique
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow....schitterend Henriet!
    Heel mooi in deze herfstkleuren...en fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad!
    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow heel mooi gemaakt.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er prachtig uit Henriet. Je weet zeker niet hoe het gaat worden met inkt. Wij zijn er vrijdag mee bezig geweest. Niet zo hoor maar een eenvoudige achtergrond gemaakt… Dit project is super gelukt. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is een heel leuk herfstig geheel geworden.
    Het zou voor mij een heel zware bevalling zijn om op deze manier iets te maken; loslaten én kliederen...pfieuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat prachtig gemaakt en wat mooi herfstachtig, echt knap gedaan!
    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. net bij Monique gekeken, je hebt totaal iets anders gemaakt.. erg leuk ook. .groetjes Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super zeg! Heel mooie kleuren en die boompjes... het lijken eigenlijk meer een soort paddenstoelen..Maar je hebt goed je best gedaan, onder het kletsen! ;-) Nu naar Monique!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw, héél erg mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen