maandag 24 oktober 2022

Feestvarken

Vandaag een kaart die we vrijdag meenemen naar onze jongste zoon in Maastricht. Daar gaan we heen voor de diploma-uitreiking van zijn Master aan de universiteit.


Het was meteen duidelijk dat het een kaart moest worden met het varken van MD. De reden daarvoor lezen jullie in dit blogbericht. Sindsdien gaat er vaak een kaart met het varkentje richting Maastricht. 
Ik zocht weer in mijn bak met papiertjes naar iets wat mooi bij elkaar en bij het varkentje paste. Hiermee maakte ik de achtergrond. Randje gras, paddenstoel en een 1000 poot erbij en om deze feestvreugde te verhogen ook maar lampjes buiten opgehangen (gisteravond zag ik dat onze achterburen de kerstboom buiten al weer vol lampjes hebben gehangen, en dat op 23 oktober. Mooi op tijd!). En natuurlijk mocht het varkentje de afstudeerhoed van de uil lenen. Die hoort er natuurlijk helemaal bij!

Vanochtend een niet zo'n leuk gesprek gevoerd met onze huisarts. Ik was best boos en dat heb ik vanochtend maar even gespuid. 2 weken geleden werd ik door de huisarts doorverwezen naar de KNO-arts in het ziekenhuis. Ik kreeg een bericht dat ik na ongeveer een week een brief of mail zou krijgen met een datum voor een afspraak. Omdat ik donderdag nog niets had gehoord maar eens met het ziekenhuis gebeld. En wat bleek......de KNO-arts heeft een wachttijd van meer dan 115 dagen (dat is meer dan 3 maand!) en neemt dus tijdelijk geen nieuwe patiënten meer aan. En die melding krijgt de huisarts ook bij een doorverwijzing. Maar dat geven ze dan niet even aan de patiënt door. Het ziekenhuis ook niet trouwens maar daar had ik donderdag al mijn ongenoegen over ge-uit.
ik vind het wel wat tegenwoordig hoor. Ik snap het allemaal wel, het heeft zo zijn redenen maar als je klachten hebt en daar aan geholpen wilt worden dan is het wel handig als je weet waar je aan toe bent.
Nu maar kijken of er in de buurt een ander ziekenhuis is waar ik wel terecht kan. Wordt vervolgd.....

17 opmerkingen:

  1. Super leuk en feestelijk kaartje heb je zo gemaakt.
    Ja, wat een gedoe is het tegenwoordig voor je ergens aan de beurt bent. Sterkte, hopelijk lukt het om ergens anders sneller geholpen te worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je een leuke kaart voor je zoon gemaakt.
    Wat jammer dat ze jou niet eerder bericht hebben gegeven… want nu. Moet je weer langer wachten. Terecht dat je boos bent… want dit had anders gekund. Veel sterkte. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is tegenwoordig overal zo als je dat hoort....hopelijk kun je in een ander ziekenhuis eerder terecht Henriet!
    Wat heb je een super GAAF kaartje gemaakt!
    Groetjes en sterkte hoor....ik zal voor je duimen,
    Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke kaart en het verhaal achter het varkentje ook zo leuk!
    Dat er in de zorg qua communicatie veel mis gaat, daar weet ik alles van en dan die lange wachttijden......verschrikkelijk. Ik kon met spoed pas over 4 weken terecht bij de dermatoloog, normaal 4 mnd wachttijd. Ik kan niet naar een ander ziekenhuis en ondertussen verga ik van de pijn en hoop ik maar dat er geen blijvende schade ontstaat.
    Hopelijk voor jou kun je snel ergens anders terecht en helpen ze je van je klachten af!

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie kaart met het varkentje, ik heb je verhaal nog even terug gelezen, die heeft een lange reis gemaakt.
    En de zorg, er gaat echt zoveel mis, ik hoop dat je ergens anders terecht kunt,
    Groetjes,
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd met je zoon , is toch wel fantastische dat hij zijn diploma heeft gehaald , en dan kan het varkentje niet ontbreken.
    Heel leuk gemaakt.
    In de zorg gaat veel mis en je moet zelf overal achter aan .
    Jammer maar zo staat het er voor.
    veel succes , dat je maar gauw een plekje kan vinden.
    groetjes Marjan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In ieder geval gefeliciteerd !!! Gave kaart !!!
    Knap vervelend......kan ervan meepraten helaas.
    Maar alert blijven...
    Groeten Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. leuk feestvarkentje!
    heel vervelend die wachtlijsten in de zorg... hopelijk komt er gauw een ander plekje voor je waar je terecht kan.
    groetjes Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met je zoon.
    Je maakte een super leuke kaart voor hem.
    Hopelijk vind je snel een ander ziekenhuis waar je snel aan de beurt bent.
    Succes.
    Groetjes Elle-Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk kaartje met het varkentje erop. Grappig met zijn muts.
    Het is ook overal hetzelfde liedje met die wachttijden om bij een specialist terecht te kunnen. Ik hoop dat je ergens anders eerder ernaar toe kan. Een geluk dat je ergens woont waar meerdere ziekenhuizen in de buurt zijn. Dat is hier in Zeeuws Vlaanderen niet het geval.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tjonge is je zoon alweer afgestudeerd! Voor mijn gevoel heb je hem nog maar net naar Maastricht gebracht! Je hebt een heel leuke kaart voor hem gemaakt met het varken en zijn afstudeerhoed! Gefeliciteerd.
    Wat balen dat je zo lang moet wachten, en terecht dat je boos werd. Goed communiceren kan tegenwoordig ook al niet meer. Ik hoop dat je snel een andere oplossing vind.
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nou dat is inderdaad vreemd, dat de huisarts dat niet meteen zegt, als hij/zij die melding krijgt...Ik hoop dat je snel ergens anders terecht kan.
    Je kaart is trouwens heel gaaf! Leuk om er steeds een varkentje voor uit te kiezen ;-) Knap van jullie zoon. En snel ook toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gefeliciteerd met het studeer resultaat van je zoon, mooie en toepasselijk kaart heb je gemaakt. Mag je trots op zijn. Op je zoon maar ook op de kaart. Wat vervelend dat de wachttijden zo oplopen en dat je dat niet ingelicht wordt. Communicatie is en blijft ene moeilijk ding. Hopelijk kun je snel elders terecht. Groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hey Henriët,
    Wat een leuk feestvarken. Echt schattig. Wat een gedoe met de zorg he. We betalen steeds meer voor onze zorgverzekering en dan heb je gewoon dit soort taferelen. Verschrikkelijk en schrijnend. Hopelijk komt het goed.
    Fijne dag.

    lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat een gaaf kaartje met het feestvarken, en de leuke details erbij
    wat vervelend dat de wachttijden zo oplopen en je dan niet wordt ingelicht stel je voor dat men je even belt, je moet echt overal zelf achteraan, hopelijk vind je snel een ziekenhuis waar je wel terecht kan
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd met je zoon, knap dat hij z'n master gehaald heeft. Wat een superleuke, vrolijke kaart heb je voor hem gemaakt.
    Het lijkt wel of het tegenwoordig steeds moeilijker wordt om iets te regelen of met elkaar te communiceren. Ik hoop dat je vlug in een ander ziekenhuis terecht kan. Sterkte met je klachten.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gaaf kaartje voor je zoon, leuk dat je op zo'n bijzondere manier aan het varken gekomen bent. Wat de zorg betreft heb ik meer geluk, omdat ik getransplanteerd ben is elke ontsteking gevaarlijk en belde de nefroloog naar de KNO arts en kon ik tussendoor geholpen worden, dan door naar de tandarts die me doorstuurde naar en andere voor een wortelkanaalbehandeling en zo was ik binnen 3 weken weer overal geweest en gaat het nu weer goed

    BeantwoordenVerwijderen