zaterdag 30 april 2022

Uitdaging met GerJanne

Het is weer de laatste zaterdag van de maand en dus zijn GerJanne  en ik er weer met onze maandelijkse uitdaging. Deze keer was het weer mijn beurt om iets te bedenken. GerJanne kreeg de volgende mail van mij: Maak een kaart (of een ander project) met stempels en inkt. Er mogen geen stansjes gebruikt worden. Klinkt simpel maar er moet minstens 1 dier, 1 bloem en 1 woord op te zien zijn (meer van alles mag).

Ik ging lekker aan de slag en maakte 2 kaarten met mijn bloemenstempels van Ludiec en de waterdruppels van Katzelkraft. 

Met die waterdruppels ging er bij deze kaart iets mis. Zien jullie dat ook? Daarom maakte ik er meteen nog een tweede kaart achteraan:


Nu liggen de waterdruppels niet op de kop tenminste. Maar toen ik de opdracht aan GerJanne nog een keer goed bekeek zag ik dat er iets mis was met mijn kaartjes. Want in eerste instantie was er op beide kaarten geen dier te zien. Gelukkig had ik in Nijkerk 2 kleine stempeltjes gekocht van Cats on Appletrees en zo vliegen er op de bovenste kaart toch nog 2 bijtjes rond en op de tweede kaart loopt een eendje in het rond.

Willen jullie ook zien wat GerJanne er van heeft gemaakt? Kijk dan snel op haar blog. De uitdaging voor mei heeft GerJanne ook al gemaild. Gelukkig maar want dat is nog maar zo niet klaar. Maar dat zien jullie eind mei wel voorbij komen!

Toen ik dinsdag schreef dat jongste zoon bij ons was vertelde ik maar de halve waarheid. Hij was namelijk bij ons in België. Wij hadden een huisje gehuurd in Meeuwen (bij Peer) en dat is maar een half uur van Maastricht. Nadat wij daar maandag waren gearriveerd heeft manlief hem opgehaald en dinsdag en woensdag heeft hij samen met ons 2 geocache-routes gefietst. Donderdag heeft manlief hem op tijd weer terug naar Maastricht gebracht want om 11 uur had hij college. Wij hebben toen nog heerlijk gefietst en gisteren nog een route gewandeld. Om half 6 waren wij weer thuis en om 7 uur zaten we al weer in de auto op weg naar Groningen voor een wedstrijd van Donar. Een heerlijke midweek met als bonus een paar dagen met jongste zoon. Genieten!We logeerden op een oude boerderij (zie foto midden onder) met paarden, ezels en varkens. De eigenaar had ook een oude tractor (uit 1976) waar jongste zoon een stukje op mocht rijden. Verder zie je links onder jongste zoon en manlief op zoek naar een geocache. Je moet er soms iets voor over hebben.

Het is een heel verhaal geworden vandaag. Ik hoop dat jullie het tot het eind hebben gered. En niet vergeten om bij GerJanne te kijken hoor!

15 opmerkingen:

 1. Prachtige kaarten, inderdaad de druppels zijn op de kop. Maar als je niks gezegd had... Gelukkig heb je nog een beestje tevoorschijn kunnen toveren! Genieten daar op de boerderij! Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave kaarten, je voelt je tegenwoordig helemaal in je element met inkt, hè? Ik ben benieuwd of GerJanne zich ook zo comfortabel heeft gevoeld bij deze opdracht; vast wel, want die is ook van alle markten thuis.
  Wat ziet het er heerlijk uit op en rond het vakantieadres, zo fijn dat jullie zoon er ook nog een paar dagen bij was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, deze zijn heel anders dan die van GerJanne. Maar ook erg mooi. Grappig van die waterdruppels, zou iemand het gezien hebben als je het niet had geschreven? Maakt eigenlijk niets uit hè, jij zelf ziet het.
  Wat fijn dat jullie met jullie zoon konden samen zijn. Ook leuk om samen te geocachen. Ik heb wel eens mensen hier in de buurt geholpen met zoeken.
  Fijn Weekend en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie kaartjes mooie achtergrondjes zin het geworden met de waterdruppels erop en mooie stempels heb je gebruikt wat een schattig stempeltje van het eendje gezellig hoor zo'n midweekje met je gezin
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, maar je hebt een geweldige kaart gemaakt. Ik vind die tof!!
  Wonderfull card.
  grtjs Claudia

  mocht je mijn nieuwe blognaam nog niet hebben, zie de info hieronder
  Ik ben nu te vinden onder mijn nieuwe blognaam Claudia's kaartjes met een nieuw URL: https://claudiaskaartjes.blogspot.com/
  https://claudiaskaartjes.blogspot.com/
  http://creativesketchygirls.blogspot.be
  http://girlzrebelchallenge.blogspot.com
  https://girlzcreativecrafts.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke opdracht had verzonnen! Ook jouw kaartjes zijn erg leuk! En gezellig zo met elkaar hoor even een paar dagen weg!
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je kaarten prachtig! De eerste spreekt me qua kleur iets meer aan! Gezellig zo even een midweekje gezellig bij elkaar!
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie kaarten nav jullie uitdaging.
  je moet er idd wat voor over hebben om de cache te vinden...
  groet Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ik moet altijd weer lachen dat jullie iets verzinnen en het dan zelf vergeten of moeilijk vinden.
  2 Prachtige kaarten.
  Ik vraag mij af of ik het uit mezelf gezien had, dat de water druppels op z'n kop staan.
  Wat leuk, een paar dagen weg!!!!! Zo te zien hebben jullie echt genoten, gezellig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn twee mooie kaarten geworden Henriët. Grappig dat je de dieren vergeten was maar gelukkig was het eenvoudig op te lossen. Fijn om zo samen te kunnen genieten, dat zijn de krentjes in de pap toch?
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Twee prachtige kaarten en wat een leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kaartjes zijn leuk geworden ! mooi gedaan ! lijkt me niet zo eenvoudig, maar het resultaat mag er zeker wezen.
  toffe foto's om je verhaal te volgen,
  grtjs,martina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow.....wat heb je GAVE kaartjes gemaakt Henriet....ik vind ze helemaal LEUK!
  Jullie hebben het heerlijk gehad zo te horen.....je moet inderdaad genieten van zulke momenten!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 2 prachtige kaarten, mooi zo`n korte vakantie, gezellig zo te zien aan de foto`s.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie kaarten heb je met inkt gemaakr. handig dat je nog van die kleine stempeltjes had. gezellig dat jullie een midweekje in Belgie waren met jullie zoon. Jullie hebben je goed vermaakt zo te zien. . Het weer werkte ook goed mee. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen