zaterdag 14 september 2024

Maak er een mooie dag van

Vandaag ben ik er weer eens met een kaartje waar geen inkt aan te pas is gekomen (op de inkt voor de tekststempel na dan). Er lag nog een ronde achtergrond en daarop mocht meneer Mol er een mooie dag van maken. Alle materialen zijn van MD.


Ik laat deze kaart meedoen bij Critter Crazy en bij Crafty Animals.

Afgelopen donderdag heb ik niet gereageerd op jullie kerstkaarten. Ik zat namelijk met onze groep 7 en 8 (31 leerlingen) op de natuurkampeerplaats in Elp. Ieder jaar gaan groep 7 en 8 bij ons in de eerste schoolweken op kamp om elkaar beter te leren kennen. Dit jaar hadden mijn collega's wel een hele koude nacht uitgekozen. Van woensdag op donderdag was op vliegveld Eelde een grondtemperatuur van 2,5 graad gemeten en van donderdag op vrijdag heeft het in Twente 's nachts gevroren. Je zult wel begrijpen dat het vooral 's nachts niet warm was in de tent. Gelukkig kon ik veel laagjes kleding aan doen en had ik een warme slaapzak mee maar nog was het koud!
Maar we hebben leuke dagen gehad en iedereen is gisteren weer heelhuids thuis gekomen.

Vanavond gaan we naar Leeuwarden waar Donar de eerste wedstrijd van dit seizoen speelt. Eens zien wat voor indruk het nieuwe team achter laat.

donderdag 12 september 2024

52 weeks to Christmas week 37

Time flies when you're having fun, maar ik vind het wel heel snel gaan. Het is vandaag al weer 12 september. We gaan nu echt snel richting de herfst. Maar vandaag is blogland weer in Kerstsfeer en ik heb natuurlijk ook weer een kaart voor 52 weeks to Christmas:


Het zal jullie vast niet verbazen dat ik ook vandaag weer een kerstkaart laat zien met de nieuwste collectie van Pronty.
Ik heb weer stap voor stap op de foto gezet hoe ik deze kaart heb gemaakt:


Ik begon met het Christmas stencil (470.806.073) met de takjes en de besjes. Die bracht ik aan op mijn papier met structuurpasta. Dat liet ik aan de lucht drogen. 


Dit is het resultaat. Hele mooie takjes met besjes er tussendoor.


Toen kleurde ik de besjes met een rode posca pen. Dit was een uitprobeersel omdat ik niet wist wat het rood in de volgende stap zou gaan doen maar ik ben tevreden met het eindresultaat.



Want in de volgende stap bewerkte ik het geheel met groene Distress Oxide spray inkt. En het lijkt net of ik 2 kleuren heb gebruikt maar dat is niet zo. Het droogt door de structuurpasta in 2 kleuren op.

'
Ik maakte 2 chipboard rendieren (492.001.060) bruin met Antiquin paint maar dat kan natuurlijk ook met inkt of embossingpoeder.


De rendieren kwamen op een kerstbal die ik maakte met het Christmas paper van Pronty (471.201.013). Het oogje maakte ik met een stansje uit mijn voorraad. De bal heb ik vastgemaakt met een geel touwtje dat ik op de achterkant vast heb geplakt. Voor de rest hangt de kerstbal los.
Tenslotte voegde ik nog een tekstlabel toe (491.101.026).

zaterdag 7 september 2024

Hieperdepiep hoera!

Vandaag ben ik weer aan de beurt om op de Facebookpagina van Pronty een stap voor stap te plaatsen. En dan vind ik het leuk om ook aan jullie te laten zien hoe ik deze verjaardagskaart voor een jarige collega stap voor stap heb gemaakt:


Eerst laat ik jullie natuurlijk het eindresultaat zien. Ik vind het zelf een vrolijke, zomerse kaart geworden.


Ik gebruikte een stuk aquarelpapier van 12,5x12,5 als basis. Daarop spoot ik 2 kleuren Distress Oxide spray. Dat doe ik altijd in een oude doos zodat niet alles op mijn bureau onder de inkt komt te zitten.


Met de Foam stamp lattice (494.001.040) stempelde ik op 3 plekken een stukje van de stempel.


Daarna legde ik het mooie stencil Flowers (470.806.047) op het papier en bracht inkt aan met mijn douber. Op het blauw van de achtergrond geeft het een subtiel effect.


Voor wat meer diepte en kleur nog een stempel aangebracht met Brushed corduroy.


Omdat ik toen nog iets miste in mijn achtergrond toch maar weer de Text fantasy stempel (497.003.009) er bij gepakt en her en daar gestempeld. Deze stempel komt op de een of andere manier altijd op mijn kaarten of andere projectjes tevoorschijn. Ook als ik me heb voorgenomen de stempel eens een keer niet te gebruiken.


Nog even spetteren met mijn witte Posca-pen en toen was ik tevreden met de achtergrond. Toen kon het zoeken naar een focail-point beginnen.


Ik kleurde een stukje witte tule geel met Distress Oxide spray. Daarop kwam zwart naaigaren en daarop 2 chipboard vlinders (492.001.056) die ik geel maakte met dezelfde Oxide spray als het tule.


Tenslotte nog een tekststicker (491.100.011) toegevoegd en gemat op geel en dat alles op een witte basiskaart.

Mijn collega voor wie deze kaart is is vandaag over een week jarig. Ik zorg dat een van onze collega's haar cadeautje vrijdag aan haar geeft. Dit jaar krijgt iedereen een klapkratje van de Hema met bijpassende letters om op het kratje te bevestigen. In het kratje komt voor iedereen een tijdschrift en iets lekkers. En natuurlijk de kaart!

vrijdag 6 september 2024

Gastdesigner bij Creative Artiste Mixed Media blog

Een tijdje geleden werd ik winnaar bij het Creative Artiste Mixed media blog en daarom mag ik daar vandaag gastdesigner zijn:


Voor de zomer maakte ik deze pagina in mijn art-journal al waarvoor ik heel veel producten van Pronty
gebruikte.
Allereerst het stencil Flower (470.806.047). Deze smeerde ik in met Distress oxide inkt, spoot het nat en legde dit op mijn papier.. Daarna bracht ik met dezelfde kleur inkt hartjes aan het het Hearts stencil (470.806.059). Met een tweede kleur inkt bracht ik figuurtjes aan met het Honeycomb stencil (470.806.055). En natuurlijk konden her en der afdrukjes met de Text Fantasy stempel niet ontbreken (497.003.009). Achter de bloemen zit een strook papier van het Beautifull butterfly deco paper (471.201.011). Daarop 2 bloemen van Ludiec die ik kleurde met Distress oxide inkt. Links van de strook papier 2 cirkels die ik depte in de kleuren inkt die ik gebruikte voor de achtergrond en daarop 2 takjes van MD.
Tenslotte nog de ticket gemaakt met de Ticket stamp (497.003.001), 2 papieren vlinders (472.700.020) op kleur gebracht met Distress oxide en een tekstje (491.100.010).

Ik vind het altijd heerlijk om aan zulke projectjes te werken. Van tevoren heb ik nog geen idee hoe het er uit gaat zien. Ik neem vaak 1 stencil als uitgangspunt en daarna zie ik wel wat ik pak om te gebruiken. Altijd een verrassing wat het eindresultaat is.

De eerste week op school zit er weer op. Meteen een rare week: omdat ik maandag gewerkt heb was ik donderdag vrij. Meteen weer een lang weekend dus.

Morgen ben ik er weer. Dan met een stap voor stap uitleg hoe ik een kaartje maakte met inkt en stempels.

donderdag 5 september 2024

52 weeks to Christmas week 36

Vandaag een bijzondere Kerstkaart. Deze is namelijk gemaakt met producten van Pronty Crafts. Deze lijn met producten voor Kerstkaarten/creaties is vanaf vandaag verkrijgbaar.


Er zit een heel mooi stencil in met kerstbomen (470.806.075). Deze legde ik op mijn papier en strooide er groen Infusions pigmentpoeder overheen wat ik nat heb gespoten. Toen dat droog was heb ik de witte delen groen gemaakt met Distress Oxide. Daarna natuurlijk nog gestempeld met mijn favoriete stempel Text Fanatasy (497.003.009). Daarna 2 boompjes gemaakt met het Christmas figure stencil (470.806.076). Op kleur gebracht met 2 verschillende kleuren groen. Daarna de Kerstman uitgeknipt uit een velletje van de Christmas paper set (471.201.013) en deze voor de boompjes geplakt. Met het Christmas Text Stencil (470.806.074) de tekst gemaakt. Al bedacht ik me later dat ik natuurlijk de tekst HO HO HO had moeten gebruiken.

Natuurlijk link ik deze kaart bij 52 weeks to Christmas.

Vandaag ben ik vrij van school maar staat er een hele lijst huishoudelijke klussen te wachten. Geen zin in maar sommige kamers kunnen wel weer even een dweilbeurtje gebruiken.
Tot morgen. Dan ben ik er al weer met een projectje met heel veel Pronty.

maandag 2 september 2024

Dikke knuffel

Voor aan een bos zonnebloemen wilde ik een kaartje maken. De gele kleur van de zonnebloemen werd mijn uitgangspunt:


Ik bewerkte het papier met 2 stencils van Pronty: het Paisley stencil (470.806.061) en het Fantasy Retro stencil (470.806.058) en 2 verschillende kleuren inkt. Daarop stempelde ik weer met de Text Fantasy stempel (497.003.009). Dat is toch echt wel mijn favoriete stempel op dit moment.
Daarna kleurde ik de vogel in met aquarelpotloden, knipte hem uit en plakte hem verhoogd op. Nog een tekstje erbij (491.100.021) en toen had ik vrij snel een label klaar.

Ik laat dit label meedoen bij Knutsels en Kadootjes. Daar is de uitdaging 'In de lucht' of  'Al wat vliegt'.
En bij Do All Kreatives willen ze ook dingen in de lucht zien.

Vandaag start ook in regio noord het nieuwe schooljaar weer. Ik heb er weer zin in maar toch was ik gisteren op de een of andere manier wat onrustig. Knutselen lukte niet. Ik begon aan van alles maar maakte niks af. Ik kon me niet concentreren op mijn boek. Raar......en dat na 33 jaar in het onderwijs. kan me ook niet herinneren dat ik hier andere jaren 'last' van had.