zondag 3 september 2023

Tentkaart met venster

Bij de Liftchallenge willen ze graag een tentkaart met venster zien. Nadat ik gisteren op de markt in Sappemeer een aantal van de nieuwe materialen van Marianne Design had gekocht ging ik hiermee aan de slag:



Hier ligt de kaart plat. Dat is ook meteen handig aan de tentkaart want je kunt hem gewoon plat versturen. Achter het venster zit een papiertje uit een ouder herfstblok van MD. De jas van de vogelverschrikker is gemaakt met papier uit het nieuwste herfstblok. De zonnebloemen bloeien, er staat mais op het land en de eerste blaadjes zijn al gevallen. Daarom is de kruiwagen tevoorschijn gehaald en staat de bezem al klaar om blad te ruimen.


Hier zie je de zijkant van de kaart. Op het blog van de Liftchallenge laten ze ook heel duidelijk zien hoe je een tentkaart maakt. Maar het is echt niet ingewikkeld.


En zo gaat de kaart volgende week mee naar school. Het is een verjaardagscadeautje voor een collega. Ik moest weer iets nieuws bedenken als beheerder van de lief en leed pot om de collega's dit jaar mee te verrassen. Het wordt dus voor iedereen een snij/decoratieplank met bij het seizoen passende versiering en een bijpassende kaart. Een tentkaart is hier heel handig voor omdat die zo mooi rechtop blijft staan.

Ik laat deze kaart ook meedoen bij 2 Sisters on the blog want daar willen ze een herfstkaart zien.

Ons uitje vrijdag met de boor naar de Waddenzee en een optreden van Erwin de Vries was super!! Het varen op de boot, droogvallen op het Wad, een korte wandelexcursie op de plaat waar we lagen en natuurlijk het optreden. Wat hebben we genoten!





Uiteindelijk was het concert van Erwin aan boord. We waren namelijk laat vertrokken omdat er eerst gewacht werd op mensen die ook nog mee zouden gaan. Die kwamen alleen niet opdagen waardoor we maar met 6 mensen mee gingen. Echt een prive-concert dus. Er werd voor het concert aan boord gekozen omdat we dan geen rekening hoefden te houden met het opkomende water en we onder het concert nog snel weer aan boord zouden moeten klimmen voordat het water te hoog zou komen.
Het mooiste was misschien nog wel het duet dat manlief met Erwin heeft gezongen. Het nummer gaat over een meisje uit Groningen (Grunniger wicht) maar de tekst is niet echt al te flatteus. Maar ja, ik ben natuurlijk in Groningen geboren dus volgens manlief is dit nummer op mijn lijf geschreven. (ik hoop trouwens dat de link bij het woordje duet het doet..... anders missen jullie de zangkunsten van manlief).

21 opmerkingen:

  1. Je hebt een superleuke tentkaart gemaakt, geweldig in die fijne herfstsfeer met prachtige kleuren.
    Het uitje ziet er geweldig uit, prachtige foto's heb je gemaakt. Helaas doet de link het niet, had het wel even mee willen beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien kun je het filmpje nu wel zien als je wilt. (als je Facebook hebt tenminste). Heb hem openbaar gezet.

      Verwijderen
  2. Wat een mooi kado heb je verzonnen voor je collega's.
    En de tent kaart staat er heel mooi bij. Ga je dit model nou voor iedere collega maken die jaar?
    Leuk hoor, de nieuwe herfst spulletje om mee te kunnen knutselen, ik word blij van de kaart, krijg er bijna zin in de herfst van, hihi.
    Mooie foto's van jullie uitje (de link doet het niet helaas), wat zullen jullie genoten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien kun je het filmpje nu wel zien als je wilt. (als je Facebook hebt tenminste). Heb hem openbaar gezet.

      Verwijderen
  3. wat een mooi herfstkaartje met je nieuwe spulletjes leuk de frisse kleurtjes en de leuke vogelverschrikker en de andere leuke details
    de link werkt helaas niet maar fijn dat jullie zo'n fijne dag hebben gehad en je hebt weer mooie foto's geplaatst
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien kun je het filmpje nu wel zien als je wilt. (als je Facebook hebt tenminste). Heb hem openbaar gezet.

      Verwijderen
  4. Leuk model is dit he om te maken. Deze is ook zo leuk met al die herfstmaterialen.
    Leuk dat je weer meedoet bij 2Sistersontheblog.
    Groetjes Nicolette DT

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het filmpje zag ik al op FB echt heel leuk, de link hier op je blog werkt bij mij wel.. Je maakte een gave tentkaart met je nieuwe spulletjes. Veel succes in het nieuwe schooljaar,
    Groetjes
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In 2016 heb ik een wandeling vaan 2 uur over het wad gemaakt en werden toen uit de boot gezet en stonden tot onze kont in het water, heel hilarisch maar vond het een behoorlijke zware tocht door water en bodem waar je in weg zakte maar wel een belevenis, hihi Is jullie wandeling beter geweest op het droog gevallen wad al is dat ook nog drassig. Voor de organisatie echt vervelend als mensen niet op komen dagen! Wat een heerlijke dag Henriët!!! Je kaart met bruidspaar heb ik ook bewonderd en die is echt sjiek met de witte trouwauto, prachtig gedaan. Je tentkaart is ook super geslaagd voor jarige collega met prachtige nieuwe stansen. Heb geen face book dus heb je man niet horen zingen.
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke kaart! En een mooi cadeau erbij! En wat leuk zo'n concert aan boord!
    Dank je wel voor het meedoen bij 2Sistersontheblog
    Groetjes Caroline DT

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het was vast een geweldige dag... lachen hoor dat duet.
    leuk kado en mooie tent kaart!
    gr Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je hebt een superleuke kaart gemaakt met je nieuwe spulletjes! Haha, een nieuw zangduo is geboren;-)
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een superleuk herfstkaartje heb je gemaakt
    En wat een leuke foto's heb je gemaakt van jullie uitje
    Groetjes Karien

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hele mooie tentkaart heb je gemaakt. Leuk met deze nieuwe materialen . Je collega vind het vast mooi. Jullie hadden een hele bijzondere avond zo te zien. Mooi op het wad. Wij hebben jaren terug ook diverse keren aan wadlopen gedaan. Heel mooi op het wad. Ik zal proberen als ik man kan horen zingen. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gaat die muis ineens aan de haal, daarom dus opnieuw... de helft niet af...
    Echt veel aandacht heb jij besteed aan je tentkaart voor onze Liftchallenge! Heel mooi en echt een warme herfst sfeer! Er is veel op te zien!

    Ik heb je filmpje even bekeken,. Wadlopen.... mijn man heeft het gedaan tijdens een schoolreis. Het filmpje van de samenzang is leuk, maar versta er niet veel van :) :) Leuk dat je meedoet met de Lidftchallenge, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hahaha en of hij het doet! Ontzettend gaaf zeg! Wat tof zo'n privé concert aan boord. Een optreden om nooit te vergeten.
    Je kaart is superleuk! Fijn dat je zoiets op de markt kunt kopen. Wat je bedacht hebt voor je collega's is ook heel erg leuk! En een tentkaart is zeker leuk erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het filmpje doet het hoor! Wat leuk en wat een sfeertje op zo'n boot met de ondergaande zon!
    Je lift is erg leuk geworden. Die vogelverschrikker is een leukerd en alles past zo goed bij elkaar. Erg tof! Dankjewel voor het meedoen met de Liftchallenge!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je kaart past perfect bij het herfst tafereeltje! Heel erg leuk gedaan, je bent lekker los gegaan met je nieuwe spulletjes. Het privé concert op zee zal zeker een bijzondere belevenis zijn geweest! Dankjewel voor deze leuke bijdrage aan de lift.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wow!! Wat een toffe kaart. Daar is je collega vast blij mee.
    Er fijn dat je zo genoten hebt van het concert. Leuk om te lezen.
    Fijne zomerse week!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie tentkaart Henriët en laat mij nu met diezelfde materialen bezig zijn. Ik was meteen weg van die leuke vogelverschrikker. Mooie cadeautjes heb je bedacht voor je collega's en wat een tof sfeertje daar in het filmpje. Verstaan doe ik het niet maar de gezelligheid straalt er vanaf.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen