maandag 21 augustus 2023

Zonnebloemen

Voor in mijn harmonicaboekje (zie deze post) wilde ik een pagina maken voor september. Het moest iets worden met zonnebloemen want dat vind ik passen bij september. Net of je dan met een bos zonnebloemen in huis de zomer nog iets langer vasthoudt.


Met 3 kleuren inkt een achtergrondje gemaakt en daarop met een zonnebloemen stencil van DDBD. Verder stempeltjes en met water gespetterd. Daarop 3 zonnebloemen van Marianne Design en het stempeltje met de maand.
Maar dit was niet mijn eerste werkstuk met deze materialen. Ik had namelijk eerst een andere gemaakt:

                                 

Maar......het papier voor in mijn harmonicaboekje snijdt ik op 13x13,5 en de korte kant moet boven. En jullie snappen het al, ik had het papier verkeer neergelegd. Voor in mijn boekje vond ik het niet mooi om hem af te snijden op 13x13 maar voor een kaart kon dat wel. Zo had ik op 1 middag een kaart en een pagina voor in mijn boekje.
Stiekem vind ik de bovenste (die ik dus als 2e maakte) de mooiste.

Jullie hebben nog foto's tegoed van mijn reis naar Culemborg van afgelopen donderdag.
Ik begon om half 8 met een heerlijke wandeling op het Dwingelderveld. Er was nog geen mens te bekennen dus ik was alleen met de schapen en de prachtige natuur. Dat is wat je noemt onthaasten!






Na ruim 2 uur genieten reed ik door naar Zuidwolde. Daar zit een grote hobbywinkel: Stuifzand Allerhande. Dit is op ongeveer 40 minuten rijden vanaf mijn huis maar ik was er nog nooit geweest. Wat een prachtige winkel. Dit was vast niet mijn laatste bezoekje. Ik hield me in wat aankopen betreft. 3 stempels en een stans.

Daarna reed ik door naar Hasselt. Het stadje op zich viel me tegen maar met de tip van Ank kon ik wel iets: landgoed Molencaten werd mijn volgende stop. Ank schreef dat ze daar regelmatig foto's maakt van paddestoelen en eekhoorns. De eekhoorns lieten zich niet zien maar de paddestoelen wel.







Daarna wandelde ik (zonder camera) nog een stuk bij Hoenderlo en daarna reed ik door naar Culemborg. Daar ging ik met jongste zoon en zijn vriendin uit eten en vervolgens reed ik weer met de auto van manlief terug naar huis. Om 22.45 uur was ik weer thuis (we vertrokken 's ochtends om 06.50 uur).

Het was een lange post vandaag. Hopelijk hebben jullie het tot het eind toe volgehouden.

18 opmerkingen:

  1. wat een mooie kaartjes met de mooie achtergrondjes de zonnebloemen kom er zo mooi op uit. wat een gezellig reis heb je gemaakt met al de mooie foto's onderweg gemaakt en de tussenstops die je hebt gemaakt heerlijk hoor zo'n hele dag even er tussen uit
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, wat een mooie pagina met deze prachtige achtergrond, de kleuren zijn super in die mooie warme herfstkleuren. De zonnebloemen springen er echt uit. Je foto's zijn ook prachtig, je hebt er een heerlijke dag van gemaakt voor jezelf.
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net als jij vind ik je tweede maaksel mooier dan de eerste die ook beslist niet lelijk is. Past inderdaad erg goed bij de maand september!
    Leuk dat je mijn tip hebt opgevolgd. Er staan daar altijd heel veel koraalzwammen en paarse amethistzwammen.
    Misschien vind je het leuk om op mijn fotoblog te kijken, met de zoekfunctie kun je zo alle blogs van Molecaten tevoorschijn toveren als je dat wilt: http://anksfotopassie.wordpress.com/

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt mooie creaties met de zonnebloemen gemaakt. De achtergronden zijn beide mooi. Maar de bovenste is inderdaad net iets mooier..warmer.. je hebt er een mooie dag van gemaakt. Wij waren begin julie in Zuidwolde ben toen ook bij stuifzand geweest. Hebben ze veel materialen. Vooral basis.
    De heide begint nu ook mooi te bloeien.. dat is ook altijd zo mooi. Wij zitten nu in België vlakbij Gdnt.. dus geen heide.. je hebt mooie foto's gemaakt. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, dus eigenlijk niet erg, want nu heb je 2 creatieve dingen liggen, en bladzijde en een kaart, hoe leuk is dat.
    Ik vind ze beide heel mooi en je hebt gelijk zonnebloemen zijn zo zomers.
    Wat een mooie fijne dag heb je gehad zeg, je bent dichtbij ons in de buurt geweest.
    Mooie foto's!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mee eens, ik vind de bovenste nét iets mooier, wel heel mooi gemaakt met de zonnebloemen.
    Ook je foto's zijn weer super en in Zuidwolde kom ik ook wel eens, het is maar 20 minuten fietsen vanuit Hoogeveen,
    Groetjes,
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Onverwachts 2 vliegen in één klap, hihi het kon ook een actie van mij zijn hoor!
    Heel mooi zijn je zonnebloemen geworden op je zelfgemaakte achtergrond. Wat is ons landje mooi hè, als je het maar ziet! Fijne avond,
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nu had je ineens twee mooie creaties Henriët. Heel zomers met die mooie zonnebloemen en ook de achtergrond heb je gaaf gemaakt. Mooie foto's heb je gemaakt, wat is Nederland toch mooi en divers.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik sta in je spam Henriët:(
    Lieve groetjes Miranda (bolletje lucky)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hele mooie kaarten en ook: hele mooie foto's! Je hebt er een leuke tour van gemaakt naar Culemborg. Groetjes Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige creatie Henriėt.
    Mooie natuur foto's.
    Groetjes Elle-jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Sjonge! Jij hebt op 1 dag half Nederland gezien! Mooie foto's zijn het! Je hebt genoten, zo te lezen. EN je kaarten en boekjesvulling zijn prachtig. Ik snap dat je de bovenste het mooist vindt. De kleuren zijn er warmer op.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je kaarten zijn erg leuk en wat heb jij veel gezien op 1 dag. Prachtige foto's maak je toch.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zooo, wat een plaatje, die laatste paddestoel! Nu weet je meteen dat ik tot het laatst gekeken én gelezen heb, haha en ik had het niet willen missen, ik reed en liep gewoon gezellig met je mee in gedachte. Je hebt er een fijne geniet-dag van gemaakt, doe je goed!
    Je creaties zijn heel mooi, echt passend bij september. De tweede creatie (die je als eerste laat zien) is wat warmer van kleur, vind ik ook net even mooier. Maar ze zijn allebei prachtig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wow die laatste foto met die paddestoel, prachtig!
    Je hebt je dag goed besteed! Je kaartje is ook prachtig en doet al een beetje aan de herfst denken!
    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een toffe kaart met de zonnebloemen!! En wat een reis. Wel mooi al die foto's.
    En ja nog je weer in Hasselt komen doe dan van tevoren even een berichtje. Je moet echt de plekjes weten en ook veel omhoog kijken naar details.
    Fijne week!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hey Henriët,
    Wat een mooie pagina voor je boekje. De kleuren zijn prachtig en echt passend voor September.
    Mooie foto's heb je gemaakt. Echt heel mooi hoe het er daar uit ziet. Je hebt leuke dingen gedaan.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  18. een paar blogs gemist maar wat een mooie foto's heb je gemaakt. idd een lange dag geweest voor je. maar was vast genieten onderweg.
    gr Alma

    BeantwoordenVerwijderen