donderdag 24 februari 2022

Marianne Design challenge 289

Na 2 weken hartjes op je kaart gaan we nu verder met de volgende challenge bij het Marianne Design Challenge blog: maak een schudkaart.
En ook voor de leden van het DT zijn de opdrachten niet altijd even gemakkelijk. Want schudkaarten maken is niet echt mijn ding. Maar ik heb me er aan gewaagd en het is een leuk label met schudgedeelte geworden:

Ik stanste eerst het label uit wit papier en bewerkte dat met een mask stencil met golfjes. Hieruit stanste ik een raampje en daarachter maakte ik met een stevige documentenmap een zakje met schudmateriaal. Daarachter plakte ik weer een label maar nu met de gekleurde kant naar voren zodat je dat ziet door het raampje heen. Op dit label kwam de zeemeermin, een takje zeewier, 2 visjes, een stukje visnet en een label met tekst.

Gebruikte materialen:
CR1576: slimline tags
PS8095: mask stencil Tiny's beach
CS1085: banners
PK9163: sea sparkle
COL1467: zeemeermin
COL1431: tropische vissen
CR1409: visnet
CS1028: mini labels

Ik ben heel benieuwd naar jullie schudkaarten. Wie weet leer ik wel iets nieuws om op een nog eenvoudiger manier een schudkaart te maken.

11 opmerkingen:

  1. Heel leuk.
    Ik ben dol op schudkaart (maar heb niet veel MD spullen), maar wat ik altijd zo jammer vind....... het schud nooit zo goed bij mij. Meestal blijft het materiaal aan de zijkanten van het plakfoam plakken, wat ik altijd zo jammer vind.
    Ik vind dit blauwe schud materiaal wel héél leuk bij de zeemeermin passen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit Henriet....leuke schudkaart!
    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nou, dat is toch juist leuk om uitgedaagd te worden... ik snap het wel want je wilt natuurlijk een goed voorbeeld maken voor het challenge blog. Maar het is je goed gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke schudlabel met de zeemeermin!
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke zeemeerminschudkaart Henriet,
    groetjes van Aniet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk, vrolijk schudlabel in het zee-thema. Ook je kerstlabel met het schattige beertje is mooi geworden. Heerlijk om de zomervakantie te kunnen boeken, lekker iets om naar uit te kijken.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben wat te laat met mijn KKT blogrondje maar het voordeel is dat ik meteen heel veel leuke kerstkaarten meepik! Of labels in jouw geval. Deze zeemeermin-schud-tag is superleuk maar ook je KKT en kerstlabels zijn zeer geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke tag Henriet, en leuke uitdaging. Ik doe het te weinig maar probeer wel een schud kaart te maken. De tags vind ik ook zo fijn, gebruik ze vaak en ik heb al een manier gevonden om ze te verlengen.
    Ook je kerstkaart is weer ene schatje. groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind je label heel leuk geworden, je hebt er echt iets moois van gemaakt. Schudkaarten zijn ook niet zo mijn ding, ik zie het nut er niet zo van in, want de ontvanger schud hoogstens één á twee keer ermee en daarna verliest het direct zijn meerwaarde, toch is het heel af en toe wel leuk om te maken vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zag deze leuke kaart al.. maar was even.niet on bloglqbd.even druk met wat anders. Vandaag mijn moeder en vriendin te knutselen
    Je kaart is superleuk gemaakt en samengesteld. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen