zaterdag 31 augustus 2024

Uitdaging met GerJanne

Zaterdag 31 augustus, dus laatste zaterdag van de maand en dan is het tijd voor de uitdaging met GerJanne.
Ik bedacht deze keer de opdracht en keek even terug naar onze eerste gezamenlijke post in juni 2020. Het leek mij wel leuk om deze opdracht te herhalen maar dan met een twist: bij onze eerste uitdaging moest GerJanne een kaart maken met de lama van MD en ik met de grote JARIG letters van Crealies. Voor deze uitdaging mochten we kiezen: gebruik de lama, gebruik de letters of gebruik ze allebei (zoals GerJanne deed in 2020). Maar......en hier komt de twist: deze keer moet er inkt gebruikt worden voor je kaart. Dus de achtergrond of de letters moeten met inkt gemaakt zijn.
En dan te bedenken dat ik 4 jaar geleden nog nooit met inkt had gewerkt!


Ik koos voor de letters van Crealies net als 4 jaar geleden. Maar nu maakte ik er een hele andere versie van. Ik maakte er ook een stap voor stap uitleg bij. Kijken jullie mee?


Ik bewerkte een strook papier met 3 kleuren Distress Oxide. Ik liet de kleuren een beetje door elkaar heen lopen.



Daarna stempelde ik her en der met mijn favoriete Pronty stempel (497.003.009) op dit papier. Op het eindresultaat zie je hier niet heel veel meer van maar het gaat om het idee 🤣😂🤣.


Het stencil Background stripes (470.806.051) heb ik op het papier gelegd en daar heb ik Infusions pigmentpoeder overheen gestrooid en daarna met mijn spuitflesje er water over gespoten.


Natuurlijk maakte ik ook wat extra afdrukjes met het overtollige poeder dat nog op het stencil zat.




Toen alles goed droog was heb ik het Dots stencil (470.806.054) op het papier gelegd en heb ik Versamark door de openingen aangebracht.


Daar heb ik goudkleurig embossingpoeder overheen gestrooid en verhit met mijn heattool.


Na de gouden stippen vond ik mijn papier genoeg bewerkt en toen heb ik er de letters uitgestanst. Gemat op lichtblauw en dat alles op een zwarte achtergrond.

                                         

Een chipboard silhouette (492.001.051) bewerkt met blauwe glitter embossingpoeder. Maar dat stond toch niet zo mooi bij de kaart. Het werd allemaal iets te blauw.


Daarom een laagje Inka-gold aangebracht en hier en daar uitgewreven met een babydoekje.


Tenslotte nog een tekstje toegevoegd (491.100.011). Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met het eindresultaat. Er ligt nog een stukje van de achtergrond op mijn bureau dat ik over hield na het uitstansen van de letters. Dat zien jullie vast nog wel een keer langs komen.

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend. Ik ben vandaag alleen thuis. Dirk heeft samen met Daan een bridgewedstrijd in Amersfoort. Ze bridgen van 10.00-22.00. Ik ga wandelen, knutselen, lezen en achter de naaimachine. Ik vermaak me wel!

10 opmerkingen:

  1. Jaaa..... ik had je natuurlijk veel eerder moeten uitdagen in wat met inkt te doen 😆 Je hebt er talent voor.
    Jij dus ook geen lama.. je kaart is mooi en de draai voor stap is ook duidelijk.
    Leuk de silhouette erop.
    Fijne dag. Klinkt heel goed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een mooi kaartje met de grote letters leuk is dat als je in eens een hele andere richting op gaat, ik vind het ook steeds leuker om bv met maks stencils te werken deed ik eerst ook niet zo ie je maar hoe heerlijk het is om creatief bezig te zijn
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kaart is super met die mooi bewerkte letters! Daar ben ik sowieso al een groot fan van. Leuk dat je de uitleg erbij hebt gedaan. geniet van je dag Me-time!
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha gerjanne gebruikte ook alleen de grote letters...
    erg mooi geworden!! en de stap voor stap erbij is altijd fijn en leerzaam.
    geniet van je me-time.
    groetjes Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldige kaart !!!!
    groeten Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt een hele mooie kaart gemaakt met jarig. Zo mooi van gekleurd en gemaakt met deze mooie materialen. . Echt een topper. Een mooie uitleg. Ik onthou dit even… veel plezier vanmiddag en vanavond. Ik ga straks ook nog even aan de knutsel. Heb wat kerstkaarten staan die nog afgewerkt moeten worden. Heb de basis gemaakt met verschillende mallen. En nu dus nog afmaken…. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat heb je heel mooi gemaakt met die grote letters Henriët. Gaaf zoals je het geheel met inkt en stencils etc hebt bewerkt. Dat silhouet en de kleuren maken er een stoer geheel van.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij is gaaf! Een heel stoere mannenkaart. Mooie kleuren en gave stencils heb je gebruikt. Die vent ervoor staat daar goed.
    De omschrijving is duidelijk, maar ik heb nog 1 vraag: hoe heb je de Versamark door het stencil aangebracht?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow je ziet zo'n kaart en dan denk je WOW!! maar dan lees ik wat er allemaal aan vooraf is gegaan en jeetje, het is gewoon een kunstwerkje! Heel erg mooi en leuke techniekjes, mooi ook met dat spikkeltje goud. Leuke uitdaging hadden jullie weer zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Superleuk, vooral met die grote letters erop!

    BeantwoordenVerwijderen