woensdag 7 augustus 2024

Dare to be different

Vandaag laat ik op de Facebookpagina van Pronty stap voor stap zien hoe ik een pagina in mijn art-journal heb gemaakt. En dus deel ik deze stap voor stap hier ook met jullie.


Ik begin met het eindresultaat. Als ik begin met zo'n pagina heb ik nog niet in mijn hoofd wat het eindresultaat moet worden. Ik begin gewoon met stap 1 en zie dan vanzelf wat er ontstaat.


Stap 1 was een bijzondere deze keer. Ik deed een beetje Distress Oxide Spray in een bakje en verdunde dit met water. Dat heb ik op mijn papier laten druppelen. Daarna heb ik met een lepel op de druppels gepetst waardoor je lekkere spetters krijgt. Ik had het papier eerst in een doos gelegd want anders zit alles onder de inkt.


Met het stencil Cubes (470.806.036) en groene oxide heb ik de ruimte om de spetters heen bewerkt.


Rondom stempelde ik met de stempel Text Fantasy (497.003.009) en de rand kleurde ik met dezelfde kleur inkt.


Met de onderkant van een potje embossingpoeder stempelde ik cirkels.


En ik spetterde met mijn zwarte en witte posca-pennen.


Ik werkte de bladzijde af met de vlinder stempel (497.003.002) die ik inkleurde met aquarelpotloden, 2 libelles (492.001.056), glittersteentjes en een tekst (491.100.020). Achter de vlinder plakte ik een stukje verbandgaas dat ik ook op kleur heb gebracht met de oxide spray en zwart naaigaren. Het geheel heb ik gemat op zwart en in mijn journal geplakt.

Ik laat deze pagina meedoen bij Hobby Vision waar ze vlinders willen zien en bij Creative Artiste Mixed Media en We love 2 create waar alles mag.

Ik heb op het moment niet veel tijd om te bloggen. We zijn op vakantie in Finland en genieten hier volop van de geweldig mooie natuur. Ik doe mijn best om vandaag of morgen een blogrondje te maken maar ik kan niks beloven.

9 opmerkingen:

  1. Mooie pagina en wat een duidelijke uitleg erbij.
    Fijne vakantie en wat een mooie foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt een leuke kaart en mooi laten zien hoe die gemaakt is. Mooie foto van het rendier. Lekker genieten van jullie vakantie. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een mooi pagina voor in journaal, mooi hoe je alles hebt verwerkt de vlinders komen mooi uit
    geniet lekker in Finland
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, ik zag helemaal voor me dat je met die lepel in de verf zat te petsen. Slim om het in een doos te doen. Heel leuk om te zien hoe deze pagina stapje voor stapje tot stand is gekomen. Mooi Henriët.
    Geniet maar lekker van je vakantie, blogland loopt niet weg hoor. Gave foto, zelf gemaakt?
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie beschrijving van hoe je het allemaal gedaan hebt! EN het resultaat is super! En die foto komt me bekend voor🤣😂🤣 Geniet lekker verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. schitterend, ik zag m al voorbij komen op de fb pagina. SUPER
    mooie beschrijving er bij. dank.
    fijne vakantie. (geweldige foto met rendier)
    groetjes Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohhh dit is echt een prachtige kaart en geniet van de rendieren!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. A stunning card. Fabulous technique with the spoon splattered background and lovely layering of the focal point and textured embellishments.
    Thank you for joining in with our August challenge "Anything Mixed Media Goes" at Creative Artiste Mixed Media. Good luck! x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Love this so much! Thanks for joining us at the WeLove2Create challenge this month - good luck! x Nikky

    BeantwoordenVerwijderen