zondag 30 juni 2024

Go with the flow

De titel van dit blogbericht past wel een beetje bij de laatste schoolweken van dit schooljaar. Het is druk, drukker, drukst en ik heb het idee dat ik alleen nog maar met school bezig ben. Tijd voor knutselen en bloggen schiet er helemaal bij in. Ik wil niet klagen hoor, het hoort er een beetje bij zo aan het eind van het schooljaar maar het voelt alsof ik jullie in de steek laat. Ik ben zelfs vergeten verjaardagskaarten naar een aantal bloggers te sturen........Sorry!

Een aantal weken geleden maakte ik weer eens een pagina in mijn Art-journal. Ik had mezelf verwend met wat kleurtjes spray-inkt en maakte daar een strand tafereel van:


Ik begon met het scheuren van een stuk ribbelkarton en dat bracht ik op kleur met spuitverf. De rest van de bladzijde kreeg een blauwe kleur met gewone inkt en daarop kwamen luchtbubbels met inkt en van papier. Ook sponste ik er visjes op. Een stukje verbandgaas kleurde ik ook met spuitverf net als de schelpjes. Linksboven een frame met een tekst en 2 chipboard takjes die ook kunnen doorgaan voor waterplanten vind ik. Ten slotte nog een houten visje om het geheel nog wat op te vullen.

Gebruikte Pronty materialen:
470.803.035 Stencil Gel bubble
470.803.094 Stencil Sea Objects
470.803.096 Stencil Layered water
492.001.055 Chipboard flowers
491.100.019 Seatext
492.001.047 Chipboard frames and turn buttons

Ik laat deze creatie ook meedoen bij KIC waar het thema maritiem is. Hopelijk voldoet mijn pagina daaraan. En bij Creative Artiste Mixed Media waar zoals altijd alles mag. Tot slot doe ik ook nog mee bij Inkspirational Challenges waar ze vragen om stencils te gebruiken. Dit blog kende ik nog niet maar kwam ik via googel tegen. Altijd leuk voor extra inspiratie.

Gisterochtend was ik al om 7 uur op het TT-circuit in Assen. We waren met 4 leden van de muziekvereniging en werden verdeeld over 3 kassahokjes. Ik zat dus niet bij iemand van de vereniging. Gelukkig trof ik iemand van een andere muziekvereniging die ook nog eens een seizoenskaart heeft bij Donar. We hadden dus gespreksstof genoeg. We zaten bij de motor-parkeerplaats en daar staan 5 kassahokjes op een rij. De 2 hokjes links hadden het druk en de 2 hokjes rechts ook. En je raadt vast al wel in welk hokje ik zat: de middelste. Ik heb wel kaarten verkocht maar ze stonden bij ons niet in de rij zoals bij de andere hokjes. Om 1 uur werden er 2 hokjes gesloten en mochten mijn mede-muziekverenigingslid en ik al naar huis. Toen nog een heerlijke middag in de tuin doorgebracht met de laptop op tafel om de presentatie voor de teamdag van dinsdag voor te bereiden. Vanmiddag gaan we klaverjassen bij mijn collega dus het weekend is goed gevuld. Hopelijk is er ook nog ergens tijd om een kerstkaart voor donderdag te maken.

12 opmerkingen:

  1. Wat een gave kaart/pagina heb je gemaakt Henriët. Zo mooi zoals je de verschillende materialen gecombineerd hebt zodat er diepte ontstaat. Gaaf dat op kleur gebrachte verbandgaas. Ik heb meteen het liedje van de kleine zeemeermin in mijn hoofd:"diep in de zee..." hihi. Succes met alle drukte en inderdaad "go with the flow".
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, je kaart is super geworden Henriët! Heel tof hoe je al die verschillende materialen gecombineerd hebt. Zo zie je maar dat een knutselaar alles kan gebruiken! Nog even volhouden tot de vakantie!
    Fijne zondag!
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat een prachtige kaart Henriët
    Zo mooi alles gecombineerd.
    Succes met alles.
    Groetjes Elle-Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. A brilliant monochrome journal page. Great details with the background stencilling and fabulous textures with the shells and gauze.
    Thank you for joining in with our June challenge "Anything Mixed Media Goes" at Creative Artiste Mixed Media. Good luck! x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi Henriët!
    Tja ik herken dat de laatste weken van het schooljaar....
    Je wil alles top afronden en dan vergaat je weleens wat....
    groeten Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een mooi kaartje ik vind het zo knap hoe je toch elke keer weer de inkt zo verwerkt op je kaart
    en op je vraag op mijn blog terug te komen i kan elke dag een kaart posten omdat ik niet werk en ik dus veel tijd heb om 's middags lekker aan de knutsel te gaan
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt een hele mooie kaart gemaakt met al deze leuke technieken. Succes met het afronden van het schooljaar en alle drukte erom heen . Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gave kaart Henriët! Je hebt op een heel verrassende manier een onderwatertafereel gemaakt die tot de verbeelding spreekt.
    Maar goed dat jullie veel te kletsen hadden, anders duurt de tijd dat je in zo'n hokje zit wel erg lang. Fijn dat je eerder naar huis kon en nog even tijd voor jezelf had.
    Succes met de laatste loodjes van het schooljaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry, pagina bedoelde ik. Ik heb een tijdje naar je creatie gekeken en dan vergeet je even die informatie.

      Verwijderen
  9. Nog even volhouden.
    Het eind van het schooljaar is bijna in zicht.
    Hoop dat je tijdens het maken van deze toffe creatie wel wat tot ontspanning bent gekomen?
    Ik vind het iig erg mooi.
    Het houten visje geeft wat diepe, dat is een leuke toevoeging.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie kleuren op je pagina en originele materialen ook!
    Sterkte met de drukte van de laatste schoolweken.

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze is heel gaaf! Wat leuk bedacht met die schelpjes. En dat was dus aan de ene kant een mee- en aan de andere kant een tegenvaller. Maar wel lekker op tijd weer thuis.

    BeantwoordenVerwijderen