zaterdag 31 augustus 2024

Uitdaging met GerJanne

Zaterdag 31 augustus, dus laatste zaterdag van de maand en dan is het tijd voor de uitdaging met GerJanne.
Ik bedacht deze keer de opdracht en keek even terug naar onze eerste gezamenlijke post in juni 2020. Het leek mij wel leuk om deze opdracht te herhalen maar dan met een twist: bij onze eerste uitdaging moest GerJanne een kaart maken met de lama van MD en ik met de grote JARIG letters van Crealies. Voor deze uitdaging mochten we kiezen: gebruik de lama, gebruik de letters of gebruik ze allebei (zoals GerJanne deed in 2020). Maar......en hier komt de twist: deze keer moet er inkt gebruikt worden voor je kaart. Dus de achtergrond of de letters moeten met inkt gemaakt zijn.
En dan te bedenken dat ik 4 jaar geleden nog nooit met inkt had gewerkt!


Ik koos voor de letters van Crealies net als 4 jaar geleden. Maar nu maakte ik er een hele andere versie van. Ik maakte er ook een stap voor stap uitleg bij. Kijken jullie mee?


Ik bewerkte een strook papier met 3 kleuren Distress Oxide. Ik liet de kleuren een beetje door elkaar heen lopen.



Daarna stempelde ik her en der met mijn favoriete Pronty stempel (497.003.009) op dit papier. Op het eindresultaat zie je hier niet heel veel meer van maar het gaat om het idee šŸ¤£šŸ˜‚šŸ¤£.


Het stencil Background stripes (470.806.051) heb ik op het papier gelegd en daar heb ik Infusions pigmentpoeder overheen gestrooid en daarna met mijn spuitflesje er water over gespoten.


Natuurlijk maakte ik ook wat extra afdrukjes met het overtollige poeder dat nog op het stencil zat.




Toen alles goed droog was heb ik het Dots stencil (470.806.054) op het papier gelegd en heb ik Versamark door de openingen aangebracht.


Daar heb ik goudkleurig embossingpoeder overheen gestrooid en verhit met mijn heattool.


Na de gouden stippen vond ik mijn papier genoeg bewerkt en toen heb ik er de letters uitgestanst. Gemat op lichtblauw en dat alles op een zwarte achtergrond.

                                         

Een chipboard silhouette (492.001.051) bewerkt met blauwe glitter embossingpoeder. Maar dat stond toch niet zo mooi bij de kaart. Het werd allemaal iets te blauw.


Daarom een laagje Inka-gold aangebracht en hier en daar uitgewreven met een babydoekje.


Tenslotte nog een tekstje toegevoegd (491.100.011). Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met het eindresultaat. Er ligt nog een stukje van de achtergrond op mijn bureau dat ik over hield na het uitstansen van de letters. Dat zien jullie vast nog wel een keer langs komen.

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend. Ik ben vandaag alleen thuis. Dirk heeft samen met Daan een bridgewedstrijd in Amersfoort. Ze bridgen van 10.00-22.00. Ik ga wandelen, knutselen, lezen en achter de naaimachine. Ik vermaak me wel!

donderdag 29 augustus 2024

52 weekst to Christmas week 35

Vandaag ben ik er, iets later dan jullie van mij gewend zijn, dan toch met een Kerstkaart. Ik moest er vanochtend nog 1 maken.


Het werd nog weer een rond kaartje omdat er nog een kraft cirkel op mijn bureau klaar lag. Daarop een cirkel met dennebomen uit een oud blok van de Action. Bij mijn opruimrondje in mei vond ik nog 2 van deze leuke blokken. Onderop kwam een laagje sneeuw en daarop het grote rendier van MD. Dat kan ook haast niet anders na een vakantie in Finland waar we heel veel rendieren hebben gezien. Een tekstje van MD maakt het af.


Ik laat deze kaart natuurlijk meedoen bij 52 weeks to Christmas.

Vandaag neem ik een dagje me-time. De afgelopen 3 dagen al weer volop op school bezig geweest. Startgesprekken met collega's, samen handelingsplannen geschreven en opgeruimd. Dat was op sommige plekken ook wel nodig. In ons verfkeukentje stonden 15(!) volle potten met gebruikte kwasten. Een groot deel stond met de kwast naar beneden en anderen nauwelijks nog kwast te noemen. Ik heb heel veel weggegooid en wat nog goed was heb ik in een bak kokend water met allesreiniger gelegd. Ik moet zeggen dat de 5 potten die er nu nog staan er weer netjes uit zien.
Morgen startvergadering en dan gaan we vanaf maandag er weer volop tegenaan!

zaterdag 24 augustus 2024

Gefeliciteerd!

Vandaag nog een lekker dagje waarop alles mag en niks moet. Nog even lekker genieten dit weekend want vanaf maandag staat de agenda al weer vol met afspraken met collega's. 
Vanochtend heb ik nog een heerlijk zomers kaartje zitten knutselen:


Het werd weer een ronde kaart want de ronde kraft ondergrond lag nog klaar. Daarop papier van MD en onderaan effen blauw als zee. De pelikaan van MD mocht deze keer op de kaart.

Ik laat deze kaart meedoen bij Allsorts Challenge waar ze een dier in de hoofdrol willen zien en bij Carlin's Kaartenparadijs waar alles mag.

Morgen komt mijn collega klaverjassen met haar man. We zullen heel wat vakantieverhalen te vertellen hebben. Zij zijn hun vakantie ook gestart in Finland maar zijn naar de Noordkaap geweest en toen naar Noorwegen.
Maandag moet Dirk ook weer aan het werk. Ik denk dat ik er samen met hem uit ga om dan mooi op tijd op school te zijn. Ik kan dan een begin maken met het uitruimen van een kast in de personeelskamer. De personeelskamer wordt tijdelijk het klaslokaal van onze instroomgroep (groep 0). Wegens ruimtegebrek is het even niet anders. Nog een poosje behelpen totdat we gaan starten met de nieuwbouw.

vrijdag 23 augustus 2024

Hoera!

Vandaag laat ik zien dat je met de stencils van Pronty leuke achtergrondjes kunt maken en dat je die heel mooi kunt combineren met producten van andere merken:


Ik maakte 2 afdrukjes met een stencil en Infusions pigment poeder. Alles wat na de afdrukjes wit was gebleven sponste ik met rode distress oxide. Met een stansje van MD stanste ik de bladeren uit en de diertjes, vlindertjes en bloemetjes zijn Die-cuts van Dutch Doobadoo (Welcome to the jungle). Het tekstje tenslotte is weer van Pronty.

Gebruikte materialen van Pronty:
470.806.037 Circles uit de Pay it Forward collectie
491.100.011 Stickers Quote black

Ik laat deze kaartjes meedoen bij Crafty Animals en bij Critter Crazy.

Gisteren hebben Dirk en ik ruim 10 kilometer gewandeld. We maakten een prachtige tocht over het Dwingelderveld. Een mooie afwisseling van bos, heide en vennetjes en we kwamen de schaapskudde ook nog tegen.




Vandaag rommelen we wat aan in en rond huis. We zien wel wat we gaan doen. Misschien zoek ik mijn knutselkamer nog wel een poosje op. Heb nog niks gemaakt sinds we terug zijn van vakantie. Moet nog weer een beetje in de knutselmodus komen geloof ik.

donderdag 22 augustus 2024

52 weeks to Christmas week 34

Dit is voorlopig mijn laatste post met kaartjes met de postzegelstans van MD. Voorlopig......want er komen er meer. Ik heb bedacht dat deze kaartjes bij het kerstcadeautje voor mijn collega's komt en dan heb ik er nog een aantal te gaan.


Deze keer heb ik de stans een kwart slag gedraaid zodat ook de ijsbeer er op paste. Eigenlijk is er over dit kaartje ook niet veel meer te zeggen.
Natuurlijk link ik dit kaartje ook bij 52 weeks to Christmas.

Waar wel heel veel over te zeggen is is onze vakantie in Finland. Wat een ervaring! Wat een mooi land en wat hebben we veel gezien en gedaan. Ik zit nog steeds na te genieten en heb het fotoboek bijna klaar. 
Hieronder nog een paar foto's uit Tallinn (Estland). Daar zijn we op het laatst van onze vakantie nog 2 dagen geweest. Vanaf Helsinki is het maar 2 uurtjes varen naar Tallinn. We zijn vooral in de Old Town geweest en daar heeft de tijd echt stil gestaan:




Nog even een paar dagen genieten en dan ga ik maandag weer naar school. Geen klas in richten dit schooljaar maar ik heb iedere dag startgesprekken met de collega's. En of ik het inrichten van een klas ga missen?? Ik denk het niet!

donderdag 15 augustus 2024

52 weeks to Christmas week 33

Vandaag ben ik er met mijn derde kerstkaartje in de serie met de postzegelstans van MD:


Weer een leuk papiertje uit mijn voorraad gezocht, daarbij even papier uitgezocht en mijn map met diertjes van MD op tafel en daar het rendier uitgekozen. Als alles dan zo bij elkaar ligt is het kaartje vrij snel klaar. Zo maakte ik er 4 op een maandag en had tussendoor ook nog tijd voor huishoudelijke klusjes (3 verdiepingen stofzuigen, was draaien, ophangen en opvouwen, gasfornuis en aanrecht poetsen en de ontploffing op de eettafel opgeruimd) en de boodschappen.
Raar dat je soms uren kunt zitten turen op 1 kaart en dat het op een ander moment vanzelf lijkt te gaan.

Ik link deze kaart natuurlijk zoals iedere week bij 52 weeks to Christmas.

dinsdag 13 augustus 2024

Hieperdepiep

Eigenlijk was het vanavond mijn beurt om live te gaan bij Pronty maar in verband met de vakantie ging dat niet lukken. Daarom had ik van tevoren een filmpje opgenomen die vanaf vandaag op Youtube en op de Facebookpagina van Pronty is te zien.
In dat filmpje maakte ik onderstaande kaart:


De achtergrond is gemaakte met het stencil met de koffers (470.806.068) en Vintage Photo Distress inkt. Daaroverheen heb ik met het stencil met alle randjes (470.806.064) er op verschillende plekken rode autootjes op gemaakt. Dit deed ik met rood omdat de kaart voor Gerben is die over 3 dagen 29 wordt en hij heeft een rode auto. Met de mooie nieuwe stempel (497.003.012) met de tekst Time to travel stempelde ik met zwarte inkt rechtstreeks op de ondergrond. Rechtsboven ging dat even verkeerd en kwam de stempel op de kop maar dat valt niet meer op door het ticket (472.700.017) dat ik er overheen plakte. De chipboard auto (492.001.059)bewerkte ik met rode embossingpoeder. De tekst is ook van Pronty (491.100.011).
Dit alles matte ik op rood papier en dat plakte ik op een witte basiskaart.
Ik stuurde de kaart op naar Groningen met de opdracht dat hij in de koffer mee moest naar Denemarken want daar is Gerben nu op vakantie.

Hopelijk heb ik jullie met deze post en het filmpje op Facebook en Youtube kunnen inspireren. Hoewel de Travel-collectie van Pronty vooral is ontworpen voor het maken van scrap-albums met vakantiefoto's kun je er dus ook heel goed verjaardagskaartjes mee maken. Een veelzijdige collectie dus!

Nu ga ik verder vakantie vieren. Vandaag een boottocht gemaakt op 1 van de vele Finse meren. Op de heen en terugreis zagen we kraanvogels langs de kant van de weg.

zaterdag 10 augustus 2024

Voor jou!

Voor we naar Finland vertrokken maakte ik nog een kaart voor een vriendin die jarig was. Zij gaat altijd op vakantie naar tropische oorden en dus maakte ik voor haar een kaartje met de (oude) flamingo van MD. Ook alle andere materialen zijn van MD.


Ik laat deze kaart meedoen bij Carlins Kaartenparadijs waar alles mag, bij Critter Crazy en bij Crafty Animals.

Wat genieten Dirk en ik van onze vakantie in Finland. Wat is de natuur hier prachtig! We wandelen iedere dag minstens een uur of 3. En dat zijn zeker geen gemakkelijke wandelingen want er is veel hoogteverschil en geen geasfalteerde paden. Vaak bestaat het pad uit rotsen en boomwortels waar je je voeten een plekje tussen moet zien te geven. Maar dat mag de pret zeker niet drukken want onderweg komen we vaak een kota tegen waar je vuur kunt maken en worstjes kunt grillen voor de lunch. Maximaal genieten dus!

Hiidenportti National Park Finland

Hier zie je Dirk bovenaan het pad. Hier gelukkig een touw langs de rand van de afgrond waar je je af en toe aan kon optrekken.

donderdag 8 augustus 2024

52 weeks to Christmas week 32

Zijn jullie mijn postzegelkaartjes al zat? Want vandaag is de 3e donderdag achter elkaar dat ik een kerstkaart link met de postzegelstans:


Dit keer is de kerstman aan de beurt. Hij kreeg een achtergrondje met rode kerststerren en deze tekststempel mag natuurlijk niet ontbreken bij de kerstman.
Ik laat deze kaart natuurlijk weer meedoen bij 52 weeks to Christmas.

En vorige week heb ik kennis gemaakt met de Kerstman. Wij waren in Rovaniemi (Fins Lapland) en daar kun je op bezoek bij de Kerstman. We hebben even gezellig met hem zitten kletsen en aan hem doorgegeven wat onze wensen zijn voor Kerst. En we hebben er natuurlijk bij verteld dat we met Kerst in Julianadorp zijn zodat hij weet waar hij zijn cadeaus moet brengen.

woensdag 7 augustus 2024

Dare to be different

Vandaag laat ik op de Facebookpagina van Pronty stap voor stap zien hoe ik een pagina in mijn art-journal heb gemaakt. En dus deel ik deze stap voor stap hier ook met jullie.


Ik begin met het eindresultaat. Als ik begin met zo'n pagina heb ik nog niet in mijn hoofd wat het eindresultaat moet worden. Ik begin gewoon met stap 1 en zie dan vanzelf wat er ontstaat.


Stap 1 was een bijzondere deze keer. Ik deed een beetje Distress Oxide Spray in een bakje en verdunde dit met water. Dat heb ik op mijn papier laten druppelen. Daarna heb ik met een lepel op de druppels gepetst waardoor je lekkere spetters krijgt. Ik had het papier eerst in een doos gelegd want anders zit alles onder de inkt.


Met het stencil Cubes (470.806.036) en groene oxide heb ik de ruimte om de spetters heen bewerkt.


Rondom stempelde ik met de stempel Text Fantasy (497.003.009) en de rand kleurde ik met dezelfde kleur inkt.


Met de onderkant van een potje embossingpoeder stempelde ik cirkels.


En ik spetterde met mijn zwarte en witte posca-pennen.


Ik werkte de bladzijde af met de vlinder stempel (497.003.002) die ik inkleurde met aquarelpotloden, 2 libelles (492.001.056), glittersteentjes en een tekst (491.100.020). Achter de vlinder plakte ik een stukje verbandgaas dat ik ook op kleur heb gebracht met de oxide spray en zwart naaigaren. Het geheel heb ik gemat op zwart en in mijn journal geplakt.

Ik laat deze pagina meedoen bij Hobby Vision waar ze vlinders willen zien en bij Creative Artiste Mixed Media en We love 2 create waar alles mag.

Ik heb op het moment niet veel tijd om te bloggen. We zijn op vakantie in Finland en genieten hier volop van de geweldig mooie natuur. Ik doe mijn best om vandaag of morgen een blogrondje te maken maar ik kan niks beloven.

donderdag 1 augustus 2024

52 weeks to Christmas week 31

Vandaag is het al weer 1 augustus. Voor mijn gevoel gaan we al weer richting de herfst al is het hier nog maar net ruim een week zomervakantie. Maar vakantie of niet, ook vandaag weer een kaart voor 52 weeks to Christmas:


Dit is de tweede kaart naar het idee van mijn verjaardagskaart van Ellen. Deze keer is de good old pinguĆÆn van MD aan de beurt. De stans is al een oudje maar ik vind hem nog steeds een leukerd.

Ik geniet volop van de vakantie. De eerste week lekker thuis allerlei klusjes gedaan, gewinkeld en koffers gepakt. Ook nog een dagje met mijn vader op stap voor een minder leuke reden. Vanaf mijn 6e gingen wij ieder jaar op vakantie naar Schoorl. Daar huurden wij een huisje bij mensen in de tuin. De eerste jaren moesten we douchen bij de verhuurders in huis en ook daar naar het toilet. Na een verbouwing hadden we een eigen douche en toilet in het huisje. De mensen waar we van huurden hadden een dochter en een zoon van dezelfde leeftijd als mijn broer en mij en al heel snel klikte het tussen deze familie en ons. Samen dagjes naar het strand, uitstapjes, spelletjes doen en onze ouders klaverjasten 's avonds vaak met elkaar. Ook kwam deze familie regelmatig naar Drenthe. Toen wij ouder werden en we niet meer op vakantie gingen naar Schoorl bleef het contact. Altijd als wij in Noord-Holland zijn brengen we als het even kan een bezoekje aan Schoorl. Nu is helaas vorige week de vrouw des huizes overleden en zij werd zaterdag gecremeerd in Heerhugowaard. En als je leuke dingen met elkaar beleeft dan ben je er ook in minder leuke tijden en dus ging ik samen met mijn vader die kant op. In de auto samen veel herinneringen opgehaald. De familie vond het fijn dat we er waren. Op de terugweg samen met mijn vader een hapje gegeten. Een mooie afsluiting van een bijzondere dag.