donderdag 20 juni 2024

52 weeks to Christmas week 25 en Bingo bij Knutsels en Kadootjes

Vorige week geen kerstkaart van mij voor 52 weeks to Christmas en ook deze week weinig inspiratie. Daarom heb ik inspiratie op gedaan op het wereldwijde web en heb een kaart van Marleen van der Most gelift:


Mijn uitgangspunt was de krans van MD omdat ik bij Knutsels en Kadootjes mee wilde doen met de lopende challenge en 1 van de woorden op de bingokaart is cirkels. Door te googelen kwam ik de kaart van Marleen tegen en toen was het bingo rijtje snel gekozen: cirkels-takjes-touw/draad.
Verder is er niet veel te melden over deze kaart.

Zondag gaan we (alweer) naar een concert van Erwin de Vries. In het bos bij Anloo is een klein openluchttheatertje waar we weer gaan genieten van de mooie muziek. Nu maar duimen dat het droog blijft.

woensdag 19 juni 2024

Kaartjes gemaakt tijdens Pronty live

Gisteravond mocht ik weer live bij Pronty en deze keer maakte ik 3 kaartjes van 10x10 cm die ik jullie hier ook wil laten zien:


Ik maakte eenvoudige achtergrondjes met stencils uit de nieuwe Nostalgia collectie en combineerde die met stansjes en een ingekleurde stempel van andere merken. Zo zie je dat je beide takken van 'sport' (kaarten maken met inkt en kaarten maken met stansjes) met elkaar kunt combineren.

Voor het kaartje met de wasbeer gebruikte ik het stencil Ornament flowers (470.806.056) en een tekstje uit de Embellishment quotes (472.700.019). De wasbeer is van Marianne Design.
Voor het kaartje met de hond gebruikte ik het stencil Honeycomb (470.806.055) en een tekststicker uit Quote black (491.100.011) De hond (Buddy) is van Studio Light.
Tenslotte het kaartje met de Schotse hooglander. Hiervoor gebruikte ik het stencil Fantasy retro (470.806.058) en ook weer een tekstje van Quote black (491.100.011). De stempel is van Craft Emotions en heb ik ingekleurd met Distress inkt.

Zo zie je dat je steeds met maar 2 kleuren inkt al een leuke achtergrond kunt maken voor stansjes of ingekleurde stempels.

Vandaag een lange dag op het werk. Eerst tot 14.15 uur voor de klas. Dan meteen door naar een andere school binnen de stichting voor een overleg met IB-ers en als afsluiting van het schooljaar met de MR naar de pizzeria. 
Morgen ben ik vrij en dan doe ik zeker een blogrondje!

zaterdag 15 juni 2024

Gefeliciteerd

Voor iedereen die bang was dat ik hier alleen nog maar creaties met inkt en stempels zou laten zien, wees gerust. Ik maak ook nog steeds kaartjes met stansjes. Vandaag ligt de tafel al de hele dag bezaaid met papier, stansjes en alles wat ik nog meer kan gebruiken. Buiten regent het maar binnen maken we het gezellig!


Bij De Egel hebben ze op dit moment een sketch met thema: huisdier. Ik maakte de sketch met papiertjes die ik ooit eens bestelde in China. De poezenpootjes op de grote banner de vissengraatjes op de kleine banners passen natuurlijk precies bij de kat.

Ik stuur deze kaart ook in bij Critter Crazy en bij Crafty Animals.

Vanavond gaan we met ons orkest een serenade brengen bij 2 van onze leden. Ze zijn vandaag getrouwd. De bruid heb ik als leerling in groep 8 gehad. Leuk om even een glimp mee te krijgen vanavond.
De rest van het weekend lekker niks!

vrijdag 14 juni 2024

Leef. Heb Lief. Lach.

 De nieuwe collectie van Pronty blijft mij inspireren om er leuke kaarten mee te maken:


Voor de achtergrond gebruikte ik 2 verschillende stencils en daaroverheen zette ik een derde stencil met oxide spray inkt. Geeft een mooi effect vind ik zelf omdat de randen niet overal even strak zijn. Afgewerkt met een zigzag stempel, een libelle, een ticket en een tekstje.
Komende dinsdagavond ga ik om 19.30 uur weer live bij Pronty. Dan ga ik de stencils combineren met andere hobbymaterialen die ik thuis op voorraad heb.

Gebruikte materialen van Pronty:
470.806.058 Fantasy retro stencil
470.806.053 Baroque stencil
470.806.054 Dots stencil
472.700.019 Embellishments quotes
497.003.003 Stempel dragonfly
497.003.001 Stempel ticket

Afgelopen zondag gingen Dirk en ik fietsen langs de waddenkust. Ons vertrekpunt was Termunten en daar staat op de dijk een zeehondenkijkwand. Voordat we aan de fietsroute begonnen zijn we daar natuurlijk eerste even wezen kijken. Het was eb en er lagen een aantal zeehonden op de zandbanken:




's Middags na het fietsen gingen we nog een keer kijken maar toen was het hoog water en stond de zon wat gunstiger voor het maken van foto's:












Dat was echt genieten!!

maandag 10 juni 2024

The place to be happy is here

De nieuwste challenge bij Dutch Card Lovers heeft als thema 'rond'. Bij Pronty hebben ze hele leuke setjes met chipboard cirkels. Er zitten er 12 van verschillende grootte in een setje en ik gebruikte de grootste voor een felicitatie voor een nieuw huis:


Ik bewerkte de hele cirkel eerst met gesso omdat de inkt dan beter dekt.


Daarna ging er een laagje licht-groene distress inkt over de hele cirkel.


Over de groene onderlaag bracht ik een ruitjespatroon aan met een stencil en roze inkt.


Vervolgens stempelde ik een grote bloem op de cirkel met behulp van een stencil . Daarvoor doe je eerst inkt op het stencil, dat spuit je nat en dan druk je het af op de cirkel.



Dan krijg je dit resultaat. Zo is de achtergrond met ruitjes niet heel goed te zien maar ze zijn er echt wel hoor!



Ik bewerkte 2 silhouetten met Vintage photo en Metallic gold rich embossingpoeder. Deze plakte ik op de cirkel.


                                                 

Op de achtergrond stempelde ik nog met de tekststempel en mijn favoriete kleur voor stempelen op de achtergrond op dit moment. Daarna nog een tekststicker er bij en gemat op zwart papier.


Gebruikte Pronty artikelen:
492.001.040 Chipboard circles
470.806.036 Stencil cubes
470.806.047 Stencil flowers
492.001.051 Chipboard silhouette
497.003.009 Stempel text fantasy
491.100.020 Stickers under construction  

Ik wil ook graag meedoen bij We love to create waar zoals altijd weer alles mag.

vrijdag 7 juni 2024

Nostalgia bij Pronty

Deze week is er een nieuwe collectie van Pronty uitgekomen: Nostalgia. Het zijn oudere ontwerpen die Ellen in een nieuw jasje terug heeft laten komen. Vandaag mag ik op de facebookgroep een stap voor stap laten zien van een kaart met 2 van de nieuwe producten en ik deel hem dan ook meteen hier.


Voor de basis gebruikte ik een vierkante oplegkaart van aquarelpapier. Die maakte ik blauw door met de kaart te deppen in natte Distress oxide broken china.


Eerst inkt aanbrengen op je kraftsheet, daar water op sprayen en daar de kaart doorheen trekken en er op leggen totdat je achtergrond naar je zin is.


Daarna heb ik de blauwe ondergrond goed gedroogd met mijn heattool en toen met 1 van de vele nieuwe stencils en bundled sage een tweede laagje aangebracht op de achtergrond.


Op bovenstaande foto zie je al heel mooi hoe mooi de twee kleuren van de achtergrond samen gaan.
Met een tweede nieuwe stencil en zwarte inkt bracht ik een mooi bloementak aan op de achtergrond.


Vervolgens kleurde ik een bij rood door hem op het inktpad te leggen en flink aan te drukken. Over deze rode laag bracht ik clear embossingpoeder aan waardoor de bij een mooi glanslaagje heeft gekregen. Deze bij komt uit een oudere collectie van Prony.


Op een stickervel uit een oudere collectie vond ik een tekst die ik mooi bij het geheel vond passen. Die plakte ik in 2 delen op de kaart. Het stippellijntje onder de bij tekende ik zelf met een zwarte stift. Ik matte het geheel op rood papier en plakte dit op een witte basiskaart.
Een niet al te ingewikkelde kaart met een mooi resultaat al zeg ik het zelf.

Gebruikte materialen van Pronty:
470.806.058 Fantasy retro stencil (Nostalgia)
470.806.063 Stencil Roses (Nostalgia)
492.001.056 Chipboard butterflies
491.100.021 Text rainbow

Ik laat deze kaart meedoen bij de challenge van We love 2 create waar alles mag als het maar mixed media is. En bij Scrapping 4 fun challenges.

Maandag ga ik weer naar Monique om een dagje lekker te kletsen, knutselen en inspiratie op te doen. Een opstapje naar een drukke werkweek met veel afspraken, vergaderingen en op woensdag een conferentie in Bussum. Weinig blog- en knutseltijd helaas. Maar dat komt vanzelf wel weer!

donderdag 6 juni 2024

52 weeks to Christmas week 23 + challenge mei

Beter laat dan niet ben ik er nu halverwege de middag toch nog met een kerstkaartje voor 52 weeks to Christma:


Ik combineerde de wekelijkse kaart met de uitdaging van mei: Midden in de winternacht.
Ik gebruikte papiertjes uit het blok Winter Hyge van Marianne Design en gebruikte ook de wasbeer van dit merk. Hij kreeg een lantaarn in zijn handjes om een lichtje te schijnen in de winternacht. De tekst heb ik gedaan met wit embossingpoeder. In het echt is het beter te lezen dan op de foto.
Voor deze kaart gebruikte ik de sketch van Cheerful Sketches. En ik laat hem meedoen bij de X-Mas challenge waar ze niet-traditionele kleuren willen zien.

Morgen ben ik er weer. Dan laat ik hier en op de Facebookpagina van Pronty een stap voor stap beschrijving zien van een kaart waarop ik producten van de nieuwe lijn van Pronty heb gebruikt.

zaterdag 1 juni 2024

Kaart voor Lore

Een poosje terug vroeg Ank om een kaartje te sturen naar de zieke Lore. Het heeft even geduurd maar mijn kaart is nu ook klaar en ligt klaar om op de post te gaan.


Het papier dat ik voor deze kaart gebruikt heb komt uit een oud behangboek. Het papier rechts is heel zacht. De vlekken zijn van een fluweelachtig materiaal. Een echte knuffelkaart dus.
De kleuren lijken op deze foto wat donkerder dan ze in het echt zijn. Het vlak achter de panda heeft een gouden glans en dat laat zich erg moeilijk fotograferen.
Voor deze kaart gebruikte ik de sketch van Creative Sketchy Girls. Ik link hem ook bij Critter Crazy waar ze zoals altijd weer een dier in de hoofdrol willen zien en bij Do-allkreatives waar ze deze maand ook dieren willen zien.

Vandaag en morgen hebben we helemaal niks op het programma staan. Heerlijk een beetje in en om het huis rommelen en af en toe wat knutselen. Misschien gaan we morgen nog ergens fietsen maar alleen als het weer meewerkt.
Maandag ga ik aan het werk. We krijgen om 12 uur (voor ons) nieuw meubilair en dan is het handig als er wat extra mensen zijn om te zorgen dat alles op z'n plek komt. Een van de andere basisscholen bij ons in het dorp heeft een nieuw gebouw en dus ook allemaal nieuw meubilair. Hun oude meubilair is beter dan ons huidige meubilair en dus krijgen wij hun afdankertjes. Voor ons is dat een mooie, tijdelijke oplossing omdat wij binnen nu en 3 jaar ook in een nieuw gebouw zitten en dan ook nieuw meubilair krijgen.