zaterdag 14 maart 2020

Lente

Na een hele drukke maar ook leuke week ben ik nu echt toe aan het weekend! In een vorige post vertelde ik al over de lief en leed pot bij ons op school. Voor 2 nieuwe collega's kocht ik een bloemetje en maakte daarvoor zelf een label:


Beide labels op dezelfde manier opgebouwd en ook dezelfde materialen gebruikt. Omdat het echte lente-labels zijn geworden laat ik ze meedoen bij Creaties Suzan op facebook.

Voor mijn collega die maandag 60 werd maakte ik ook een label:


Voor haar gebruikte ik de leuke muis van Marianne Design. Mijn collega is namelijk heel erg bang voor muizen..... Een grapje moet kunnen toch??

Woensdag was voor mij een erg bijzonder dag. Om het jaar hebben wij met alle personeelsleden (ongeveer 250) van onze stichting een studiedag met workshops. Een poosje terug werd ik door onze beleidsmedewerkster gevraagd of ik op deze dag een workshop bewegend leren wilde verzorgen. Onze school is hier al zo'n 3,5 jaar erg actief mee bezig en ik ben hier toch wel een voortrekker in geworden. Woensdag was het dan zo ver dat ik 3x een workshop voor 25 collega's mocht geven.
's Ochtends vroeg ik me af waarom ik eigenlijk ja had gezegd. Wat was ik zenuwachtig! Maar gelukkig had mijn duo zich opgegeven voor mijn eerste workshop en dat gaf mij een goed gevoel. We hadden veelvuldig oogcontact en zo kon ik zien dat het goed ging. En goed ging het! Wat kreeg ik veel enthousiaste reacties en complimenten. Een oud collega vroeg zelfs wat ik met de stille, verlegen collega van jaren terug had gedaan......
Deze dag was een prima boost voor mijn zelfvertrouwen en ik hoop dat veel collega's binnen onze stichting het aandurven om hun lessen anders in te richten waardoor kinderen niet meer de hele dag stil op hun stoeltjes zitten maar dat ze tijdens de lessen ook lekker kunnen bewegen en tegelijkertijd aan het leren zijn. Want dat is prima te combineren!

Morgen ben ik er weer met de maandelijkse uitdaging met Mieke. Komen jullie ook kijken wat we gemaakt hebben?


12 opmerkingen:

  1. Super leuke labels Henriët, en wat goed dat het zo fijn verlopen is en fijn dat het jou een boost heeft gegeven!! en bewegend leren is zo fijn kinderen willen niet de hele dag op een stoel zitten ik had daar zo`n moeite mee als kind, wilde en zag van alles wat veel leuker was dan wat de juf vertelde.
    Fijn weekend groetjes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat de studiedag zo goed is verlopen Henriet!
    Je labels zijn echt prachtig....heel erg leuk gedaan!
    Groetjes en een fijn weekend,
    Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zijn prachtige labels dat je gemaakt hebt! Leuk dat je ze bij mij op FB laat meedoen!
    Groetjes en een fijn weekend,
    Suzan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lieve labels heb je gemaakt.
    En wat fijn dat de workshops zo goed gingen. Interessant onderwerp ook, had er wel bij willen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je labels zijn echt schattig geworden Henriët. Wat fijn dat je workshop bewegend leren zo'n succes was. Altijd leuk dat ze zo enthousiast reageren.
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk bewegend leren !
    Ik zie dat als “oud” juf helemaal voor me !
    Goed dat je die workshop hebt gegeven .
    Je labels zijn super leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met het slagen van de workshops! Tuurlijk is dat spannend. Ik zag pas een filmpje van bewegend leren. Zo leuk! kinderen hebben soms niet eens door dat ze aan het leren zijn! Ik deed het zelf ook regelmatig. Met een strakopgedraaide bol wol staand in een kring overgooien en dan bijvoorbeeld een keer som of taal spel doen. Toen ik dat en nog meer andere variaties had gedaan vroeg een kind mij of ze dan misschien in de middag wat gingen leren, hihihi...
    Je tags zijn trouwens ook ontzettend leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schattige labels maakte je! Echt heel lief zijn ze. Lijkt me niet niks zo'n workshop, knap gedaan en fijn dat je zoveel complimenten kreeg! Groetjes Ela

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heeel mooi deze labels Henriët, zooooo schattig met die konijntjes erop
    en het lijkt mij heel leuk dat bewegend leren in de schoolklas...Fijn dat je zelfvertrouwen is opgekrikt door het geven van die workshops
    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat zijn je labels mooi!! Ze zijn zo leuk al die diertjes. En wat een boost voor je zelfvertrouwen. Maar dat ben je toch helemaal niet nodig. Je bent een topper!!
    Lieve groet, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh wat zijn ze mooie en zo heerlijk vrolijk! Je weet ondertussen al wel dat ik fan ben van jouw labels ;-)
    Zo fijn om te lezen dat je zelfvertrouwen een boost heeft gekregen na het geven van de workshops. Ik zou ook doodzenuwachtig zijn! Knap dat je dat hebt gedaan! In mijn klas staan er ook tafels zonder stoeltjes zodat ze er aan spelen zonder te gaan zitten, dat was een tip van een collega van mij waar ik zelf nog bij in de klas heb gezeten als kleuter ❤

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super leuke labels heb je weer gemaakt.
    Groetjes van Judith

    BeantwoordenVerwijderen