dinsdag 5 januari 2021

Knutsels en Kadootjes: iets met een c

De eerste challenge van 2021 bij Knutsels en Kadootjes is weer begonnen. Ze willen graag iets zien met de leter C. Ik heb mijn cirkelstans er weer bij gepakt en heb me weer heerlijk uitgeleefd:


De kat heeft zijn camera er bij gepakt om een foto te maken van zijn cactus die mooi in de bloei staat. Ook op het dp zijn cactussen te zien. Voor de jarige die deze kaart krijgt heb ik ook nog een slinger opgehangen en de tekst toegevoegd. 

Gisteren en vandaag online les gegeven aan groep 6. Gisteren was het echt nog even wennen. Eerst afspraken maken over microfoon en hand opsteken, even kletsen over de vakantie en toen echt aan het werk. Een rekenles uitleggen via Teams is toch echt even wat anders dan gewoon in de klas. Maar het is gelukt!. En vandaag ging het al een stuk beter. Morgen mag ik eerst met groep 4 online en daarna met groep 5. Mijn duo en ik hebben het verdeeld. Op onze vrije dag gaan we online met groep 6 en op onze werkdagen gaan we online met groep 4 en 5 omdat het met 3 groepen op 1 dag niet te doen is.

Vanmiddag wat huishoudelijke klussen (o.a. mijn hobby/studeerkamer uitmesten) en nog een kerstkaart maken voor donderdag. Zo komen de dagen wel om.

17 opmerkingen:

 1. Oh, anders hadden we onze knutseldate gehad. Ik hoop dat jullie snel weer live les kunnen gaan geven zodat wij weer kunnen knutselen.
  Je Cirkelkaart met de camera en de cactussen is een bjoetie geworden!
  Dank je wel voor je deelname bij K&K.
  Lieve groet, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drie C's nog wel op je mooie kaart Henriët en al af ook en dat met zo druk online les geven. Alle begin is moeilijk en gaat vast wel beter de aankomende tijd...succes!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuke kaart, de camera maakt de kat heel eigenwijs.
  Mooi dat het online lesgeven is gelukt, lijkt me best een lastige opgave.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke kaart Henriët. En kat in het Engels is ook nog Cat. Succes met je online lesgeven. Hopelijk kunnen ze snel weer naar school.
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi geworden Henriët en creatief geweest met je C...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je kaart leuk geworden met al die C woorden! Tof gedaan. Fijn dat de tweede dag online lesgeven al beter ging.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuke kaart voor de C challenge.
  Leuke details met een C.
  Succes met alles.
  Groetjes Elle-jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele leuke kaart. En ik kan me voorstellen dat het voor jullie leerkrachten inderdaad ook wel lastig is om er een weg in te vinden, succes.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke cirkelkaart, Henriët!
  En best pittig, online lesgeven, zeker als het aan 3 groepen is. Dat lijkt me offline al een klus.
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Whoop, whoop!!! Het is gelukt met de online lessen.
  En je kaartjes is trouwens ook goed geluk. Wat is ie leu-eu-euk!!!

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke kaart is het geworden, met de cactus, en het modelletje blijft zo gaaf. Bedankt voor je deelname bij K&K. Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 3 C's op een rij!!! Knap bedacht. Ik moet altijd even 5 keer nadenken voordat ik zo'n kaart zie, ik probeer eerste te ontdekken waar de C verstopt zit voordat ik de tekst bij de kaart ga lezen.
  Ik kwam geijk bij "Cat" uit🤣🤣 en die had jij dus niet bedacht😅.
  Ik blijf mij verbazen dat jij zoveel lol hebt met je cirkel stans, je hebt er al vele kaarten mee gemaakt.
  Dat online lesgeven zal nooit helemaal wennen en ik hoop ook niet dat dat nodig is!!!! Succes, jullie doen het hartstikke goed, door de groepen te verdelen en ook op je vrije dagen en groep te begeleiden, het vraagt van iedereen veel aanpassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk kaartje, leuk gedaan met de cirkel mal. Ik heb tot nu toe nog maar 1 kaartje gemaakt. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele leuke kaart! Ik ontdekte de cactus meteen, de cirkel realiseerde ik me later pas. De kleuren passen prachtig bij elkaar, echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een gaaf kaartje van de foto graverende poes ik zou ook een foto van zo'n mooie bloeiende cactus
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zag hem al voorbij komen, maar had even geen tijd om te reageren en ik heb weer last van de robot, wat het er niet makkelijker op maakt.
  Maar je cirkelkaart is super, met camera en cactus. helemaal geslaagd voor onze challenge. Dank je wel voor het meedoen! EN ik hoor het van velen dat het veel voorbereiding vraagt en niet ideaal is. En waarschijnlijk gat het nog twee langer duren...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een onwijs leuke kaart heb je gemaakt!
  Hartelijke groet, Linda T

  BeantwoordenVerwijderen