zondag 10 januari 2021

Creatief met inkt

Bij Dutch Card Lovers zag ik een leuke challenge met inkt. Ik vind het leuk om met inkt te werken maar doe het veel te weinig naar mijn zin. Deze challenge was dus een goede aanleiding om de bak met inktjes uit de kast te halen.

De eerste kaart die ik maakte was bij nader inzien niet geschikt voor DCL maar ik laat hem toch zien als begin van mijn verhaal:


Ik maakte een ovaal sjabloon en maakte een achtergrond met distress inkt. Daarop stempelde ik een boom en 2 vogeltjes en plakte ik 3 grijze sequins. Toen ik nog een keer de tekst last bij DCL zag ik pas het woordje gedeeltelijk. Helaas......deze kaart wordt dus niet goedgekeurd bij DCL maar ik laat hem wel meedoen bij Hobbyshop Daantje, Daar vragen ze iets met een b. De boom is duidelijk aanwezig.

Daarna ging ik vol goede moed verder met kaart 2 maar ook die vond ik niet goed genoeg voor DCL:


Je ziet hier wel dit ik links het ovaal niet helemaal heb opgevuld met kleur maar ik vind het te minimaal. In het hart van de bloemen plakte ik ook weer sequins.

Tenslotte de kaart die wel mee mag doen bij Dutch Card Lovers:


Deze keer geen ovaal gebruikt maar een rechthoekige postzegelstans. Hier wel heel bewust de bovenkant afgeplakt met een gescheurd stukje papier. Met groen en blauw de vorm ingevuld en nu zie je duidelijk dat de vorm gedeeltelijk gekleurd is. Ook hier weer een stempel en een tekstje.

Een middagje lol met inkt. Ik denk dat er nog wel meer van dit soort kaartjes gemaakt gaan worden. Was leuk om te doen!

Hebben jullie nog zin om verder te lezen??
Vanochtend was ik op tijd wakker en toen ik naar buiten keek dacht ik dat het wel eens een mooie ochtend kon worden. Snel aangekleed en de camera gepakt. Ik was getuige van een mooie zonsopkomst en zag onderweg ook nog 13 reeën. Mijn dag kan niet meer stuk! Ik laat jullie graag even meegenieten.

 


Het zijn wel veel foto's maar ik kan niet zo goed kiezen. En ik kan je vertellen dat dit nog maar een klein gedeelte is van de foto's die ik maakte!

Om 14.00 uur voor de buis. De NOS zendt de basketbalwedstrijd tussen Donar (mijn cluppie) en Zwolle rechtstreeks uit. Wil je ook een keer kijken naar een leuke basketbalwedstrijd dan is dit je kans!

Nou......heb je het volgehouden?? Wat een lange post vandaag he? Maar soms heb je ook zoveel op 1 dag waar je enthousiast van wordt. Het zijn juist die kleine dingen waar ik super van kan genieten. Juist in deze tijd.

25 opmerkingen:

 1. Ha, ja hoor, precies op tijd kom ik bij je kijken.. Zo leuk allemaal te zien en te lezen. Dat gedeeltelijk is bij mij ook bij eentje niet goed gegaan.... maar je hebt er wel mooie kaartje door! EN nu dus meteen 3. Hihihi.... een geluk bij een ongeluk.
  En wat een mooie foto's! Helaas kan ik dus vandaag niet ver weg in verband met de bereikbare dienst (baal er wel een beetje van eerlijk gezegd, hoor. Dat hoor ik dan dus op vrijdagavond..)
  Nou, als ik nog aan knutselen toekom vandaag weet jij wat ik ga uitproberen, hihihi....
  Fijne middag met de basketbalwedstrijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk joh dat je zo met inkt aan het experimenteren bent geweest. Mooie kaarten zijn het geworden en inderdaad zie je bij de onderste duidelijk het gedeeltelijk beïnkten het best. Gaaf dat je zoveel reeën tegenkwam, hier zie ik er soms hooguit één als ik vroeg in het bos ben. Fijne dag nog.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow......wat GAAF allemaal Henriet.....ik weet niet waar ik weerst moet kijken!
  Je kaartjes zijn prachtig....mooi gedaan hoor!
  En de foto's....ja schitterend....dat is genieten.
  Ook je kaart met het molletje en de kaart met de krans zijn heel erg leuk. Veel plezier vanmiddag en tot gauw weer,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen kunst hoor, om het helemaal uit te lezen, het is absoluut geen saai verhaal en je hebt heel wat moois te laten zien. allereerst je kaarten, alle 3 prachtig! maar de natuurfoto's mogen er ook zeker zijn, wauw! Je was wel best vroeg wakker voor een vrije zondag, toen lag ik nog op een oor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's !!!!
  Je kaarten zijn alle drie top !!!!
  Ik heb ook twee kaarten gemaakt......niet goed gelezen!
  groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kaarten heb je net inkt gemaakt. Lekker even bezig geweest zie ik wel. Het is zeker leuk om met inkt te experimenteren. Ik doe het af en toe.. ook te weinig. Jou kaarten zijn erg geslaagd. Mooie foto's van de natuur. Mooi de herten De zon is hier al niet meer te zien. Wij komen met terug van een rondje wandelen. Route stond on de krant. We zitten gezellig in ons busje. Kachel lekker aan.. Het is hier gezellig druk om ons heen. Er komen en gaan veel... maar geen last van elkaar. Dus weer een lekker frisse neus gehaald. Veel plezier bij de tv straks. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kaarten stuk voor stuk, mooie foto`s van de omgeving en herten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het spelen met inkt is je goed af gegaan. Hele leuke kaarten geworden!
  Ik kijk altijd eerst you tube filmpjes en dan ga ik ook aan de slag, doe het veels te weinig, hahaha. Is erg leuk om te doen.
  Je hebt hele mooie foto's gemaakt van de natuur, ik hou ervan. Wij gaan ook regelmatig op stap met de camera.
  Laats een ijsvogeltje gefotografeerd, stond op mijn bucketlist. Zal het binnenkort op mijn blog laten zien met een mooi kaartje erbij:)
  Veel kijk plezier vanmiddag!
  Liefs Crealientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Drie mooie kaartjes! En wat leuk dat je toch een nieuw wilde maken, dat waarderen we zeer. Mooi geworden! Fijn dat je meedoet met DCL.
  En wat een mooie foto's, kan me voorstellen dat je er blij van werd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alledrie je kaarten zijn ontzettend mooi. Leuk dat we even mee mogen op je wandeling, herten spotten dat maak Ik niet vaak mee! Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow wat een prachtige foto's, je woont in een mooie omgeving zo te zien! Vanmorgen hadden we zon maar vanmiddag was hij weer weg helaas. Je kaartjes zijn alle drie erg leuk geworden!
  Groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat prachtig zeg, die reeën! Die kom ik hier in de stad niet zo gauw tegen.
  Je kaarten zijn mooi geworden! Leuk ook dat jij er gewoon verjaardagskaarten van maakt. Bij mij eindigen dit soort kaarten met inkt vaak als sterkte-kaart of iets dergelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 3 mooie kaartjes heb je gemaakt,en leuke foto's met de reeën ik snap dat je niet kon kiezen
  Groetjes Karien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als was eerste kaart niet goed en dan nog de tweede . Maar de derde wel . Ik vind ze allemaal heel mooi.
  Mooie natuur foto's.
  Wij waren vanmorgen ook al vroeg aan de wandel.
  Groetjes , Elle-Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu je de smaak te pakken hebt ga je de inkt vast vaker pakken, ze zijn dan ook alle drie heel mooi geworden! En wat heb jij vanmorgen al mooie plaatjes geschoten, kan me helemaal voorstellen dat je daar blij van wordt.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 16. JOEHOEEEEE, ik ben er nog hoor.
  Het hele bericht gelezen.
  Wat een mooie kaarten maakte je zeg.
  Alle drie, ondanks dat de eerste 2 niet voldoen voor de challenge.
  En je wandeling, zo...... kan me voorstellen dat je genoten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk verhaal met mooie kaarten en prachtige foto's en . . . ik heb weer veel geleerd (durf niet zo goed zulke CAS kaartjes te maken maar zie door deze uitdaging veel prachtige kaarten langs komen)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie kaartjes heb je gemaakt, ondanks dat het niet steeds werd zoals je wilde heb je nu toch maar even 3 prachtige kaartjes!! En wat een prachtige foto's laat je zien, zo gaaf om zoveel reeën te zien. We gingen zaterdag een rondje lopen en toen zagen we er ook twee!

  Liefs, Merit en Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat een mooie kaartjes en toch alle 3 verschillend ook je foto's vind ik heel erg mooi geworden
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. We leggen da lat soms wel te hoog voor ons zelf he? Ze zijn allemaal even mooi. En je foto's zijn ook prachtig.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie kaartjes, alle 3! De laatste voldoet inderdaad zeker voor de challenge. Leuk dat je met ons meedoet bij DCL!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Drie hele mooie kaartjes hoor, gaaf gedaan. Bedankt voor je deelname aan DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie uitwerking van de gedeeltelijke masking Henriet, fijn dat je een tweede poging gedaan hebt!
  Bedankt voor je deelname aan DCL.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een gezellige post Henriet! Leuk om te lezen dat je net zo lang doorging tot je de challenge helemaal goed had uitgevoerd. Met als resultaat 3 prachtige kaartjes! En wat gaaf dat je 13 reeën hebt gespot! Bofferd! Bedankt voor het meedoen met onze DCL challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk dat je nog een keer mee doet bij onze tweede challenge en met wat voor kaart... een hele, hele mooie!

  Creatieve groetjes,
  Daantje, Ellie & Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen