zaterdag 19 oktober 2013

3D en potjes

Vandaag voor het eerst een kaartje gemaakt met een 3D-plaatje. En dan ook nog wel 3D van het gemakkelijke soort. Vorig jaar had ik een pakketje met voorgestanste 3D plaatjes gekocht om eens te kijken of het iets voor school was. Ik vond het uiteindelijk niet iets om in de klas te gebruiken en dus belandde het bij mij onder in de kast. Op zoek naar iets anders kwam ik ze daar deze week weer tegen.
Toen ik vandaag bij Het Kaartjes Inspiratie Challenges blog naar hun uitdaging keek zag ik in het midden bij hun bingo-challenges "3D-afbeelding" staan. Dus heb ik het rijtje knopen-3D afbeedling-blingbling gebruikt om onderstaand kaartje te maken:
De knoopjes heb ik bovenaan opgehangen als kerstballen. Ik heb voor gele knopen gekozen omdat er ook gele kerstballen in de 3D afbeelding zitten. Ze kunnen er dus zo bij in de boom. Voor de blingbling heb ik onderaan nog plakparels geplakt.

Verder laat ik jullie nog een foto zien van mijn andere projectje waar ik momenteel aan werk. Voor de kadootjesmarkt in het verzorgingstehuis hier in het dorp ben ik glazen potjes aan het versieren. Ik gebruik hiervoor verschillende technieken:
Voor de eerste heb ik sterren gestanst uit een strook muziekpapier. Bovenlangs (en later ook nog onderlangs) een kantje geplakt. Touw met een hartje bovenaan geknoopt. Voor de tweede heb ik 4 papieren taartkleedjes rondom geplakt. Aan de voor en achterkant een hart van muziekpapier en vastgebonden met rood/wit touw. Het derde potje heb ik omgehaakt. Hier heb ik er al een aantal van klaar. Heerlijk om 's avonds op de bank te doen. Op de laatste foto is niet zo goed te zien hoe het potje er uit ziet, maar de label is wel goed te zien. Op het potje heb ik gestanste kerstbomen geplakt. De kerstbomen heb ik gestanst uit raamfolie dat je wel op de ramen plakt tegen de inkijk.

Zo....dat was een lang bericht. Nu even opruimen, eten koken en wie weet na het eten nog wel even weer verder knutselen.
Fijne avond voor iedereen!

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kaart! Leuk dat je meedoet met de challenge bij KIC.
  groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kaart geworden. Jampotjes heb ik nodig voor de jam, maar jij heb ze heel ergens anders voor nodig. Het was wederom weer goed toeven in Drenthe! nu op het bungalowpark bij Drouwenerzand. Een prima midweek gehad. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kaarten en potjes, je hebt weer niet stilgezeten, zulke leuke potjes zijn vast zeer gewild

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo jij bent lekker actief geweest. Wat zi jn die potjes leuk. Ik maak ook vaak windlichten van witte boterhamzakjes. Zijn erg makkelijk te maken en reuze leuk. Misschien een idee! Groetjes mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig kaartje Henriet en wat een geweldige opgepimpte potjes heb je gemaakt, ziet er allemaal weer super uit.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterende kaart, Henriet. En de potjes zijn ook schitterend. Heel leuk idee.
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Henriet,
  wat een leuk kaartje. Dat 3D-plaatje is grappig! En die knoopjes passen er inderdaad perfect bij.
  De potjes vind ik ook leuk. Allemaal verschillend en allemaal mooi gemaakt!
  Leuk dat je dat doet voor het verzorgingshuis!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen