woensdag 14 augustus 2013

Kerst in zwart-wit-grijs en een "touch of gold"

Hier ben ik al weer. Na mijn kerstkaart van vanochtend ben ik er nu al weer met een kerstkaart. Wel een hele andere dan die van vanochtend!
De basis is een vierkante witte kaart. Daarop zwart papier. Daar bovenop eerst een stuk grijs papier dat met een embossingmal bewerkt is. Het mooie van dit papier (van de Boekenvoordeel) is dat de grijze inkt een beetje loslaat als je het met een embossingmal door de cuttlebug haalt, Het krijgt dan een beetje een oude uitstraling. Onder het grijze papier een strook zwart. Hier een gouden touwtje omheen gedaan (de touch of gold waar de Lift Challenge om vraagt) en de grote ijskristal van Noor op bevestigd. Tenslotte onderaan nog een strook wit waar ik een ronde stempel drie keer op heb afgedrukt.

Ik heb deze kaart nu maar meteen geplaatst omdat ik anders bang ben dat het me voor de 17e niet meer gaat lukken. Morgen startvergadering met alle collega's op school, vrijdag is oudste zoon jarig (hij wordt 18!) en zaterdag barbecue met zijn vrienden.
Nu ik het toch over de verjaardag van oudste zoon heb zal ik ook meteen de kaart laten zien die ik voor zijn verjaardag heb gemaakt. Ook deze is is de zwart/grijze tinten:
Het basketballende poppetje lijkt misschien wat kinderachtig voor een 18 jarige, maar het heeft een betekenis. Hij krijgt voor zijn verjaardag namelijk een seizoenskaart van de GasterraFlames (de proff basketbalclub van Groningen) van ons. Dan kunnen wij samen weer gezellig alle wedstrijden van het komende seizoen bijwonen.

Nu ga ik mijn bedje opzoeken want morgen loopt de wekker al weer op tijd af!

10 opmerkingen:

 1. Wauw....twee prachtige kaarten Henriet!
  Ik vind het leuk papier om mee te werken....ik heb het ook.
  Je hebt de grijstinten leuk gecombineerd!

  Groetjes,veel succes morgen op school en een fijne verjaardag van je zoon,

  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaarten. Vooral touch of gold vind ik een hele mooie uitdaging. Zo te lezen heb je drukke dagen voor de boeg. N nattuurlijk gefelicteerdmet de veerjaardag van je zoon.groetjes. nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie en stijlvolle kaart is deze kerstkaart, prachtig!
  Ook de kaart voor je zoon is heel leuk! Succes met de startvergadering!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze kerstkaart is echt gaaf en modern !! prachtige mallen,en je jongenskaart is superrr. Leuk plaatje en erg mooi afgewerkt !

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige touch of gold kertstkaart! Heel chique. De kaart voor je zoon is ook erg gelaagd. Gefeliciteerd alvast! Leuk dat je meedoet met de Liftchallenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alvast gefeliciteerd met je zoon. Fijne dag toegewenst. Prachtige kaartje heb je gemaakt! groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende kaartjes Henriet, super.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie sjieke kaart heb je gemaakt! Erg mooi gedaan. Dank je wel voor het meedoen met de LC!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sierlijke kaart, mooie kleuren bij elkaar. Leuk ook die embossing en het gouden detail natuurlijk. Bedankt voor het meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen