zaterdag 27 juli 2013

Ook lekker tegendraads

Zo....vanmiddag kwam de regen hier met bakken uit de hemel. Het waaide er zo hard bij dat we zelfs onder de overkapping niet meer droog konden zitten. Dan maar naar binnen. Manlief achter de computer, de kids boven op hun kamer dus ik had de hele tafel voor mij alleen.
Ik ben aan de slag gegaan met een kaart voor de Lift Challenge. En net als Cornelie van het team van de liftchallenge deed ik ook lekker tegendraads. Want in plaats van vierkantjes heb ik hexagons gebruikt.
Waarom haxagons? Nou, omdat ik die stansjes gisteren nieuw gekocht heb van mijn verjaardagsgeld. Daarom!
De basis is een witte vierkante kaart van linnen structuur papier. Daarop roze papier van de Boekenvoordeel. Vervolgens heb ik 9 hexagons uit wit linnen papier gestanst en 9 iets kleinere uit design papier. Toen ben ik op zoek gegaan tussen mijn stansjes naar kleine stansjes. De bloem, het vogeltje, de takjes, het knoopje en de vlinder voldeden aan mijn zoekopdracht: klein. Verder nog een bloemenbedel, een houten hart, een brad en een tekstje toegevoegd.
Toen alle onderdeeltjes apart klaar waren begon het lastigste karwei: zorgen dat alles keurig recht op het roze papier terecht komt. En dat is deze keer volgens mij wonderwel gelukt volgens mij.

Vanavond zitten we voor het eerst sinds lange tijd weer eens binnen. Mijn mannen willen een film kijken. Ik hou ze gezelschap met een boek en een haakwerkje.
Fijne avond allemaal!

8 opmerkingen:

 1. Wat een gave keuze die hexagons! Lekker hoor zo tegendraads, ik hou er van ;-)
  Vind h'm helemaal goed je kaart! Dank je wel voor je deelname!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super kaartje Henriët, had ook eerst dit idee maar de template die ik had gaf maar hele kleintjes en om ze zelf te snijden . . .
  Tja en voor mijn verjaardagsgeld heb ik deze keer stempels gekocht.
  Kom ook regelmatig bij je langs, kan je dus best volgen ha, ha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie strakke kaart en modern!

  Gf Antlinette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Henriet,
  ja ja, tegendraads...maar wel weer erg leuk! Ik heb me netjes aan de vierkantjes gehouden maar weer heel anders.
  Mijn zoon zag hem en zei: nou, dat is winters...Ik plats hem eind van de week.
  Wij zitten soms binnen ook al is het nog heerlijk buiten, want we hebben vreselijk last van prikbeesten. Muggen en andere insecten. Echt balen, Ze zijn immuun voor citronella...
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ook prima, die hexagons! Ze staan mooi op je kaart. Ook mooi voorzien ven kleine embellies, leuk! Dank je wel voor je deelname!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig kaartje Henriet en ik hoop dat jullie hebben genoten gisteravond met zijn allen binnen.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schitterende kaart heb je gemaakt. Heel mooi met het honingraad.
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel verrassend en leuk! De hexagons heb je super netjes geplakt, das altijd nog best lastig inderdaad. Heb de stansen onlangs ook aangeschaft en vind ze heel veelzijdig. Dat laat jij ook zien. Leuk dat je meedoet met de liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen