vrijdag 4 juni 2021

Dutch Card Lovers

Vandaag een kaartje met de bokeh-techniek. Ik kende het uit de fotografie maar nog niet voor het maken van kaartjes. Als je wilt zien hoe het werk dan staan er linkjes op het blog van Dutch Card Lovers want daar is dit keer de challenge om een kaart te maken met de Bokeh-techniek:


Ik maakte een achtergrondje met Distress-oxide in de kleuren Barn door, Mowed lane en Fozilized amber. Daarop maakte ik met een eigen gemaakt stencil rondjes met Milled lavender en Versacolor white. Bij de zachte kleurtjes van de achtergrond pasten bloemen in dezelfde kleurtjes en wit. Nog een tekst er onder en een paar dauwdruppels maken de kaart helemaal af!

Gisteren was onze collega super verrast met onze komst! Ze had niets in de gaten en ineens stond er een hele groep collega's op het plein. Ze was al afwezig vanaf haar zwangerschapsverlof en door corona en haar ziekte had ze nog steeds geen kraamcadeau gehad. En omdat haar dochtertje maandag al 1 jaar wordt hadden we een hele grote doos Duplo gekocht. Een goed geslaagde verrassing.
Al met al was ik gisteren om 7.40 uur op school en om 22.35 uur weer thuis. Gelukkig vandaag vrij om even bij te komen!
En vandaag is onze trouwdag!! 28 jaar getrouwd alweer. Vanochtend hebben we een lekker gebakje opgepeuzeld bij de koffie/thee. Manlief heeft late dienst dus die werkt vandaag tot 22.00 uur dus een terrasje o.i.d zit er vandaag niet in.


Vergeet ik nog bijna te vertellen dat ik met onderstaande kaart in de top 3 sta bij Carlin's kaarten paradijs:

Met mijn schildpadkaartje  ben ik gekozen als favoriet bij Sunday stamps


En met mijn parkietenkaart sta ik in de top 3 bij The Sketchy Challenges:19 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en ook lief kaartje door de leuke bloemetjes en kleuren! Mooie bokeh achtergrond ook. Fijn dat je meedoet met DCL, Henriët. En natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een geweldig mooie kaart met die leuke achtergrond en bloemen. Ik heb het ook geprobeerd, maar mijn witte inkt was voor deze challenge niet geschikt, je zag er niets van.
  Gefeliciteerd met jullie 28ste trouwdag, en met al die toppers!
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super Sweet kaartje, gefeliciteerd met jullie trouwdag en je toppertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel lieve, zoete kaart, mooi.
  Gefeliciteerd met jullie trouwdag!
  En gefeliciteerd met je toppers, dat waren stuk voor stuk ook heel mooie, lieve kaarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel nice je bokeh kaart Henriët, de kleuren zijn lekker zomers! Gefeliciteerd met jullie trouwdag en dat terrasje komt vast nog wel goed denk ik! Prachtige toppers daar wordt je altijd blij van! Jullie hebben het dik voor elkaar gemaakt voor de collega, beter laat dan ...! Fijne avond en weekend!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kaart in deze techniek! Gefeliciteerd met je trouwdag en je vele toppertjes, een feestelijke dag zo! Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie, beetje mysterieuze sfeer geeft deze bokeh achtergrond, ik vind het een zeer geslaagde uitwerking van de uitdaging, mooi met de bloemetjes erbij. Gefeliciteerd met jullie trouwdag, nog bele jaren samen in goede gezondheid toegewenst, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat met je trouwdag Henriet! Je kaart voor de liftchallenge is heel lief geworden in deze zachte kleurtjes. Bedankt voor het meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kaart is super goed gelukt Henriet, het Bokeh-effect is goed zichtbaar en komt heel mooi tot zijn recht in jouw achtergrond. Bedankt voor het meedoen met DCL. Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een lieve kaart is het met die bloemetjes en die mooie zachte kleuren. En van harte met je trouwdag. Jullie hebben er weer 28 jaar bijgetekend, begreep ik..
  Wat leuk die verrassing voor je collega.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksdag.
  Al weer een hele tijd.
  Ook je kaart is super leuk.
  Gefeliciteerd met je toppertjes.
  Altijd leuk.
  Groetjes Elle-jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi kaartje, echt voorjaar!! Leuk dat je meedoet bij DCL! En gefeliciteerd met jullie trouwdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig kaart in pastelkleuren. Heel subtiel accent geeft dat. Leuk dat je meedoet met de DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtig kaartje met de bokeh-techniek, zulke mooie, zachte kleurtjes. Gefeliciteerd met jullie 28-jarig huwelijk, het was een pittig dagje in z'n geheel maar wel fijn om je collega zo te kunnen verrassen. En gefeliciteerd met je topkaartjes dat geeft ook altijd een goed gevoel.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met je 28_jarige huwelijk. Je hebt een leuke kaart gemaakt. De achtergrond is erg leuk gemaakt met deze mooie kleuren. Goed weekend. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. allereerst van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag wat een mooie collage met de foto's wij zijn 1 september alweer 33 jaar getrouwd wat gaat het snel.
  wat een mooi kaartje heb je gemaakt zo leuk al die frisse kleurtjes en iets heel anders dan ik van je gewend ben wat passen de bloemetjes er mooi bij
  en natuurlijk ook gefeliciteerd met je toppertjes
  o enne zal ik volgende keer even de tekst afplakken op mijn kaart al ik hem weer gebruik hahaha
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie kaart.
  En gefeliciteerd met jullie trouwdag.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen