zaterdag 4 maart 2017

Stoffel

Ik zie de vraagtekens al verschijnen als jullie de titel van dit blogbericht lezen. Daarom zal ik eerst even een inleidend verhaal houden:
Bij manlief thuis hadden ze vroeger een schildpad. En jullie raden het vast al.....die heette stoffel. Sindsdien heeft manlief een schildpadden tic. Toen hij een paar jaar geleden een nieuwe auto kreeg haakte ik voor hem een mascotte voor in die auto. Een schildpad. Deze kreeg meteen de naam Stoffel. Stoffel zit voorin de auto in de houder van de TomTom en manlief noemt zelfs zijn auto al liefkozend Stoffel. Het is zelf s al zo gek dat de garage waar de auto in onderhoud is de auto ook al Stoffel noemt. Dat staat zelfs op de nota's die we van hen krijgen.
Jullie snappen dat toen ik bij Alie-express een stansje van een schildpad zag ik het niet kon laten om deze te bestellen. Aangezien dat pas vorige week was had ik niet verwacht hem voor de verjaardag van manlief in huis te hebben. Maar wat wil nu het geval: gisteren bracht de postbode (net na het knutselen van de kaart uit de vorige post) de shildpadden stans.
Dus vandaar nu een andere kaart voor de verjaardag van manlief morgen:
De basis is een creme-kleurige kaart waarvan ik de hoekjes heb afgerond. Daarop kraft papier dat ik bewerkte met een embossingfolder met oude horloges. Daarop weer een cirkel van dp en daarop Stoffel. Deze eerst uit kraft gestanst en toen op groen papier gelijmd en uitgeknipt. De letters en cijfers uit groen en zwart papier gestanst en op elkaar geplakt.
Heel benieuwd wat de jarige hier morgen van zal zeggen.

Deze kaart laat ik meedoen aan de challenge van Knutsels en Kadootjes waar ze een naam en/of leeftijd op de kaart willen zien. Dit is mijn tweede inzending.

Voor iedereen een fijn weekend!

9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig verhaal bij dit prachtige kaartje Henriet!
  Soms gaat zoiets een eigen leven leiden zie je wel!
  Groetjes en een fijn weekend,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig verhaal! Helemaal leuk dat zelfs de garage de naam Stoffel op de rekening zet. Natuurlijk moest je deze nieuwe stans meteen gebruiken en nog een ander kaartje maken voor jouw jarige Dirk. Vindt ie vast fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah, wat een grappig verhaal! En logisch dat hpje deze stans MOEST hebben. Wat zal Drirk dat morgen leuk vinden. Een hele fijne dag voor de jarige en voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Logisch dat je die stans graag wilde, en wat leuk dat hij er al zo snel was. Je hebt er een leuke kaart mee gemaakt en ik wens jullie een hele fijne verjaardag toe. Ik ben benieuwd wat hij zegt van deze kaart hihi.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zó leuk!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verhaal Henriët of de mascotte "Stöffel"
  en leuk dat de stans uit China nog op tijd was om er een leuk kaartje voor je man mee te maken...het is super gaaf gedaan...
  gefeliciteerd met zijn verjaardag...

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En wat vond manlief van je kaart? Het is een prachtverhaal over Stoffel. Al helemaal als zelfs de garage de auto al op papier zet als Stoffel. En je hebt de stans wel supersnel binnen gekregen. Gelukkig maar. Daardoor kon je wel deze prachtige kaart ermee maken.
  Lieve groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi kaartje!! Totaal andere mannenkaart, leuk om te zien. En wat gaaf dat je stans er zo snel was. Ik ben nog maar niet aan Alie express begonnen. Dan heb ik er denk ik een nieuwe verslaving bij.
  Fijn weekend alvast!! (Je moet morgen nog wel werken las ik, werk ze!!)
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Henriet,
  Ik hoop dat e deze reactie nog leest. Ik dacht da ik allang had gereageerd....wat vreemd. Ik had het er in een latere reactie nog over....vreemd maar hij is zo ontzettend gaaf. Het verhaal erbij, geweldig!! Leuk dat je meedoet bij ons van K&K.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen