dinsdag 18 maart 2014

Daar ben ik weer!

Het was even een poosje stil van mijn kant, maar dat komt omdat mijn laptop het had begeven.
Ik kon hem niet meer opstarten en dan houdt het even op. Natuurlijk zou ik ook op de vaste computer kunnen bloggen maar dat ding en ik hebben een haat-liefde verhouding.....
Gelukkig zijn oudste zoon en een vriend nogal handig met computers en die hebben mijn oude vertrouwde laptop weer aan de praat gekregen.
Vanavond heb ik heerlijk zitten knutselen met op de laptop de livestream van de halve finale basketbal voor de beker. Een spannende wedstrijd van de Flames (Groningen) tegen Shoeters (Den Bosch). De Flames hebben deze wedstrijd niet gewonnen (69-67 voor Den Bosch) maar door een voorsprong van 11 punten in de thuiswedstrijd zijn ze toch door naar de finale!

Voor het kaartje dat ik nu laat zien heb ik gebruik gemaakt van het patroontje op het blog van Krea2day.
Een leuk model om te maken maar het kostte mij wel wat hoofdbrekers om de afwerking zo te krijgen als ik wilde. Mijn eerste idee was namelijk om een boom bij de fiets te doen, maar die zou te hoog worden en dubbel gevouwen worden als het kaartje dicht is. Dan de fiets maar tegen een hekje gezet.
 Dit is de voorkant van het kaartje. Het vogelhuisje is de sluiting. Aan de achterkant zit een stukje klittenband. Als je het kaartje openklapt zie je dit:
Het middenstuk van dit kaartje staat omhoog en daar heb ik het hekje en de fiets tegenaan geplakt. De bovenkant van dit middenstuk heb ik gedeeltelijk ingesneden en daar heb ik de label ingestoken.
Als je van de zijkant kijkt ziet het kaartje er zo uit. Hier zie je ook nog de tak met de vogel die ik op de binnenkant van de voorste flap heb geplakt heb.
Op het blog van Krea2day staat precies uitgelegd hoe je dit model moet maken.

Later deze week ga ik al jullie blogs weer bezoeken. Ik ben benieuwd naar al het moois dat jullie de afgelopen dagen hebben gemaakt!7 opmerkingen:

 1. Ha Henriet,
  wat een leuke uitwerking van de enveloppe van krea2day heb je gemaakt. Jammer dat je boom te hoog was. Maar zo heb je het prima opgelost. Leuk die fiets tegen het hekje.
  Ik heb net een open avond gehad en kijk nog even op wat blogs. Morgenvroeg weer intakes...ook altijd leuk.
  Ik zie je wel weer verschijnen!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, zo'n handige zoon die je laptop weer aan de praat heeft gekregen! Wat ben je onthand hè, als dat ding het niet meer doet?! Wat een fraaie kaart heb je gemaakt! Lijkt me heel veel werk. Die fiets staat prima tegen dat hekje. Boomprobleem goed opgelost ;)
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig is je laptop weer gemaakt!
  En wat laat je een prachtig kaartje zien Henriet.......heel erg leuk zo met de fiets tegen het hekje!

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Henriet,
  heel erg vervelend als je niet op internet kunt, maar gelukkig je bent er weer..wat heb je iets moois gemaakt van de Krea2day challenge, groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende kaart. Leuk model is dit hé. Jij heb ehm prachtig bewerkt. Fijn dat je weer kan internetten.
  Groetjes, ANja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is weer een beauty van een kaart, de kleuren, wauw die zijn super leuk bij elkaar.
  Het is weer een toppertje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk model! Schitterende kaart is dit!!

  BeantwoordenVerwijderen