maandag 24 maart 2014

31,6 kilometer

Jullie zullen wel denken.....wat een rare titel voor een blogbericht. Maar 31,6 kilometer was de afstand die jongste zoon en ik gisteren hebben afgelegd. We hebben er precies 6 uur over gedaan.
Het was wel een zeer afwisselende wandeling. We begonnen de wandeling in de zon, later werd het bewolkt en kregen we ook nog regen en hagel. Maar het meest bijzondere was dat we om half 12 een heuse aardbeving hebben meegemaakt! Of eigenlijk....de geluiden van de aardbeving hebben gehoord, het beven zelf hebben we niet vernomen. Om half 12 hoorden we hele rare knallen. Je denkt eerst aan onweer, maar dat klinkt toch anders. Toen dacht ik aan 2 goederentreinen die op elkaar knalden, maar ook dat zou anders klinken en er was niet echt spoor in de buurt. Toen ik later hoorde dat er bij Zuidlaren een aardbeving van 1,6 op de schaal van Richter was geweest, wist ik meteen wat wij hadden gehoord. En wij niet alleen, maar later hoorde ik dat vooral in Zuidlaren die knallen waren gehoord. En daar liepen wij op dat moment.

Genoeg nu over het wandelen en de aardbeving. Nu is het tijd voor mijn kaartje. Vandaag ben ik aan de slag gegaan met de schets van de Nederlandse Kaarten Uitdaging. Het thema van deze schets is: kraft met 2 andere kleuren. Ik heb gekozen voor blauw en roze en deze kaart gemaakt:


De basis is een kraft kaart waarop ik dp-papier heb geplakt uit een nieuw blok van de Action. Het is stevig papier, dubbelzijdig bedrukt en heeft het formaat 25x25. Uit hetzelfde blok komt het roze papier met het streepje. De boom uit blauw cardstock gestanst en dit blauw ook gebruikt om het cardstock waar de boom op is geplakt te matten. Voor de foto heb ik het labeltje dat rechts in de kaart geschoven wordt er even bovenop gelegd zodat het vogeltje en de stempel daarop ook zichtbaar zijn.

Nu nog even wat nakijkwerk doen, dan even een rondje bij jullie blogs langs en dan nog maar even op de bank met een haakwerkje. De week is weer begonnen.

(Dit blogbericht ziet er wat vreemd uit kwam ik achter. Dat komt omdat mijn laptop nog af en toe kuren heeft. Toen ik dit bericht eerder vanmiddag zat te maken kon ik er geen foto bij plaatsen. Toen heb ik het gedeelte dat ik al had getypt even opgeslagen in Word. Dit na het eten weer geplakt in dit bericht en dat gedeelte heeft nu een ander lettertype. En ik heb geen idee hoe ik dat moet veranderen.......)

12 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n lange wandeling. En wat een belevenis om een aardbeving zo mee te maken. Ik zou wel erg veel schrik hebben denk ik. Je kaartje is erg leuk geworden. Leuke uitwerking van de sketch.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende kaart. Heel mooi. Gisteren was het weer idd afwisselend. Ik vond het ook nog wel een beetje fris. Maar jullie hebben heerlijk gewandeld. Lijk mij idd heel vreemd om een aardbeving mee te maken en dan hebben niet eens de schok gevoeld.
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Henriet,
  Dan heb ik die knallen ook gehoord, ik dacht dat het onweerde, maar het klonk toch anders, het was ook echt beestenweer gisteren...niks aan..Je kaartje is weer leuk geworden, mooi dat Kraft met de pasteltinten.. en ..als je een blogbericht aan het schrijven bent, kun je dat toch ook gewoon als concept opslaan en later verder gaan met je verhaal..zo doe ik dat altijd..groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verhaal zeg!
  je hebt wel lekker gewandeld met je zoon.....heerlijk!
  En je kaartje ziet er prachtig uit Henriet!

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jullie hebben tijdens het wandelen nog het een en ander meegemaakt! Een heuse aardbeving gehoord zelfs. Vind je kaartje leuk. Ik hou van kraft. Het is net of het vogeltje op het label zegt 'hoera, hoera'. Grappig.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt respect hoor zo een afstand lopen, super Henriet. En wat spannend om dan een aardbeving te horen in de verte. Je kaart vind ik schitterend geworden.
  Superleuk dat je meedoet aan de challenge van de NKU, dank je wel en veel succes.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, ik dahct al dat je dacht dat je dahct dat we slechtziend geworden waren...ik kon mijn leesbrilletje gewoon af doen!
  Je kaart is heel mooi! Leuk met dat label.
  En 31,6 kilometer, wat knap zeg! En geluiden vanen aardbeving zijn heel raar. Ik heb die Limburg meegemaakt toen we er woonden....
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pffft jeetje wat een wandelavontuur hahah!...je kaart is een een lieverdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 31,6 km, knap hoor!
  Wat een super mooie kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie uitwerking van de sketch Jetje, ik vind de kaart prachtig, en wat een prestatie de 31,6 kilometer. Wel leuk zo alle weersomstandigheden mee te maken.
  Leuk dat je meedoet aan de challenge van de NKU, dank je wel en succes.
  Fijn weekend
  Liefs van Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie kaart heb je gemaakt weer , leuk zeg wandelen in de mmoiste tijd v h jaar. Ppft was dat een aardbeving ? Heb ook gehoord maar dacht aan onweer dichtby zeg, schrikken zekers , gelukkig goed sf gelopen. Groetjes Epie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HEERLIJK zo'n lange wandeling.....alleen dan zonder knallen ☺☺☺.
  Dit kaartje KNALT er wel uit Henriët.....MOOI gemaakt en LEUK dat je met de uitdaging bij NKU meedoet.
  Liefs Wilma ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen