zondag 17 maart 2013

1 blogbericht, 3 kaartjes en 3 challenges

Vandaag echt een knutseldag! Het regent voor de verandering hier de hele dag al. Man en jongste zoon zijn naar Bant voor een wedstrijd en oudste zoon is bij een vriend. Dus....de hele dag doen waar ik zelf zin in heb!
Dat betekent dus de tafel vol met van alles en nog wat en dan maar knutselen.
Ik ben aan de slag gegaan om kaartjes te maken voor een aantal blogs.

1. Bij Dutch Card Lovers deze keer een schets met als thema LENTE.
Ik heb geel en groen papier gebruikt omdat dat voor mij de echte lente kleuren zijn. De vlinder komt van het Kruitvat en is eigenlijk om in een paastak te hangen, maar ik vond ze ook mooi voor op een kaartje.
De schets lijkt op het eerste oog niet zo lastig maar ik ben toch nog een hele poos bezig geweest om dit resultaat te krijgen. Eerst de geruite stroken op het witte papier. Dat was te kaal, groen met bloemen er achter werd al beter. Nog een effen groene er achter en toen was het genoeg. Met de pen nog stiksteekjes op de stroken en toen was ik tevreden.

2. Bij de ScrapKaartChallenge is er deze keer een bingo-challenge. Ik ben voor het rijtje cirkels-blauw-knopen gegaan.
Mijn idee was eerst een vierkante kaart met nog veel meer cirkels. Dus eerst een heleboel cirkels geponst en toen gaan ordenen en neerleggen. Maar het kwam voor mijn gevoel niet mooi uit met de kleuren.... Toen het formaat van de kaart aangepast en het aantal cirkels verminderd. Nog een strook lichtblauw en een stukje lint toegevoegd, met dit als resultaat. 

3. De laatste kaart van vandaag is voor de SU-per challenges. Daar hebben ze een schets. Ik heb er dit kaartje mee gemaakt:

Nu ik hem hier plaats bedenk ik mij dat ik voor hun vorige challenge ook al een roze geboorte kaartje heb gemaakt. Puur toeval!

Een heel verhaal voor vandaag! Ik hoop dat iedereen van de challenges bij het goede kaartje terecht komt.


15 opmerkingen:

 1. Je hebt een hele ris! Tof gedaan! De kaart voor DCL is erg leuk, en mooi de rust door het ruitjes papier.
  Je button kaart vind ik super!
  Je geboorte kaartje lief!
  lekker bezig!
  Hier droog en een waterig zonnetje, maar niet verkeerd!
  Fijne zondag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zooo lekker aan de freubel geweest!! Leuke, lieve en ook vrolijke kaartjes zie ik!! Vandaag is het hier zonnig geweest een groot gedeelte van de dag nu regent het!

  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons hadden ze ook regen voorspeld, maar voorlopig is die nog niet gevallen. Maar ach, liever regen dan sneeuw dan toch!
  Wat zijn je kaarten mooi zeg! Heel leuk en vrolijk met al die cirkels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaarten. Die ooievaar vind ik helemaal leuk. Maar eigenlijk heeft elk kaartje zijn eigen uitstraling. Voor DCL ben ik ook bezig geweest, lees bij jou lentekleuren. epos niet zo gauw aan gedacht, maar ik geloof dat het wel kan.
  Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartstikke mooie kaarten, mooie kleurencombinaties, Je bent goed bezig geweest, zeg.
  Heb jij meer uren in de dag zitten als een ander, ik weet niet waar jij de tijd vandaan haalt, hahaha. Succes met de challenges.
  Groetjes, José

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent druk bezig geweest Henriët. Hele leuke kaartjes heb je gemaakt!
  Lieve groetjes, Berlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie serie kaarten heb je gemaakt....wauw schitterend!
  Ze zijn stuk voor stuk prachtig!
  Het was inderdaad lekker knutsel weer hoewel hier de zon soms scheen.

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk een dagje voor jezelf. Je bent lekker productief geweest. Leuke kaartjes, hoor. Het geboortekaartje is een schatje. Bedankt voor het meedoen aan de SU-per challenge. Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, wat een boel kaartjes! Als je zo'n dagje voor jezelf hebt. kun je ook lekker veel doen. Heerlijk is dat. Vind vooral je blauwe knopenkaart erg gaaf. Terwijl ik dat typ, moet ik eigenlijk een beetje lachen. Mijn opa was vroeger 'van de blauwe knoop'. Dat betekent dat hij geheelonthouder was en dus helemaal geen alcohol dronk :) Alhoewel ik dat kaartje het leukste vind, lust ik best wel een glaasje wijn. En jij?
  Fijne dag, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie serie kaartjes heb je gemaakt! Leuk die voor DCL, het frisse groen met geel is inderdaad lenteachtig. Dank voor je deelname aan de challenge van DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie kaarten en die voor DCL is inderdaad super lente achtig, ben er dol op. Bedankt voor je bijdrage aan DCL.

  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke kaartjes. Bedankt voor het meedoen met de scrapkaartchallenge. Die kaart is echt bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een leuke mooie kaartjes allemaal
  bedankt voor je deelname aan dcl

  gr miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige kaartjes heb je gemaakt. En wat een leuke kaart heb je gemaakt voor onze challenge bij ScrapKaartChallenge. Bedankt voor het meedoen.

  Veel liefs Glenda

  BeantwoordenVerwijderen