zondag 29 augustus 2021

Liftchallenge

Omdat het Liftchallenge 10 jaar bestaat hebben ze een bijzondere challenge. Je mag zelf een kaart uitzoeken die je graag wilt liften. En wat is er dan leuker dan een kaart te liften van de mede-oprichtster van de Liftchallenge: Cornelie.

Het werd een zomerse kaart:


En dit is de kaart die ik heb gelift:

Zoals jullie zien heb ik hier en daar een eigen draai aan de liftkaart gegeven. Mijn cirkel is helemaal rond, touwtje heeft een andere kleur, andere tekst en geen vis maar een krab. Toch kun je volgens mij duidelijk zien waardoor ik me heb laten inspireren.

Onze oudste slaagde voor de zomer aan de Hanze Hogeschool in Groningen voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Vanuit Zeeland (waar hij de maanden juli en augustus werkt als standwacht) solliciteerde hij voor een baan in Groningen. Hij werd via Linked-in gevraagd om te solliciteren en zijn oude stageplaats bood hem een baan aan. Op zijn verjaardag moest hij voor een gesprek naar Groningen en een paar dagen later naar Zoetermeer. En uiteindelijk kon hij dus kiezen uit 3 banen. Na een lang telefoongesprek met moeders waarin we alle voors en tegens tegen elkaar weg hebben gestreept heeft hij gekozen voor de baan in Groningen waar hij op had gesolliciteerd. Dat werd dus een mooi extra verjaardagscadeautje. Hij gaat daar 12 september beginnen.
En onze jongste verhuist volgende week vanuit zijn studentenhuis naar een eigen appartement midden in Maastricht. Kleine kinderen worden groot.......

16 opmerkingen:

 1. Ja hoor, ik herken de lift, zeker weten!!
  Jouw kaart heeft een chique uitstraling vind ik. Ik vind het héél mooi geworden. De wolkjes, ze lijken heel teer.
  Wat een mooie vooruitzichten voor de jongens!! Zo fijn als ze kunnen kiezen uit een baan. Als hij op deze baan zelf gesolliciteerd heeft, heeft hij de juiste keuze gemaakt.
  En de jongste naar een eigen appartement, geweldig, zeker in deze tijd!!
  Gefeliciteerd, onze kleintjes worden inderdaad groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een mooie vrolijke kaart, heel zomers, erg leuk.
  Gefeliciteerd voor je oudste met zijn nieuwe baan en voor de jongste met zijn nieuwe appartement, wat een fijne gebeurtenissen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Duidelijk te zien waar je kaart op is geïnspireerd. Je hebt er een vrolijk gekleurde versie van gemaakt met die primaire kleuren, past echt bij de zomer!
  Wat heerlijk dat het zo goed gaat met je kinderen, dat is voor de ouders ook altijd een gerust gevoel.
  Mijn zoon is destijds na zijn studie aan de Hanzehogeschool op zijn stageplek gaan werken en is nooit meer terug naar Zwolle gekomen, om te wonen bedoel ik. Inmiddels heeft hij daar samen met zijn vriendin een prachtige eengezinswoning gekocht. Hij heeft het erg naar de zin in Groningen. Dat wens ik je oudste ook toe!
  Maastricht is ook een prachtige stad maar wel wat ver weg, ach ja ze gaan hun eigen weg en dat is goed.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi liftkaartje leuk hoe je je eigen draai eraan hebt gegeven en het is duidelijk te zien leuke kleuren en details heb je gebruikt
  gefeliciteerd met je zoon
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke herkenbare lift heb je gemaakt Henriët. Fijn dat je jongens hun draai hebben gevonden met een baan en de ander met een appartement.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een mooie lift met je eigen spulletjes gemaakt Henriët. Lekker zomers al lijkt het hier als ik uit het raam kijk wel herfst. Ja kleine kindjes worden groot maar fijn als het goed gaat.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele leuke liftkaart en je kunt duidelijk zien waarvan hij gelift is! Zelfs de foto met die planken erachter heb je op bijna dezelfde manier gemaakt!
  Wat een luxe om te kiezen uit drie banen! Een eigen appartement is tegenwoordig ook een luxe want daar is bijna niet aan te komen!
  Groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij hebt ook al zo'n leuke kaart gevonden om te liften en ja zeker heel leuk die van Cornelie! Je eigen draai is juist leuk, maar duidelijk herkenbaar! Fijn dat het zo goed gaat met de kids en wat een veranderingen Henriët voor jou en je man, maar kunnen kiezen uit 3 banen en een mooi appartement voor de jongste is wel cool!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie zomerse lift is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat leuk, die liftkaart! Heel gaaf gedaan! Goed idee ook, om een kaart van hun te liften.
  En wat ontzettend gaaf dat jullie zoon de baan heeft gekregen!! Super. EN het nieuwe appartement in Maastricht (wat ik al op de foto's zag) is ook top nieuws. Wat geeft dat dan en goed gevoel he, als het goed gaat met je kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb jij de kaart leuk gelift! Hij is erg mooi geworden. En wat een leuke stappen voor jullie kinderen, mooi als het allemaal zo lukt. Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om een kaart van Cornelie te liften. Hij is prachtig geworden! Dankjewel voor deze grappige bijdrage aan onze lift-jubileum challenge.
  Mijn oudste studeert ook in Maastricht, hij heeft net weer een nieuwe kamer bij zijn dispuut in het studentenhuis. Wat een heerlijke stad is dat, en Groningen is ook al zo leuk. Je hebt nu twee leuke bezoekadresjes al liggen ze wel wat ver uit elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie kaart heb je gelift. En zo fijn dat je zoon een baan heeft. Gefeliciteerd.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijke zomerse liftkaart heb je gemaakt Henriët. Leuk met die krab die tegen de cirkel opkrabbelt.
  Fijn dat je zoon een baan naar zijn zin gevonden heeft. Werken met plezier is zo belangrijk... zeker in deze tijd.
  Groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk dat je een kaart van Cornelie koos en wat een leuke lift! Helemaal je eigen draai aan gegeven, dat is ook zo leuk aan liften. Fijn dat je meedoet aan onze jubileumchallenge! Kleine kindjes worden zeker groot, maar als ouder ben je zo blij als ze het goed doen en een leuk leven hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend leuk dat je een kaart van mij hebt gelift!! Dank je wel. Je bent volgens mij de 1e en de enige (wat ik tot nog toe heb gezien) die een kaart van ons eruit heeft gepikt!
  Je hebt deze mooi gelift en helemaal naar jouw hand gezet! Heel tof gedaan. Ook jij doet al heel wat jaartjes mee met onze challenge toch?
  Bij ons ook zo'n gast thuis van 19, die nog wel thuis woont, maar ook al helemaal zijn eigen weg aan het vinden is. Zo fijn hè als het goed met ze gaat.
  Henriët, dank je wel dat je meedoet met onze jubileum challenge!

  BeantwoordenVerwijderen