zaterdag 15 juli 2017

Fijne vakantie!

Nog een weekje werken en dan begint hier in het noorden ook eindelijk de zomervakantie.
Ik heb het er ook echt aan toe!! Wat een schooljaar was dit zeg. Halverwege het schooljaar een nieuwe (interim)directeur (de 6e in 6 jaar tijd.....), in maart wisselen van groep 7/8 naar groep 5/6 en een erg lang schooljaar. Gelukkig zijn alle tijdrovende dingen inmiddels achter de rug en kunnen we de komende week letterlijk puinruimen en opruimen. Daarna lekker genieten van het "niks moeten". We gaan dit jaar maar 1 weekje op vakantie naar België en voor de rest lekker doen waar we zin in hebben.

Vandaag heb ik 20 labels gemaakt. Deze zijn voor de kinderen in mijn klas en krijgen ze vrijdag mee als de vakantie gaat beginnen.
De basis is een witte label met een stikrandje. Deze bestelde ik in China. Daarna met 2 kleuren blauw het water gemaakt. Hiervan rondde ik de hoekjes af zodat het netjes op het label past. Daarna de walvis achter het water geplakt en de stempel er op gezet. Op de achterkant komt nog een persoonlijk berichtje voor alle kinderen.
Dit label laat ik meedoen met de challenge van De Egel waar ze zeedieren willen zien.

Bij de label ligt een steen die is gemaakt door Steenzoekertje zoeken (zie facebook). Deze zag ik vorige week liggen op haar kraam in Groningen en ik vond hem zo leuk. Steenzoekertje maakt hele mooie beschilderde stenen. En samen met mijn vriendin Caroline staan ze regelmatig op markten. Morgen staan ze in Zeegse op de kunstmarkt. Daar sta ik trouwens ook met een kraam met mijn gehaakte knuffels. Hopen dat het droog blijft!

Straks uit eten met manlief en beide zonen. Het is een poos geleden dat ons hele kwartet compleet was dus dat is toch wel een reden voor een etentje!

14 opmerkingen:

 1. Ze zijn enig, jouw labels voor je kinderen! Jij nog 1 weekje, wij hebben net vakantie nu. Ik moet echt even onthaasten, en mijn draai vinden. Dat is, als je niets meer hoeft...Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke labels ga je je leerlingen meegeven Henriët. Succes met de laatste loodjes en heb je lekker gegeten? Hihi..altijd gezellig als het gezinnetje weer compleet is.
  Dank je voor je deelname aan de "zeedieren-challenge" bij De Egel.
  Lieve groetjes Miranda (dt De Egel)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Henriet,
  wat leuk om deze labels mee te geven. En ja, jij hebt ene heel druk en enerverend jaar achter de rug dus je vakantie over een week is dik verdiend.
  Dank je voor het meedoen aan onze challenge van de Egel.
  Gezellig uit eten met het gezin!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk om het jaar op school voor de leerlingen af te sluiten met voor ieder een prachtig label Henriet.....wat gaaf gedaan! Nog een weekje volhouden en dan mag jij ook genieten van je vrije tijd!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes nog vandaag met je kraampje....ik hoop dat je veel verkoopt!

   Verwijderen
 5. Leuk die labels en zo' n steentjes dat is ook leuk. Ik schilder soms ook een steen en geef die kado.
  Gehaakte knuffels: Ik ben er even door van in de ban... succes met je kraampje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ja geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gave tagjes voor jouw kinderen! Nog één week, wat een lang schooljaar, zeg! Uit ervaring weet ik dat die laatste week best snel voorbij is (de vakantie uiteindelijk ook, maar daar hebben we het nu niet over ;-)). Lekker gegeten gisteren? Gezellig is dat hè, als je weer eens compleet bent?! Voor vandaag succes op de markt met je haaksels!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poeh, klinkt als een pittig schooljaar, gelukkig bijna achter de rug. Wat maakte je mooie tags voor je leerlingen, lief om zoiets mee te geven. Fijn om weer eens met het gezin samen te zijn, ik hoop dat jullie lekker gegeten hebben. En hoe was het vandaag op de markt?
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuk label heb je gemaakt leuk he die walvis
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk label! Nog 1 weekje, zet'm op...en dan een fijne vakantie alvast ;-))
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat super leuk dat je voor alle kinderen een persoonlijk label maakt. Je schetskaart is trouwens ook mooi geworden!!
  Nog een paar dagen voor je, geniet dan lekker van je vakantie!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellig dat je meedoet met onze 'Zeedieren' Challenge !
  Bedankt voor je deelname en veel succes.
  http://de-egel.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen