zondag 23 november 2014

Een paar daagjes er tussenuit

Na een zeer drukke week met veel vergaderingen en ander gedoe op school zijn manlief en ik vanaf donderdag er een paar daagjes tussenuit geweest.
We hadden een B&B geboekt in Beets (Noord-Holland) en van daaruit hebben we vrijdag en zaterdag heerlijk gefietst en geocaches gezocht. Het weer werkte natuurlijk prima mee. Hieronder een paar foto's van onze B&B en de omgeving.
Deze mooie en ruime B&B is gevestigd in het koetshuis van een voormalige bakkerij. Het was een prima verblijf met erg leuke en vriendelijke eigenaren.
Op deze 2 foto's kun je zien dat we echt mooi weer hebben gehad! En dat voor eind november. De eerste foto is de polder bij het plaatsje Etersheim. Hier staat het schooltje waar de schrijver van Dik Trom vroeger meester is geweest. De tweede foto os gemaakt op de Ijsselmeerdijk en als je goed kijkt zie je in de verte Hoorn liggen.

Gisteren zijn we op de terugreis via Bovenkarspel gereden. Afgelopen zomer waren we daar op een zondag voor een boogschietwedstrijd van jongste zoon. Heel toevallig kwamen we toen langs het winkeltje van Bij Oma Dee. Toen was de winkel gesloten. Maar omdat we nu weer dicht in de buurt waren zijn we er maar even heen gereden.
Heerlijk gesnuffeld tussen al het moois en lekker gekletst met Miranda en andere klanten. Op enkele blogs had ik van die leuke rendiertjes gezien die in de Idee&Post zaten die je bij haar kunt bestellen. Helaas zijn de rendiertjes niet los te koop maar Miranda had zelf nog 2 in haar pakketje zitten en die heb ik van haar gekregen. Lief he? Ik heb ook het bijpassende papierblokje gekocht (en natuurlijk nog wat andere spulletjes) en dit kaartje er vandaag mee gemaakt:
Van het design papier van Fancy Pant (Oh, deer!) drie velletjes uitgekozen en hier stroken van gesneden. Deze met een zigzagsteekje aan elkaar genaaid. Op de bovenste strook met de letters van Marianne Design in het zilver de letters Kerst geplakt en ook nog 2 zilveren sterren. Verder 2 kerstboompjes gestanst uit papier van hetzelfde blokje. En daarnaast 1 van de rendiertjes geplakt. Het geheel afgewerkt met sequins.
Nu heb ik nog 1 rendiertje liggen.....vanmiddag maar een zien wat ik daar mee ga maken.

Deze kaart laat ik meedoen met de challenge van het Kaartjes Inspiratie Challenges Blog waar het thema "Kerst alles mag" is, en bij Webshop AnMacreatief waar het thema Kerst is.

5 opmerkingen:

 1. Ja, die Miranda is een schat van een mens! Wat ontzettend lief dat ze je de rendiertjes heeft gegeven.
  Je kaart is heel gaaf! Het is ook zulk mooi papier! En wat heerlijk om samen weg te zijn he?
  Groetjes.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben geboft met het weer tijdens jullie weekendje weg! Heerlijk zeg. Veel caches gevonden? En wat leuk dat jullie ook in Bovenkarspel zijn geweest. Bij Oma Dee is een geweldige winkel. Gaaf dat je nu ook wat 'Oh deer'-spullen hebt. Je kaartje is hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet dat er mooi en gezellig uit!
  En wat een mooie kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geinig kaartje.
  Leuk dat je meedoet met het Kaartjes-Inspiratie-Challenge-Blog.
  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moi gedaan! Wat een geinig hertje.
  Dank-je-wel voor het meedoen aan de KERSTchallenge bij AnMaCreatief!
  Groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen