woensdag 23 juli 2014

Even bijkletsen

Het is voor mij helaas niet doorgegaan het lopen van de Vierdaagse in Nijmegen. Maar.......jongste zoon heeft het wel gedaan! Na 4 dagen van 40 kilometer mocht hij vrijdag zijn kruisje in ontvangst nemen.
Wat kun je als moeder dan trots zijn zeg!
We hebben (ondanks het feit dat ik niet kon meelopen) een erg leuke week met elkaar gehad. Iedere ochtend bracht ik Daan naar de start en stapte daarna op mijn fiets om een plekje op te zoeken in het eerst volgende dorp waar de wandelaars door kwamen. Dat was soms een heel gefiets en gezoek om maar niet via de route van de wandelaars te hoeven fietsen. Maar als ik ergens een plekje had gevonden stuurde ik een watts-apje met de beschrijving van de plek waar ik zat en dan kon het wachten en kijken beginnen. Wat een mensen trekken er dan aan je voorbij. Vrijdag was echt een hele zware dag voor de lopers. Het was eigenlijk te warm! Daan heeft er dan ook ruim 11 uur over gedaan vrijdag terwijl 8 uur vrij normaal is voor ons. Maar hij heeft het gered zonder blaren. De gladiolen waren dus dik verdiend!

Tussen het fietsen en verzorgen van jongste zoon door ben ik ook nog weer aan het haken geweest. In de klas heb ik al jaren een gehaakte knuffel die op de tafel van een jarige komt te zitten. Het afgelopen jaar was dat een koe. Nu vroegen de kinderen of ik voor het nieuwe schooljaar een nieuwe knuffel wilde haken. Na een kort overleg kwamen ze op het idee van een kip.
Het linker exemplaar haakte ik voor de klas. Toen ik deze op facebook plaatste kreeg ik meteen reactie van een vriendin die vroeg of ik er ook 1 kon haken in echte kippen-kleuren. Haar man maakt voor hun dochter namelijk een kippenhok voor in de tuin en het leek haar leuk om er een gehaakte kip in te zetten als hij klaar was. Volgens haar man was de groen/blauwe trouwens een haan en moest die voor hun geen lellen hebben zodat dat een echte kip werd. Omdat ik het zulke leuke beesten vind om te haken (en om te zien) ben ik nu met een roze/rode variant bezig zodat ik straks in de klas een haan heb voor de jarige jongens en een kip voor de meisjes.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer en hoop dat jullie allemaal kunnen genieten van het mooie weer.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Henriet,
  het was zo verdacht stil van jouw kant, dat ik al dacht dat je in Nijmegen zou zitten. Of je nu wel of niet mee kon lopen... Wat ontzettend jammer voor je dat het niet kon. Hoe is het nu met je voet?
  Heb je en leuke verjaardag gehad? Of staat dat ook verkeerd op mijn kalender??
  Je kip en haan zijn gaaf!! Echt ontzettend leuk.
  De bedankjes, tja, ik kom uit Hoogeveen en ik kan me niet herinneren dat wij dat deden. Toen ik de kinderen hier op school had, bleek het een gewoonte te zijn. Wist ik veel. Dus het eerste jaar had ik niets, vond het ook eigenlijk niet nodig. Sommige ouders kwamen met cadeaus....bloemen uit de tuin of en tekening van het kind vond ik al zoooo leuk! Nou ja, 's lands wijs, 'slands eer, zullen we maar denken.
  Groetjes en geniet van de vakantie. Als je net zulk mooi weer hebt als wij, dan zit je goed!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Henriet,
  wat jammer dat je niet mee kon lopen, maar je was er wel bij en hebt de sfeer geproefd..Ik vind je haan en kip superleuk, ben wel heel nieuwsgierig naar de rose haan..liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jammer dat je niet mee kon doen! Wel een zoon om trots op te zijn :-)
  De kippen zijn fantastisch!!!
  Ik las net bij GerJanne dat je jarig bent geweest. Oh nee, dan heb ik dat gemist! Alsnog van harte gefeliciteerd! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prestatie!!
  En wat ontzettend balen voor jou!!!
  Wat ben je lekker creatief bezig, leuk hoor.

  liefs, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn je kippen leuk, en je omslagdoek is helemaal het einde!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen