zondag 10 november 2013

Digi's

Vandaag heb ik mij eens gewaagd aan het kleuren van digi's. Ik vind kaartjes met zo'n leuk plaatje altijd heel leuk als ik ze zie op de blogs, maar ik  gebruik ze zelf eigenlijk nooit.
Nu zag ik op Pinterest hele leuke digi's voorbij komen en die heb ik vanmiddag maar eens uitgeprint. De grote vraag was nu alleen waar ik ze mee zou gaan inkleuren. Mijn keus viel op mijn Stabilo stiften.
Het eerste kaartje dat ik vanmiddag maakte was deze:
Ik vind zelf het rendier aan de donkere kant. Morgen maar eens even mijn andere stiften zoeken, daar zitten vast meerdere kleuren bruin in.
De schets die ik voor deze kaart gebruikt heb is van Christmas Challenges (with sketches). Hun challenge heeft deze keer een twist: gebruik een charm op je kaart. En omdat ik geen echte kerst charm kon vinden heb ik er zelf 1 gemaakt met een splitpen en 2 belletjes aan een draadje. Het papier komt uit een oud blokje van het Kruitvat.

De digi op het volgende kaartje was een makkie. Hier hoefde ik alleen de muts, de shawl en de wortelneus te kleuren. Alle stukjes designpapier (Action) heb ik gemat op rood papier. Daardoor is het een hele zware kaart geworden. Mag ik wel aan denken bij het versturen. Er moeten denk ik wel 2 postzegels op!

De schets van deze kaart is van het Kaartjes Inspiratie Challenges Blog.

Gisteren een super gezellige dag gehad in het verzorgingshuis bij ons in het dorp. Daar stond ik met een kraam op de jaarlijkse kadootjesmarkt.
Het was minder druk dan andere jaren, maar toch klaag ik niet over de verkoop. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het thema-feest dat komend voorjaar voor de bewoners wordt georganiseerd.


14 opmerkingen:

 1. Ha Henriet,
  wat ziet je kraam er gezellig uit! Zoveel leuke spullen en fijn dat je toch wat verkocht hebt!'
  Je kaartjes zijn super leuk. Het rendier komt inderdaad wat donker over!
  Maar de charm is heel leuk bedacht!
  Ik heb een brievenwegertje. En soms verbaast het me dat een kaart zo snel zo zwaar is!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Henriet,
  Leuke kaarten heb je weer gemaakt! het rendier is inderdaad een beetje donker.
  Ik snijd altijd het binnenste van het onderste papier eruit, zodat alleen de randjes overblijven.....dan wordt je kaart iet zo zwaar. Wat ziet je kraampje er leuk uit zeg! Je hebt dus wel redelijk verkocht!

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke gezellige kerstkaartjes! Ik heb een digitale keukenweegschaal gekocht voor 9, 95 heel handig en ik zit er nooit naast.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwww wat een dotjes en Wat een hele mooie kraaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kaarten en zo'n leuke digi's! Ik heb zo ook een kaart die zwaarder was uitgevallen als dat ik dacht, haha!
  De kraam ziet er zooo gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kaartjes Henriet. Bedankt voor je deelname bij CCWS, veel succes.
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt me leuk en gezellig om achter zo'n kraam te staan. Je kaarten zijn goed gelukt, ik begrijp wel dat je de eerste wat donker vindt. Zelf kleur ik met aquarelpotloden, maar ben ook niet zo'n kleurder hoor. Daar gebruik ik dan geurloze terpentine bij. Vorig jaar bij het Kruidvat in de opruiming voor een paar cent een doosje aquarelpotloden bijgekocht. Een tip als je wilt uitproberen of dit je bevalt. Wist je dat je aan het einde van de maand decemberzegels kunt gebruiken? Die kaarten mogen ook wat zwaarder zijn ik meende 50 gram. Kun je ze toch nog redelijk verzenden. Ik merk dat de postzegels er hier ook door vliegen. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow mooi hoor!!! Leuk dat je meedoet met de challenge bij KIC.
  groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Afdrukjes kleuren is best heel leuk om te doen. Al moet ik zeggen dat het niet meevalt om dat echt heel mooi te doen. Vind het bij anderen vaak mooier dan bij mezelf. Jouw kaartjes zijn zeker geslaagd.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kaartjes zijn echt erg leuk geworden. En die kraam... die ziet er zo gezellig en feestelijk uit. Jammer dat het niet zo druk is geweest.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Two delightful cards, love your papers. Thanks for joining us at CCWS this week. Carol DT x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk he, stempels inkleuren!!
  Je kaartjes zien er leuk uit.

  bedankt voor je deelname bij KIC

  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi,
  Wat een leuke uitvoering van de sketch!
  Bedankt voor het meedoen bij KIC!
  Groetjes, Linda DT-KIC

  BeantwoordenVerwijderen