zondag 1 juni 2014

Genoten van 4 super dagen!

Donderdagochtend stonden we om 8 uur aan de start voor de 30 kilometer van de Drentse Wandelvierdaagse. We hebben deze dag heerlijk gewandeld door het Drentse landschap en halverwege waren we in Sleen. Even kwam ik in de verleiding om door te lopen naar de winkel van Art Journey om wat nieuwe stempels in te slaan maar omdat ik niet alleen loop heb ik dat toch maar niet gedaan.
Na 5 uur en 50 minuten lopen waren we weer terug in Odoorn en hadden we de eerste 31,4 kilometer er op zitten.
Vrijdag ging de route via Schoonoord en aan de loopsnelheid was al te merken dat het bij mijn broer niet helemaal lekker liep. (31,4 km in 6 uur en 25 minuten.) Hij heeft nog steeds niet veel kracht in zijn rechterbeen na zijn hernia-operatie.
Zaterdag zijn we toch weer gedrieën van start gegaan maar vandaag hebben jongste zoon en ik samen gelopen en bij de stempelposten op mijn broer gewacht. Het tempo was er bij hem helemaal uit. Doordat we nu een aantal keren een lange pauze hebben gehad door het wachten hebben we deze dag 7 uur en 10 minuten gedaan over 34,7 kilometer. Het was wel de mooiste route tot nu toe.
De zondag hebben we niet meer gelopen. Mijn broer heeft de knoop doorgehakt en stopt met de voorbereidingen van de 4-daagse in Nijmegen. Wij gaan wel door met trainen maar hadden al half en half besloten maar 3 dagen te lopen in verband met de finalewedstrijd van de GasterraFlames. En nu was het besluit helemaal snel gemaakt. We begonnen samen en ik had het ook graag samen afgemaakt.
Dat betekende wel dat we vandaag naar het basketbal konden. En dat was niet voor niets want de Flames hebben gewonnen en zijn dus landskampioen geworden!!!

Een heel verhaal....
Nu over naar waar dit blog voor bedoeld is: mijn knutsels.
Na het wandelen pakte ik 's avonds de haaknaald nog even een poosje op en heb weer een krans gemaakt:
Het ideetje kwam ik eens een keer tegen op Pinterest. Deze gaat dinsdag weer mee naar school en kan tot aan de zomervakantie in de klas hangen.
Nog maar 5 weken en dan begint hier de vakantie. Dus nog 6 weken dan begint de vierdaagse in Nijmegen!

9 opmerkingen:

 1. Wat super dat je zoveel gelopen hebt Henriet, top, ik doe het je niet na, nu toeleven naar de vierdaagse in Nijmegen, superleuk en dat is je creatie ook, prachtig vind ik hem.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke krans en wandelen doe ik graag maar aan zulke afstanden ben ik nog lang niet toe!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha Henriet,
  maakt helemaal niet ui, verhalen lezen vind ik ook altijd leuk. ik vind het sowieso heel knap om al een vierdaagse te doen voor DE vierdaagse! En dan 3 dagen ruim 30 kilometer elke dag! Klasse hoor! Jammer voor je broer, maar goed dat hij besloten heeft niet verder te trainen voor Nijmegen.
  je krans is helemaal super gemaakt. Wat zullen de kinderen in je klas dat weer leuk vinden.. Zo vrolijk En ja nog 5 weken. Bij ons zijn dat nog 3 volle lesweken en dan de diploma-uitreiking en afrondingen....gaat snel!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je toch veel energie Henriet...na het wandelen nog ''even wat haken'' super wat je ons weer laat zien. Veel succes voor Nijmegen en jammer dat je broer niet mee kan.

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje je spettert van energie knap hoor! Wel heel erg Jammer van je broer maar jullie allemaal toitoitoi! Hele leuk krans super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoor om toch door te gaan en jammer dat je broer moet afhaken. Een echte zo'n heb je gemaakt en inderdaad we gaan al aardig richting de vakanties. Groetjes, groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, wat een verhaal en wat een wandelingen! Ik vind het superknap wat jullie gedaan hebben. Helemaal van je broer, een hernia gehad en dan toch nog zo veel kunnen en willen lopen. Jammer dat jullie het 'karwei' niet samen af kunnen maken. Maar waarschijnlijk wel een verstandige beslissing genomen. Fijn dat je ook meteen een alternatief (basketbal) voorhanden had. Maakt zo'n beslissing vaak wat makkelijker. Je krans is weer erg leuk! Lekker vrolijk en zonnig ;)
  Fijne dag, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Henriet,
  Julliw hebben met volle teugen genoten van het Drentse landschap en geweldig dat de Flames gewonnen hebben..
  Je hebt een stralende zon gehaakt, ik hoop dat de zomervakantie zo ook zal zijn,
  groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe het je toch niet na, chapeau hoor!
  Wat een pracht van een zon!

  BeantwoordenVerwijderen