maandag 29 mei 2023

Gefeliciteerd!

Mijn voorraad mannenkaarten raakte op dus daar moest verandering in komen. Ik maakte een kaart waarop ik het horloge van MD weer eens gebruikte:


Het blauwe papier met stippen en het papier met ruitjes komen uit mijn voorraadbak. De andere 2 papiertjes komen uit het retro blok van de Action dat ik al eerder gebruikte. Het horloge uit zilverkarton net als de swirls. 2 tekstjes op praatballonnetjes en toen was de kaart naar mijn zin.

Dit weekend weinig reacties van mij op jullie blog. We genieten namelijk van een (iets te) druk weekend. Zaterdagochtend eerst wat klusjes in huis en daarna geluncht met mijn vriendin. Toen nog even door naar Hoogezand voor wat boodschapjes en een bezoekje aan de hobby-marktkraam om wat nieuwe knutselspulletje te kopen. Zaterdagavond gingen we naar Groningen waar Donar kampioen kon worden. Maar helaas......na een dramatisch slechte wedstrijd kwam de stand in de best of 5 serie op 2-2.
Gisteren hebben we een cacherondje rondom het Paterswoldemeer gefietst. Maar omdat onze oudste de fietsendrager mee heeft naar Zeeland moesten we dus eerst 20 kilometer fietsen voor we bij de eerste cache waren (en na die tijd dus ook 20 kilometer terug). In totaal bijna 60 kilometer gefietst. Thuisgekomen maar meteen in ons bubbelbad gedoken!!
Straks vertrekken we naar Leiden. Daar wordt vanmiddag om 14.00 uur beslist wie kampioen van Nederland wordt. Wij hopen natuurlijk dat Donar vanmiddag wint!! Onze jongste is met zijn vriendin ook onderweg naar Leiden (vanuit Maastricht). Voor haar wordt het haar vuurdoop wat basketbalwedstrijden betreft. Wat dat betreft heeft ze dan wel een goede wedstrijd uitgekozen. Leiden heeft een vrij kleine hal waar het altijd bloedheet wordt en waar ze voor mijn gevoel altijd veel te veel publiek in proppen. We gaan het beleven vanmiddag!

Gisteren maakte ik tijdens de fietstocht ook nog weer een paar mooie foto's. Vooral de foto's van de libel zijn nog mooier als je ze even aanklikt en groter bekijkt.





Het is een heel verhaal geworden. Ik hoop dat jullie het tot het eind vol hebben gehouden want jullie komen natuurlijk vooral voor de kaartjes op mijn  blog šŸ¤£šŸ˜‚šŸ¤£.

zaterdag 27 mei 2023

Uitdaging met GerJanne

Eind mei alweer......nog een maand en dan zitten we al weer halverwege 2023. De tijd vliegt!
Er vliegt ook iemand op mijn creatie hieronder maar dan in een luchtballon:


En dit is niet zomaar een kaart maar een bijzondere creatie. GerJanne daagde mij namelijk uit om van 3 enveloppen een kaart te maken.
Als je het strikje losmaakt en de kaart opent zie je dit:


In de kaart zie je nog een olifantje. Deze piept uit een cadeautje. De slingers hangen ook al klaar.


Het onderste flapje met de tekst klap je open en dan komt er nog een stukje kaart bij:


Hier heb ik de 3 labels van de linkerkant er uitgehaald. Die heb ik op dezelfde manier versierd als de vakjes waar ze in zitten. Rechts achter het deel met de olifant zitten ook nog 2 labels. Die heb ik nog niet versierd. Enerzijds door tijdgebrek en anderzijds omdat ik nog niet weet naar wie de kaart gaat.

Het was erg leuk om een keer iets anders te maken dan mijn standaard vierkante kaarten en ik denk dat ik dit model wel vaker ga maken ook al is het een bewerkelijk geheel.
Gaan jullie ook bij GerJanne kijken? Ik weet al voor wie zij haar kaart heeft gemaakt!

zondag 21 mei 2023

Knutsels en Kadootjes 10 jaar!

Vanochtend had ik net papiertjes bij elkaar gezocht om een kaart te maken met de sketch van Creative Sketchy Girls (sketch een kwart slag gedraaid) toen de nieuwe challenge van Knutsels en Kadootjes online kwam. Toen heb ik beide challenges maar gecombineerd:


De papiertjes komen uit mijn voorraadbak. De meeste zullen uit blokken van de Action komen. Het schaapje, de letters K en K en de cijfers zijn van MD en het woord hoera van Studio Light.
Deze kaart is onderweg naar Monique maar hij is voor het hele team van Knutsels en Kadootjes. Om iedereen te bedanken voor alle leuke challenges en mooie voorbeeldkaarten. Ik heb geen idee vanaf waneer ik meedoe met jullie challenges maar ik heb er iedere keer weer plezier in om mee te doen. Ik hoop dat jullie nog heel lang doorgaan!

Gistermiddag zijn wij naar Workum gereden om de Elfstedentocht roeiers weer aan te moedigen. Onze zoon zat op dat moment niet in de boot maar ook de andere roeiers verdienden het om aangemoedigd te worden. In Workum waren ze 9 minuten te laat (de stempelpost ging eigenlijk om 15.00 uur sluiten) maar ze kregen dispensatie en mochten toch door naar Bolsward. Daar waren ze een kwartier voor het sluiten van de stempelpost. Helaas kostte het stuk van Bolsward naar Harlingen te veel tijd met als gevolg dat ze 19 minuten te laat in Harlingen aankwamen. En dat betekende definitief geen Elfstedenkruisje voor de roeiers. Ze zijn nog wel doorgeroeid naar Franeker zodat ze in alle 11 steden zijn geweest. Daar hebben ze de boot uit het water gehaald en toen hield het na 180 kilometer en bijna 24 uren roeien op.
Er zijn al weer plannen voor volgend jaar. Dan zal er van te voren meer getraind worden en gaan ze de etappes anders indelen zodat iedereen korte stukken achter elkaar hoeft te roeien. Nu hadden ze bedacht om bij iedere stempelpost te wisselen maar dat waren stukken van soms meer dan 20 kilometer. Ga er maar aan staan!

Aankomst in Workum

Wissel in Workum. Onze zoon staat links met het rode shirt.

Doorkomst in Tjerkwerd. 

zaterdag 20 mei 2023

Prettige Kerstdagen

Vandaag al weer een kerstkaart op mijn blog. Eigenlijk was deze bedoeld voor volgende week donderdag maar ik zag nog net op tijd dat de challenge bij KIC vandaag afloopt. Daar vragen ze strikjes op je kaart en op mijn kaart zitten er 2:


Ik gebruikte de sketch van Sweet Sketch Wedsnesday. De papiertjes, de elfjes en de boom zijn van MD. Het labeltje is merkloos en de stempel is van Crealies.

Gisteravond zijn wij naar Leeuwarden geweest. Daar was de start van de Elfstedenroeimarathon en daar doet onze jongste zoon aan mee. Ze varen nu op het Slotermeer (zaterdagochtend 8.00 uur) en hebben nu 11 uur en 50 minuten geroeid. Ze zijn de 1 na laatste boot. Ik kreeg net een berichtje van zoonlief dat ze allemaal gesloopt zijn. Hopelijk halen ze de finish vanmiddag.

Oproeien naar de start

Net gestart

Aankomst in Wyns

De Saurusboot in Wyns

vrijdag 19 mei 2023

Bundeltje geluk en Hoera een meisje

 Vandaag laat ik jullie 2 kaarten zien die ik maakte met de sketch van Cheerful Sketches:


Ik maakte meteen een blauwe en een roze versie. Ik merk namelijk dat ik altijd heel veel roze geboortekaartjes op voorraad heb maar een stuk minder blauwe.
De blauwe kaart heb ik lekker stoer gemaakt met de driehoek uit kurk. De papiertjes, de ooievaar en het stickertje met tekst zijn allemaal van MD. Bij de roze versie heb ik de driehoek ge-embost met hartjes. Ook hier zijn alle materialen weer van MD.

Ik laat de kaartjes ook meedoen bij Girlz Creative Crafts. Daar vragen ze 'Things with wings' en daar voldoet de ooievaar wel aan. Bij dit blog won ik met deze aapjeskaart de eerste prijs.

Gistermiddag hebben we een cachefietstocht van 20 kilometer door Zuidlaren gemaakt. Helaas vonden we aan het eind de cache niet doordat we ergens een telfout hadden gemaakt. Na contact met de cache-eigenaar konden we wel uitrekenen waar we de cache konden vinden. En omdat we 's avonds toch naar vrienden van ons in Zuidlaren gingen zijn we nog maar even langs de cache gefietst en nu wel kunnen vinden.
En het tuincentrum? Die moet nog maar even wachten. Misschien vandaag en anders morgen.

donderdag 18 mei 2023

52 weeks to Christmas week 20

Goedemorgen op deze vrije donderdagochtend! Zijn jullie ook vrij of moet er bij jullie gewoon gewerkt worden? 
Ook op deze Hemelvaartsdag ben ik er weer met een wekelijkse kerstkaart voor 52 weeks to Christmas:


Ik maakte weer een kaart met de sketch van Knutsels en Kadootjes. Deze keer kwam het leuke ijsbeertje in de cirkels. Het papier en het stempeltje zijn ook allemaal van MD.

De bbq zondag met de kids was erg gezellig. We begonnen op het terras maar toen we daar last kregen van de wind hebben we de lounge-set onder de overkapping weggehaald en daar de grote tafel neer gezet. Toen we even voor 10 uur de lampen aandeden werden we overspoeld door mei-kevers. En omdat 1 van de schoondochters daar nogal panisch van werd zijn we toen maar naar binnen gegaan.
Vandaag ga ik denk ik even richting tuincentrum. Mijn potten in de tuin zijn nog steeds helemaal leeg en hier en daar is een plekje in de tuin waar wel iets bij tussen kan. Goed teken dat ik hier weer zin in heb!

zondag 14 mei 2023

Hoera

Vanochtend zag ik de sketch van Freshly Made Sketches en daar kun je echt alle kanten mee op.
Ik maakte er vanochtend de volgende kaart mee:


Ik zocht een vrolijk papiertje uit en sneed daar 5 stroken van. Die plakte ik op de basiskaart. Daarop kwam het olifantje van MD en een tekst van Studio Light. Een eenvoudig kaartje maar ik vind hem wel geslaagd.

Gisteravond gaf onze muziekvereniging een concert met allemaal nummers uit de top 2000. Daar hebben we wekenlang voor gerepeteerd maar gisteravond zat ik in het publiek. Het lukt me echt nog niet om weer mee te blazen met het orkest. Ook een keer leuk om het van de andere kant mee te maken. Je hoort nu echt het totaal en niet alleen de instrumenten die vlak bij je zitten.

Vanmiddag komen beide zoons met hun vriendinnen. We gaan barbequen. Straks maak ik mijn beroemde pastasalade. Verder ligt er allerlei groente voor op de bbq. Daar zijn mijn mannen niet zo van maar met 2 vegetarische schoondochters kan ik mij lekker een keertje uitleven!

zaterdag 13 mei 2023

Nog een te late kaart voor een bruidspaar

En na de kaart voor GerJanne en Peter die jullie gisteren op mijn blog zagen kon ik natuurlijk niet achterblijven en ook nog een kaart aan Monique en Geert sturen. Zij waren begin april 35 jaar getrouwd en ook dit heugelijke feit verdiende een kaart:


Het werd een kaart met uilen en ik gebruikte de sketch van Knutsels en Kadootjes. Met de grote cijfers is het wel duidelijk voor welke mijlpaal deze kaart bedoeld was.

Eindelijk maar toch begin ik een beetje op te knappen. Afgelopen week ben ik langzaamaan weer wat aan het werk gegaan. Dinsdag maakte ik van mijn IB-dag een thuiswerkdag en ging ik alleen aan het eind van de dag even naar school voor een oudergesprek. Woensdag was er al vervanging voor mij geregeld omdat ik een IB-vergadering had. Die duurde van 9 tot 12 en de rest van de dag deed ik niks. Donderdag eerst voor controle naar de huisarts (de ontstekingswaarde was gedaald van 149 naar 6 en dat is oke en de saturatie ging van 92 naar 98 maar ze hoort nog steeds een prutteltje in mijn longen) en daarna door naar het werk en vrijdag ook de hele dag gewerkt. Nu de komende week 2 dagen werken en dan kan ik al weer 5 dagen uitrusten. Advies van de huisarts is om rustig aan te blijven doen. Herstel kan wel 6 tot 8 weken duren.......

vrijdag 12 mei 2023

Van harte

Bijna met het schaamrood op de kaken maakte ik onderstaande kaart:

De doorgewinterde bloggers zien aan het getal 40 vast wel voor wie deze kaart bedoeld is. Inderdaad, nog voor Peter en GerJanne. 31 maart waren ze 40 jaar getrouwd en ik had ze daar nog steeds niet mee gefeliciteerd (ja, in een reactie op GerJanne haar blog maar iemand die altijd zo attent is in het sturen van kaartjes verdient natuurlijk ook een kaart voor zo'n mijlpaal). 
Maar toen het blogbericht van GerJanne online kwam zaten we hier net in zwaar weer. Manlief kreeg ontslag op zijn werk en dat hakte er even behoorlijk in. Gelukkig heeft hij vanaf 15 mei ook al weer een andere baan en als geluk bij een ongeluk werkt hij nu niet meer in 3-ploegendienst. Wel werkt hij nu weer 5 dagen per week ipv 4 maar we mopperen niet. Toen we dat allemaal weer op de rit hadden werd ik ziek en kwam er van knutselen niet veel. En toen mijn energie weer wat terug kwam is bijna het eerste wat ik deed deze kaart maken. Ondertussen is deze kaart bij Peter en GerJanne in de bus beland en kan ik hem hier dus plaatsen.
Ik gebruikte de sketch van het 4 Season Challenge blog. De papiertjes komen uit een kerstblokje van MD. Daar zijn ook alle andere materialen van.
Ook link ik deze kaart bij Crafty Animals en Critter Crazy Challenges waar ze zoals altijd dieren op je kaart willen zien.

donderdag 11 mei 2023

52 weeks to Christmas week 19

Een rustig begin van de donderdagochtend. Normaal gesproken loopt mijn wekker om 6.30 uur af maar vandaag stond hij op 7.30 uur omdat ik om 9 uur eerst voor controle naar de huisarts moet.
Dat betekent dat ik vandaag alle tijd heb om mijn kaart voor 52 weeks to Christmas te plaatsen:


Jullie zien het vast wel, ik heb de tweede achtergrond gebruikt die ik maakte met de overige papiertjes van de kaart van de Liftchallenge van gisteren. In het midden van de kaart kwam de eekhoorn. Deze is best al weer een poosje geleden uitgekomen maar hij was bij mij nog maar 1 keer uit de verpakking geweest. Hij zit met zijn billen in een hoopje sneeuw, heeft een lekkere warme sjaal om (geleend van de uilen) en heeft een cadeautje meegenomen. In de lucht twinkelen de sterren en verder nog 4 boompjes en een tekstje toegevoegd.
Nu ligt er nog 1 achtergrondje met deze papiertjes. Eens kijken wat ik daar mee ga maken.

woensdag 10 mei 2023

Today is the day voor de Liftchallenge

Na al die leuke kaarten die ik voorbij zag komen voor de Liftchallenge ben ik hier ook mee aan de slag gegaan:

Met 3 papiertjes in groen en geel maakte ik de achtergrond. En doordat ik de 3 papiertjes steeds tegelijk door mijn snij-apparaat haalde had ik dus nog materiaal voor 2  andere kaartjes. Die zien jullie een andere keer.
Toen de achtergrond klaar was ging ik op zoek naar een geschikte stempel. Na een poosje lag er een hele stapel op tafel. Ik heb een aantal afdrukjes gemaakt, stempel uitgeknipt en toen gekeken welke het mooiste stond bij de achtergrond. Dat werd deze vogel van Ludiec. Nog een kant en klare tekst van Pronty erbij en toen was de kaart toch vrij snel klaar. Het denk- en voorbereidende werk duurde deze keer langer dan het maken van de kaart.

Ik wil iedereen bedanken voor de beterschapswensen die ik kreeg bij mijn vorige blogpost. Ondertussen ben ik weer een beetje aan het opkrabbelen. Vorige week heel veel gehoest en geslapen maar sinds zondag merk ik dat het iedere dag weer wat beter gaat. Gistermiddag ben ik 3 uurtjes naar school geweest voor een oudergesprek en vanochtend had ik van 9 - 12 een IB-vergadering. De rest van de dag moet ik me rustig houden van mijn directeur en wil ze me absoluut niet op school zien.
Morgen om 9 uur naar de huisarts voor controle (kijken of de ontstekingswaarde in mijn bloed weer normaal is. Die moet onder de 10 zijn en die van mij was 149.......) en dan hoop ik door te gaan naar school. 2 daagjes voor de klas en dan is het al weer weekend. En volgende week is ook weer een korte week. Daarna hopelijk weer helemaal fit en opgeknapt. Niks voor mij dat ziek zijn!

donderdag 4 mei 2023

52 weeks to Christmas week 18

Later dan jullie normaal op donderdag van mij gewend zijn hier dan toch nog een kerstkaart voor 52 weeks to Christmas:



Het achtergrondje lach nog klaar en daarbij stanste ik een kerstboom in bijpassende rode kleur en de sneeuwman mocht met eenzelfde rode sjaal om in de cirkel staan stralen. Het woordje winter hoort bij de cirkelstans Fijne Feestdagen van MD. Nog een paar houten sterretjes om het helemaal af te maken.
Ik laat deze kaart ook meedoen bij Girlz creative chrismas challenges waar deze week alles mag.

Deze tweede vakantieweek verloop voor mij wat anders dan gehoopt/gedacht. De week voor de meivakantie had ik mij ziekgemeld op school omdat ik koorts had. En dan is een klas met 29 kinderen geen succes. De vrijdag voor de vakantie wel een poosje naar school geweest voor de verjaardag van onze directeur. Vanaf die dag begon ik ook met hoesten. Maar de week vakantie in Belgiƫ verliep zonder koorts maar wel nog steeds veel hoesten.
En afgelopen maandag toch weer koorts. Afspraak gemaakt bij de huisarts en haar oordeel was duidelijk: een flinke luchtweginfectie en mijn saturatie was ook te laag. Nadat ze nog met een vingerprik mijn ontstekingswaarden had getest ging in naar huis met een kuur Prednisolon en kuur Peniciline. En het advies om vooral rustig aan te doen. Nou......dat lukt ook wel want ik hoest me de longen uit het lijf en ben al bekaf van een loopje naar het toilet.
En ik dacht vanochtend dat het een goed idee zou zijn om deze kerstkaart af te maken. Het boompje stanste ik om 10 uur vanochtend en om 4 uur vanmiddag was ik klaar. Echt in etappes gemaakt vandaag.

En manlief verdient echt de hoofdprijs, Die heeft voor en achter al het onkruid tussen de tegels weg gehaald, alle grasrandjes bijgewerkt en de bloembakken onkruidvrij gemaakt. Dat is normaal gesproken mijn voorjaarsklus en ik weet hoe zo'n hekel hij er aan heeft. Echt een topper die kanjer van mij!!!