woensdag 23 augustus 2017

De vakantie is bijna voorbij....

En eindelijk heb ik weer een kaartje gemaakt. Je zou toch denken dat je daar in de vakantie ruim de tijd voor hebt, maar ik heb de hele vakantie alleen maar genoten en gehaakt.
We zijn begonnen met 3 dagen Maastricht waar we jongste zoon hebben verhuisd naar zijn nieuwe kamer. Hij woont nu 2 straten van het Vrijthof vandaan. Daarna zijn we doorgegaan naar België. Vlak bij het plaatsje Olmen hadden we een huisje midden in het bos. Van hieruit hebben we heerlijk gefietst en heel veel geocaches gevonden. Tot slot zijn we nog 2 nachtjes op de camping in Cadzand geweest waar onze oudste de hele zomer verblijft als strandwacht. En nu zijn we al weer een weekje thuis maar nog steeds aan het genieten. We wandelen en fietsen wat af!

Maar gisteravond zag ik dat er een nieuwe Lift Challenge van start is gegaan en toen moest ik toch echt een kaartje maken. Werken met embossingpoeder of vellum had ik nog niet gedaan maar wat geeft het een prachtig effect!

De bloemetjes zijn gemaakt met een stempeltje en bijpassende stans van de Action, net als de blaadjes. Groetjes is een stans van MD en die stanste ik uit lichtblauw en grijs en plakte ze op elkaar. De achtergrond komt ook uit een blok van de Action met allemaal houtpatroontjes.
Een leuke techniek waar ik vast nog vaker iets mee ga doen.

Tot slot show ik nog even mijn 2 laatste haakprojectjes. Schoonzus Helen is tante geworden en voor de kleine Anna maakte ik 2 kraamcadeautjes.

Ik haakte de letters van haar naam omdat ik weet hoe mooi de mama van Anna de letters van Annemijn vond die ik 1,5 jaar geleden haakte. Verder nog een deken in wafelsteek. Dat haakt zo heerlijk weg.

Voor nu sluit ik eerst af. Straks een high-tea met een collega, morgen naar de Amsterdamse Waterleidingduinen voor een workshop vossen fotograferen, vrijdag op kraamvisite en dan zaterdag maar eens voorzichtig kijken hoe het op school is en beginnen met het inrichten van het lokaal.
Ik wens jullie allemaal een hele mooie, zomerse dag!


15 opmerkingen:

 1. Een heel mooie lift met deze bloemen, Henriët! Het houtpatroon staat er mooi bij. Je kraamcadeaus zijn ook erg leuk! Succes met het inrichten van de klas. Hier zijn we weer begonnen. Dank je wel voor het meedoen met de Liftchallenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaart! En ook je gehaakte cadeautjes zijn super!
  Leuk, een huisje in het bos. Dat willen wij ook eens doen. Vlak bij Olmen, waar was het precies? (Kwestie van ook daar inspiratie voor op te doen ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Start het nieuwe schooljaar a.s.maandag bij jullie?
  Je hebt een prachtige lift gemaakt en ook hele leuke kraam cadeautjes gemaakt én een fijne vakantie gehad.
  groetjes
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jou lift kaartje is mooi.
  Je haakwerkjes vind ik ook heel leuk.
  Goed dat het deze keer een kortere naam was want zo te lezen waar er te veel leuke dingen ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige liftkaart. Leuk die bloemen in vellum en embossingpoeder. Je gehaakte letters en deken zijn ook prachtige kraamcadeautjes.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je nog een boel leuke dingen te doen Henriet!
  Terwijl je ook zoveel leuke creaties hebt gemaakt om aan ons te laten zien.....prachtig haakwerk....en je kaartje is ook schitterend!
  Geniet nog van deze laatste vakantiedagen,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk toch om zo te genieten van je vakantie Henriët? Niets moet alles mag...Je bent er al wel snel bij met de liftchallenge. Mooie bloemen heb je gemaakt en je haakwerkjes zijn helemaal top. Hele lieve cadeautjes.
  Veel plezier met wat je nog allemaal gaat doen, klinkt leuk.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij heb jij een heerlijke vakantie! Genieten en haken, wat wil een mens nog meer ;-) Jouw liftkaartje is hartstikke mooi geworden. Mooi met die lichtblauwe achtergrond. Voor de komende dagen heb je ook weer een druk, maar vooral ook heel leuk programma. Lekker blijven genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, zo te lezen heb je een geweldige vakantie gehad. Fijn dat je gewoon kon doen wat je leuk vond. Wat een schitterende kaart heb je voor de liftchallenge gemaakt, mooi de vellumbloemen op de houten achtergrond.
  Mooie haakwerkjes maakte je voor Anna, leuk die letters en de deken vind ik prachtig.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige lift heb e ervagemaakt zeg! Super.
  En de vakantie bijna voorbij. Volgende week de voorbereidingen en dan de 4e september weer vol in de startblokken?
  Als IJsland op je bucketlist staat zou ik zeggen: doen! Wacht niet te lang, nu is het nog zo mooi en ongerept. Ik zet over een aantal dagen wat foto's op mijn blog. Het is ongelooflijk mooi!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie liftkaart en wat een leuke haakwerkjes ook. Groetjes, Ankie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt goed allemaal! Wij genieten ook van een heerlijke vakantie nu. Niet altijd wifi, maar als het er is probeer ik bij jullie te reageren. Mooie liftkaart. Tof he het effect op vellum. Fijn dat je weer met ons mee doet. Groetjes vanaf een grieks eiland 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooie creaties heb je weer gemaakt
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij hebt al net zo'n heerlijk weekend en vakantie gehad als ik. En dan nu weer tijd om te freubelen. Je kaart is super gelukt. Maar ook je haakwerk vind ik prachtig. Lekker creatief bezig!

  Creatieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie liftkaart Henriët, en je letters zijn super gaaf!!!
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen