zondag 15 april 2012

1, 2, 3, .....................

Ooit zag ik ergens op een blog gehaakte uilen. Die vond ik erg toepasselijk voor ons dorp omdat de inwoners Anner-oelen (uilen) genoemd worden. Aan de hand van de foto op dat blog heb ik zelf een patroontje geschreven om de uiltjes te haken.
Vorig jaar besloot ik om de leerlingen van groep 8 een uiltje mee te geven bij het afscheid van de basisschool. Dat was toen snel gedaan omdat ik op een kleine locatie werkte met maar 7 kinderen in groep 8. Dit jaar werk ik op onze grootste locatie en zitten er 25 kinderen in groep 8.... Ik heb eerst getwijfeld of ik er wel weer aan zou beginnen, maar kon het niet laten. Ik ben maar weer aan het haken geslagen. Er zijn ondertussen 16 uiltjes kant en klaar. Nog 9 te gaan..... (gelukkig hebben we dit jaar weer laat vakantie dus ik heb nog tot half juli de tijd voor de laatste 9).
Zo staan de uiltjes gezellig bij ons in het erkerraam.

8 opmerkingen:

 1. Ik wou dat ik bij jou in de klas zat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel leuk uit. De kids zullen het zeker leuk vinden.

  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig wat een leuke uiltjes. Wat een werk maar wel gaaf om zoiets mee te geven!! Succes met het haken van de rest, petje af daarvoor...........

  Groetjes, Marijke en Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Henriet,
  Zo snel hoeft nu ook weer niet. (ha,ha,ha). Je zult wel de blaren op je vingers hebben. Maar wat een gave uiltjes heb je gehaakt.
  En wat een leuk afscheidkadootje voor groep 8.
  Knap werkje hoor.
  Groetjes, José

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke uiltjes Henriët, veel werk maar met een prachtresultaat!
  Lieve groetjes, Berlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan met een prachtresultaat!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuk afscheidcadeautje en wat een enorm werk! Groetjes Gemma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee Henriët, ik heb net ontdekt dat je volger van mijn blog bent geworden. Gaaf hoor! Ik ben elke keer nog helemaal blij met een nieuwe volger. Je ziet dat ik ook op zoek ben gegaan naar jou. En ik heb jou en je uiltjes gevonden! Wat een werk die 25 exemplaren en wat een onzettend leuk idee om die mee te geven als afscheidscadeautje. Ik zag in één van je berichtjes staan dat je was wezen cachen. Leuk, dat doen wij ook! Toevallig hè?!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen