vrijdag 10 juli 2015

'n dolfijne verjaardag

Vorige week ging ik in Groningen uit eten met mijn beide collega's van onze locatie. Helaas moeten we na de vakantie afscheid van 1 van deze collega's nemen omdat onze formatie kleiner is geworden (terwijl we op onze locatie met hetzelfde aantal leerlingen doorgaan na de vakantie). Dus de splitsing op 3 dagen waarbij groep 4 en 5 uit de grote combi's (1-2-3-4 en 5-6-7-8) werden gehaald is na de vakantie over. Dan draai ik weer volledig groep 5-6-7-8. We gingen uit eten als afscheidscadeau voor de vertrekkende collega. Maar voordat ik naar het restaurant ging nog snel even bij de Pipoos binnen gelopen en daar deze mooie dolfijnen stans gekocht.
Ik maakte er 2 bijzondere kaartjes mee:
De eerste is een upright z-fold kaart. Hiervoor een basiskaart van 27 x 13,5 is drieën gevouwen. Hierop eerst lichtblauw papier geplakt en daarop dp van Marianne design. Op het voorste gedeelte een witte rechthoek geplakt waarop dp uit hetzelfde blok (Beach house van Eline's Buitenhuis). Hierop mijn nieuwste stans van de polaroid die ik gisteren alsvast voor mijn verjaardag heb gekregen van manlief. Daar de dolfijntjes in laten springen. De tekst op de banner zelf geprint. Tenslotte eenn houten foto toestel in de linkerbovenhoek die de kaart op z'n plek houdt als hij staat.

De tweede kaart is een triangel tri-fold kaart. Ook deze is gemaakt van een basiskaart van 27 cm, maar deze heb ik op een hoogte van 9 cm afgesneden. Deze strook van 9x27 in drieën gevouwen en het model is klaar. Ook hier eerst lichtblauw papier opgeplakt en daarop het dp. Een doily uit donkerblauw papier in het midden en daarop de dolfijnen. Ook hier weer zelf de tekst geprint. Achter de tekst banner zit een klein stukje klittenband om de kaart dicht te kunnen doen.

Hier zie je de kaarten gezellig bij elkaar. Leuk om eens kaartjes in een andere vorm te maken. Zeker voor herhaling vatbaar!

Beide kaartjes doen mee met de Super Challenge bij Cards en Scrap waar ze 2 bij elkaar horende creaties met beestjes willen zien.
Verder stuur ik ze in bij het HobbyVision Design Team waar het thema gefeliciteerd is en bij Marianne Design Kreadiva's waar alles mag.

Om deze post nog iets langer te maken nog 1 foto:
Toen ik gisteravond de eerste kaart in de tuin op de foto zette hoorde ik geritsel in onze border. Toen ik op onderzoek uitging zag ik deze egel onder de hortensia's zitten. Puur natuur!
Ik hoop dat jullie het tot het einde hebben volgehouden om alles te lezen.
Geniet van het weekend!!

11 opmerkingen:

 1. Een dolfijne verjaardag, maar een spetterende kaart hoor ;) mooi gemaakt!
  En oh wat schattig het egeltje in de tuin.
  Fijn weekend ook voor jou!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaaaa, het hele verhaal gelezen, jammer dat er een collega moest opstappen, ze blijven rommelen in het onderwijs, wel vreemd dat er in de top eigenlijk nooit mensen verdwijnen, maar er steeds meer bijkomen..
  Je dolfijnen kaartjes zijn prachtig..leuke modellen ook..en het egeltje, dat is leuk om in je tuin te zien,
  groetjes,
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, als ik voorbij een Pipoos zou komen, zou ik er ook eerst even willen binnenspringen ;-) Wat zijn de dolfijntjes leuk! Je hebt er hele mooie kaarten mee gemaakt!
  Wat schattig, dat egeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh...Henriet wat heb je twee PRACHTIGE kaartjes gemaakt! De dolfijntjes zijn super en je hebt gave kleurtjes gebruikt. Ook bij jouw kaartjes denk ik.....die ga ik ook maken haha! Ze zijn echt schitterend.
  Groetjes en een fijn weekend,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig zijn deze kaartjes Henriët wat een leuke dolfijntjes erop en ook de modelletjes zijn prachtig...
  Wat een mooie foto van het egeltje in je tuin....zoiets moet je ook koesteren..PRACHTIG

  groetjes en een fijn weekend
  Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat je afscheid moest nemen van je collega. Je kaartjes zijn weer leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je twee schitterende kaarten gemaakt zeg! Mooi model ook. Leuk om eens wat heel anders te doen. Geniet van je vakantie, al zal het eerst even omschakelen zijn . (Denk ik) wel vervelend dat je collega weg moest. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Henriët wat een waanzinnig mooie kaarten heb je gemaakt! Ze zijn schitterend! Super mooie modellen, mooie kleuren, prachtige dolfijnen ... echt helemaal top :) Ik lees dat je gisteren jarig was :) Alsnog gefeliciteerd!!! Super leuk dat je je cadeau meteen in de kaart hebt verwerkt ;) En dan het egeltje ... te schattig gewoon!! Wat ontzettend leuk dat die in jouw tuin zat :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige serie kaarten en super leuk met dolfijnen en de modellen maken het heel origineel Jet!
  Groetjes Antoinette
  http://antoinettecreacards.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Totally adorable!
  Thanks for playing along with us at Kreadiva´s !
  xx Nela

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fabulous card ,lovely dolphin´s! Thank you so much for entering our Marianne Design Kreadivas challenge this month ,good luck!
  Hugs Gudrun DT

  BeantwoordenVerwijderen