zondag 8 januari 2017

Nienke is geboren

Gisteren kreeg ik de vraag of ik een kaartje kon maken voor de geboorte van een meisje. Ik kreeg foto's opgestuurd van het geboortekaartje met de vraag of ik die zou kunnen verwerken in het kaartje.
Nou........ik heb het geprobeerd maar het is niet gelukt. Op het kaartje staan cartoonachtige poppetjes. Een hond en een kip en de kindertjes zijn een soort kruising tussen hond en kip......
Mijn eerste probeersel op de foto gestuurd en naar de opdrachtgeefster ge-appt. samen kwamen we tot de conclusie dat het niks werd. Toen kreeg ik de vrije hand en heb ik dit er van gemaakt:
Voorkant
Ik begon met een witte, vierkante kaart die ik heb bewerkt met een steentjes embossing. Het raam er uit gestanst en met een roze rond er achter er weer ingeplakt. Achter heb raam heb ik vellum geplakt. Zelf vlaggetjes gesneden en hier een naamslinger meer gemaakt. Vastgezet met 2 slitpennen. Hier ook de ooievaar weer gemaakt. Deze wordt meteen goed gebruikt.
Binnenkant
Voor de binnenkant heb ik de schaapjes gebruikt. Het grote schaap heb ik al een tijdje en vrijdag kocht ik de baby diertjes van Marianne Design en daar zit ook een baby-schaapje bij. Papa, mama en grote broer staan gezellig om het wiegje van de kleine baby heen.
En zo ziet het er dichtgevouwen uit.
De ooievaar staat gezellig naar de familie schaap te kijken door het raam. 
De opdrachtgeefster was er erg tevreden over en ik zelf ook wel.

Deze kaart laat ik meedoen bij de 100e challenge van kaartjes-inspiratie-challenges-blog / nu ook op facebook. Het thema is feest en daar hoort een geboorte natuurlijk ook bij!

Vandaag is voor mij weer een home-alone dag. Manlief heeft late dienst en oudste zoon is naar vrienden in Lelystad. Lekker me-time dus. Het enige vervelende vind ik het alleen eten. Voor de rest lekker knutselen, haken en tv kijken wanneer het mij uitkomt. Ik verveel me niet de rest van de zondag. (en denk gewoon nog even niet aan morgen.......na 2 weken kerstvakantie weer aan het werk)
Voor jullie ook nog een fijne zondag verder.

9 opmerkingen:

 1. Hoi Henriët,
  Hij is zoooooooooo leuk!!!
  Wat een goed idee om dat raam eruit te stansen en op een ander kleurtje er weer in te plakken en dan met dat vellum: TOP!!
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel lief kaartje, soms lukt het gewoon niet om het geboortekaartje te liften, dit is gewoon goed!
  Me-time begint voor mij morgen pas, dan gaat manlief weer gewoon aan het werk en kunnen de duiven ook even chillen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Henriët,
  als ik je beschrijving zo lees van het geboortekaartje is het bijna niet mogelijk deze te liften. En ik denk dat dit kaartje met het raam en de ooievaar en de familie schaap veel leuker is.
  Heerlijk een poosje me-time. Dat krijg ik ook weer als het ritme normaal is. En ik geen nachtdiensten heb, natuurlijk.
  Succes morgen weer. Hopelijk heb je echt even lekker kunnen ontspannen in de kerstvakantie en er nu weer tegenaan!
  Lieve groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kaart is heel leuk en feestelijk geworden Henriët. Ik moest zó lachen om je beschrijving van het originele geboorte-kaartje "de kindertjes zijn een soort kruising tussen hond en kip"...whaahah..arme kindertjes. Succes morgen met opstarten...;p
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterend babykaartje Henriët...zo een mooi tafereeltje met die schaapjes
  en dan die leuke ooievaar voor het raam....ee schitterend geheel is het geworden

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, de vakantie zit er weer op, morgen weer vroeg opstaan en in het gewone ritme komen..
  Je hebt echt een originele babykaart gemaakt, leuk dat de ooievaar door 't raam kijkt en de babyschaapjes zijn schattig,
  groetjes,
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, prachtige geboortekaartje. Mooi ook dat vellum voor het raam. Leuk hoe je het schaapjes tafereeltje gemaakt hebt.
  De ooievaar is gelijk goed gebruikt, mooi is je zwangerschap kaartje. Leuk dat je ook nog wat wol gekocht hebt, heb al zulke mooie creatie's voorbij zien komen.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze kaart is je goed gelukt,
  echt heel erg mooi en lief ☺
  Gezellige en fijne (knutsel) dagen
  Liefs van Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel-DDBD}

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ever wanted to get free Instagram Followers?
  Did you know you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen