vrijdag 14 augustus 2015

Weer aan de slag

Het kaartjes maken staat bij mij momenteel op een heel laag pitje. Of beter gezegd.....het staat even helemaal stil. We hebben hier alle vier nog vakantie en we genieten daar nog volop van. Veel buiten in de tuin zitten, 's avonds de vuurkorf er bij aan en genieten.
Maar waar het kaartjes maken op een laag pitje staat draait mijn andere hobby overuren. Ik ben druk aan het haken.
Ieder jaar maak ik voor mijn klas 2 knuffels (1 jongens versie en een meisjes versie) die de jarige de hele dag op zijn/haar tafeltje mag hebben. Dit jaar zijn het 2 aapjes geworden:

Het patroon is van Marot-Design en heb ik gewonnen toen het net uit kwam. Het aapje hoort eigenlijk bij de deken van de CAL2015 die ik ook aan het haken ben. Het aapje is door de ontwerpers TeJo genoemd en ik noem de mijne nu dus TeJo en TeJa.
De komende week gaan we een grote boom knutselen voor in de klas. Daar komen TeJo en TeJa in te hangen en de kinderen gaan ook allemaal een aapje knutselen voor in deze boom. Ook op onze verjaardagskalender komen apen. Dat wordt vast een gezellige boel dit jaar in de klas!

Ik hoop binnenkort weer wat kaartjes te laten zien hoor. Moet er vandaag of morgen zeker nog 1 maken voor oudste zoon. Die wordt zondag 20 jaar!

7 opmerkingen:

 1. Wat PRACHTIG Henriet........ook bij mij staan de kaartjes op een laag pitje....maar toch nog een kerstkaartje gemaakt gisteren! Geniet nog van je vakantie en alvast gefeliciteerd met je zoon zijn verjaardag.
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Henriët gelijk heb je dat kaarten maken op een laag pitje staat met deze warmte! Lekker genieten van het mooie weer :) Wat zijn de aapjes prachtig! Zo leuk dat de kinderen in de klas deze op tafel mogen zetten met hun verjaardag :) Alvast gefeliciteerd met jouw zoons verjaardag!
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn super leuke aapjes die je gehaakt hebt Henriët....heel leuk idee ook...geniet nog mear heerlijk van jullie vakantie.en alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon...
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heb je leuke aapjes gehaakt Henriet, ook gaaf om een boom te maken, met allemaal aapjes, de vakantie zit er helaas weer op, hier ook..
  groetjes,
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, ik ben weer bij. Je laatste blogberichten eens goed bekeken en gelezen. Wat hebben jullie een supervakantie gehad. Nog een paar weken thuis maar die zijn nu ook weer voorbij. Maandag begint in noord de scholen weer. ( ook mijn dochter die gaat naar Zwolle naar school) En dan jou apen. Ik vind ze superleuk, wat leuk en je maakt elk jaar nieuwe meende ik. Dat is dan ook echt iets van jou. Hoe is het met de deken? Wat een lange randen he? Groetjes, Nelleke Ps, alvast gefeliciteerd met je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Henriet,
  ja het aftellen is beginnen naar maandag. Hier is het ook voorbij. Eerst nog zonder studenten, maar druk genoeg hoor!
  Je aapjes zijn weer top! Hoe verzin je het elke keer!
  Ben benieuwd naar je kaart voor je 20 jarige zoon!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leukerds! Ik wou dat ik zoiets ook kon...
  Bij mij staat het kaarten maken ook op halt... Met als gevolg dat ik er vandaag nog snel 2 zou moeten maken. Aaaah :-D hehe

  BeantwoordenVerwijderen