zaterdag 20 januari 2018

Twee kleuren: Kraft (bruin) met blauw

De titel van mijn blogpost vertelt precies het thema dat deze deze keer bij De Egel hebben. Toen ik het eerst las keek ik wel even bedenkelijk maar bij het zien van de voorbeelden begon en bij mij al een idee te komen.
Al knutselend is bij mij dit kaartje ontstaan:
Het dp papier komt uit een blokje van de Action. Daaruit komt ook het blauw van de strook waarop de leeftijd staat. Het aapje is van Marianne Design en blijft een leukerd. De slinger bovenaan met Happy Birthday komt uit China. De cijfers heb ik er met verwijderbaar plakband opgeplakt omdat ik nog niet weet voor wie deze kaart gaat worden. Misschien wordt hij wel voor iemand die 15 wordt.....

Dan wil ik nog even een frustratiemomentje met jullie delen: Terwijl ik in een winkel ben staan de drie medewerksters gezellig achter de kassa te kletsen over van alles en nog wat. Echt druk is het er niet. Bij het afrekenen wil ik betalen met een briefje van 50 euro. "Daar hebben we helaas niet van terug. Kunt u niet pinnen?" Als ik aangeef dat ik contant wil betalen wordt mij verzocht eerst maar te gaan wisselen bij een andere winkel. Waarop ik vraag of de dames niet zelf al hadden kunnen wisselen. En wat krijg ik als antwoord?? "Daar hebben we echt geen tijd voor. Het is hier de hele dag al zo druk!"
Ik heb de spulletjes die ik wilde kopen gelaten voor wat het was......
Wat vinden jullie hier nou van?

11 opmerkingen:

  1. Enig kaartje, met dit leuke en vrolijke aapje! En ja, dit soort dingen maak je mee, snap dat je dan gefrustreerd bent. Niet leuk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Frustrerend zoiets. Je kunt je haast niet voorstellen dat mensen zo reageren. Jouw aapje zorgt gelukkig voor een vrolijker gevoel. Wat een leukerd is dat. Gaaf kaartje en mooi hoor, blauw en bruin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk gedaan zo met die twee kleuren. En ja ik ken het ook, het probleem dat winkels nauwelijks wisselgeld hebben. Erg klantonvriendelijk vind ik dat. Ik begrijp je boosheid!
    Fijn weekend verder!
    groetjes,
    Syl

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hele mooie kaart. En jammer van die winkel, ik zou de spulletjes ook niet meer kopen.
    Fijn weekend,
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt een superleuke kaart gemaakt met die vrolijke aap Henriët! Het gebeurt steeds vaker dat ze geen wisselgeld hebben. Ik denk dat je je vooral geergerd hebt aan het feit dat ze met elkaar stonden te kletsen en je zo'n antwoord kreeg. Ik zou ook zonder spulletjes vertrokken zijn.
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Grr.. Ik zou ook niks meer kopen daar, wat klant onvriendelijk. Je aapjes kaart is weer keileuk!
    Groetjes
    Ans

    BeantwoordenVerwijderen

  7. Je bent er snel bij zeg, erg mooi kaartje heb je gemaakt,
    zo vrolijk ook ☺
    Ja ik kan me daar ook aan ergeren hoor !

    Bedankt dat je meedoet met onze 'Bruin en blauw' Challenge bij De Egel !
    Een leuk en gezellig (knutsel) weekend
    Liefsss van Erica
    {Heidebloempjuh}
    {DT De Egel-Bruin & Blauw}

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige kaart Henriët!
    En wat een verhaal....ik had mijn spullen ook achtergelaten.
    Liefs Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hele leuke kaart met het vrolijke aapje en een mooie kleurencombinatie. De twee kaarten met dezelfde sketch zijn ook mooi geworden, leuk om te zien wat andere kleurtjes doen.
    Ik had m'n spulletjes ook laten staan, op sommige plaatsen worden ze steeds klantonvriendelijker.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Henriet,
    wat een gaaf kaartje voor onze challenge! Leuk dat de voorbeelden je inspiratie gaven.
    Ja, weet je, ik kan altijd zo'n plezier beleven aan mensen/jongeren aan wie je ziet dat ze hun werk met zoveel plezeir doen. Wat voor werk het ook is.... dan is dit wel het andere uiterste, zo ongeïnteresseerd!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Net als jij denk ik ook kraft en blauw... Maar het is je super gelukt. En ik snap je frustratie bij de verkoopsters. Knap dat je gewoon weggelopen bent.
    Fijne week!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen