zondag 29 januari 2017

Hoera

Vandaag laat ik een kaartje zien voor een jongetje dat bijna 5 jaar wordt.
Als basis gebruikte ik een witte, vierkante kaart. Daarin maakte ik een raam uit bruin papier. Het aapje en de giraffe versieren de buitenkant. De letters uit 2 kleuren blauw gestanst en dubbel opgeplakt. Ook de ballon  is uit deze 2 kleuren blauw gestanst.
Aan de binnenkant hangt het andere aapje aan de slingers te zwaaien en houdt de leeftijd van de jarige in zijn hand.

Met deze kaart wil ik meedoen met de volgende challenges:
Marianne Design: waar ze een kinderverjaardagskaart willen zien
Marianne Design Kreadiva's: alles mag
Marianne's Design Divas: alles mag

De afgelopen week in de avonduren weer lekker aan de haak geweest. Met als resultaat deze giraffen:

Voor iedereen een fijne zondagmiddag en avond!

maandag 23 januari 2017

10 x 10

Vandaag de uitdaging met mezelf aan gegaan om de hele dag rechtop te blijven en tussendoor niet op de bank of op bed te gaan liggen. Tot nu toe lukt dat aardig goed.
Na de middag 2 kaartjes gemaakt voor de uitdaging bij De Egel. Hier vragen ze 2 bij elkaar passende kaartjes van 10 x 10 cm.
Ik sneed 2 witte vierkante kaartjes avn 10 x 10 en stanste 2 blauwgroene vierkanten met mijn nieuwe Chinese stansjes (inderdaad via Aliexpres. 7 januari besteld en vorige week al in huis!).
Op de ene kaart maakte ik een staande panda met blauwe versieringen en op de andere de zittende panda met roze versieringen.
De cijfers plakte ik met verwijderbaar plakband op zodat ik ze eventueel nog kan aanpassen.

Nu nog even op de bank met een boekje en een haaknaald in de hand. Morgen denk ik maar weer aan het werk. Het is Cito week dus nog langer thuisblijven is eigenlijk geen optie.....



zondag 22 januari 2017

En dan ineens........griep

Afgelopen maandag gewoon lekker aan het werk geweest. Tijdens de teamvergadering vond ik het wel warm in de teamkamer maar eigenlijk geen aandacht aan geschonken. Na het eten aar ff douchen want ik voelde me wat rillerig. En daarna???? Een hele week ziek, zwak en misselijk. Hoge koorts, heel veel zweten en niks doen, vooral maar niks doen. Zelfs niet haken en/of lezen en dan weten mensen die me goed kennen dat het menens is. Wat kan een mens zich dan ellendig voelen.
Vandaag krabbel ik voor het eerst weer een beetje op en dan begint het toch wat te kriebelen. Want juist de afgelopen week was mijn bestelling uit China bezorgd. Snijmallen voor een spotprijsje. De sterren mal van onderstaande kaart kost nog geen 2 euro inclusief verzendkosten. Je snapt niet hoe het kan......
Ik heb het geheel vrij eenvoudig gelaten om de ster mooi tot zijn recht te laten komen. Het dp is van Marianne Design. De ster heb ik vastgezet met een brad die ik jaren terug ooit bij Kruitvat gekocht heb. Om de brad een touwtje met de tekst en tenslotte nog een uiltje omdat ik dat gewoon leuk vond.

Deze kaart laat ik meedoen bij Kaartjes Inspiratie Challenges Blogs (nu op facebook).
En bij Cards en scrap waar ze een inspiratie foto laten zien.
En tenslotte nog bij Hobby Vision DT team waar ik heb gekozen voor de onderste rij van de bingo.

En dan wil ik jullie nog even laten meegenieten van de wandeling die manlief en ik vorige week zondag hebben gemaakt. Bij ons aan het eind van het dorp is het waterwingebied. Een prachtig natuurgebied waar het alle seizoenen genieten is. Zeker als de reeën zich laten zien:


Dat is genieten toch??
Fijne zondag voor iedereen verder en ik hoop dat de griep aan jullie deur voorbij gaat!




zondag 15 januari 2017

A sweet little baby is born

Soms heb je van die periodes dat je een bepaalde soort kaart niet genoeg op voorraad kunt hebben. Hier vliegen op dit moment de geboortekaartjes de deur uit. Sommige op bestelling en anderen om zelf te versturen.
Ik kreeg de vraag of ik een kaartje wilde maken voor de geboorte van een meisje en ik mocht zelf bedanken wat ik er van wilde maken. Deze keer heb ik gekozen voor een schudkaart:
                                
Allereerst stempelde ik de tekst op dp van Marianne Design uit het blok Eline's Babies. In het schudgedeelte deed ik hartjes, sterretjes en 2 roze luierspeldjes. Natuurlijk mochten de ooievaar, het wiegje met daarin de baby en de roze slingers niet ontbreken.

Met deze kaart die ik mee met de challenge van HobbyVision Design Team waar ze een schudkaart vragen.

Gisteravond voordat we naar de basketbalwedstrijd in Groningen gingen hebben manlief en ik bij mijn broer gegeten. Hij had een overheerlijke chili con carne gemaakt in de slowcooker. Wat een uitvinding zo'n ding! Daarna genoten van een superwedstrijd en vervolgens weer terug geglibberd naar huis. Brrrrr.....wat was het glad in de stad. Ik was blij dat mijn broer reed.
Vandaag een dagje niks........ook wel eens lekker!
Fijne zondag allemaal.



vrijdag 13 januari 2017

Een dolfijne tijd.....

Maandag begint op onze school een nieuwe locatie-directeur. (Dit is de derde in 1 jaar tijd.....)
Om haar succes te wensen heb ik een kaartje gemaakt en zorg ik er voor dat er maandag een bakje met voorjaarsbloemen op haar bureau staat. Ik ben niet voor niets de beheerder van de lief en leed pot. (Collega's vinden altijd dat ik ook de kosten voor mijn kaartjes in rekening moet brengen. Wat zouden jullie doen?)
De basis is een witte, vierkante kaart met daarop donkerblauw papier. Daarop 4 vierkantjes uit het papierblok Nautical van Marianne design. Ook het dp papier van het middelste vierkant komt uit dit blok en dit heb ik gemat op het donkerblauwe papier. 2 dolfijnen gestanst, inclusief opspattend water en waterdruppels. Zelf een tekstje geprint en gemat op donkerblauw papier.

Ik laat deze kaart meedoen met de volgende challenges:
Marianne Design waar ze een vierkante kaart met 4 vierkantjes willen zien.
Marianne Design Kreadiva's waar alles mag.

Woensdag genoten van de basketbalwedstrijd van Donar in Siberië. En wat niemand van tevoren had durven hopen is toch gebeurd: ze hebben gewonnen!
Morgenavond staat er thuis in Groningen weer een competitie wedstrijd op het programma en dan ben ik natuurlijk weer van de partij!

Ik wens iedereen een fijn weekend!


woensdag 11 januari 2017

Eindelijk een lift......

Na 4 exemplaren die in de prullenbak zijn beland nu dan eindelijk mijn kaartje voor de Liftchallenge.
De eerste poging was met vlinders, daarna kwamen bomen en blaadjes, vervolgens 2 keer giraffen en tenslotte zijn het dan toch vlinders geworden.
Ik ben begonnen met het stempelen van de vlinders op een strook wit papier. Die heb ik ingekleurd met mijn Twinmarkers. Daarna heb ik mijn zachte pastelkrijtjes weer gepakt. Met mijn micovezeldoekje heb ik over het blauwe krijtje gewreven en toen heb ik dat over de witte strook uitgewreven.
De vlinderstans in 2 stukken geknipt en recht en links onder de strook geplakt. Stempeltje er bij en klaar! Ik vind het zelf wel een grappig geheel geworden.

Om 1 uur duik ik op de bank. Donar (basketbal Groningen) speelt vandaag een Europese wedstrijd in Rusland (Sinerië). Deze is vanmiddag live via de stream te bekijken. En dat op mijn vrije dag!

maandag 9 januari 2017

One layer

De challenge bij Knutsels en Kadootjes is deze keer wel een echte uitdaging voor mij. Een one layer kaart maak ik eigenlijk bijna nooit.
Eerst ben ik aan het kleuren gegaan met mijn nieuwe Twinmarkers (alcohol markers van de Action). Maar daar moet ik eerst meer mee oefenen voordat het naar mijn zin wordt.
Toen onderin mijn kast gedoken op zoek naar mijn zachte pastelkrijtjes en hier mee aan de slag gegaan.
Als eerste stempelde ik de bloem en de tekst op de witte kaart. Vervolgens heb ik mijn stansmal van de raampjes (zie vorige bericht) er overheen gelegd. In de vakjes heb ik rode, oranje en gele krijt aangebracht en met een microvezeldoekje uitgewreven.
Het is weer eens iets anders om te doen en ik vind het zelf wel een grappig effect geven.
Als ik naar de andere inzendingen kijk is dit wel een eenvoudig kaartje.....(en ik zag pas toen het kaartje klaar was dat dit idee ook al door iemand anders gebruikt was).

De eerste schooldag na de kerstvakantie zit er al weer op. Alsof we niet weggeweest zijn.

zondag 8 januari 2017

Nienke is geboren

Gisteren kreeg ik de vraag of ik een kaartje kon maken voor de geboorte van een meisje. Ik kreeg foto's opgestuurd van het geboortekaartje met de vraag of ik die zou kunnen verwerken in het kaartje.
Nou........ik heb het geprobeerd maar het is niet gelukt. Op het kaartje staan cartoonachtige poppetjes. Een hond en een kip en de kindertjes zijn een soort kruising tussen hond en kip......
Mijn eerste probeersel op de foto gestuurd en naar de opdrachtgeefster ge-appt. samen kwamen we tot de conclusie dat het niks werd. Toen kreeg ik de vrije hand en heb ik dit er van gemaakt:
Voorkant
Ik begon met een witte, vierkante kaart die ik heb bewerkt met een steentjes embossing. Het raam er uit gestanst en met een roze rond er achter er weer ingeplakt. Achter heb raam heb ik vellum geplakt. Zelf vlaggetjes gesneden en hier een naamslinger meer gemaakt. Vastgezet met 2 slitpennen. Hier ook de ooievaar weer gemaakt. Deze wordt meteen goed gebruikt.
Binnenkant
Voor de binnenkant heb ik de schaapjes gebruikt. Het grote schaap heb ik al een tijdje en vrijdag kocht ik de baby diertjes van Marianne Design en daar zit ook een baby-schaapje bij. Papa, mama en grote broer staan gezellig om het wiegje van de kleine baby heen.
En zo ziet het er dichtgevouwen uit.
De ooievaar staat gezellig naar de familie schaap te kijken door het raam. 
De opdrachtgeefster was er erg tevreden over en ik zelf ook wel.

Deze kaart laat ik meedoen bij de 100e challenge van kaartjes-inspiratie-challenges-blog / nu ook op facebook. Het thema is feest en daar hoort een geboorte natuurlijk ook bij!

Vandaag is voor mij weer een home-alone dag. Manlief heeft late dienst en oudste zoon is naar vrienden in Lelystad. Lekker me-time dus. Het enige vervelende vind ik het alleen eten. Voor de rest lekker knutselen, haken en tv kijken wanneer het mij uitkomt. Ik verveel me niet de rest van de zondag. (en denk gewoon nog even niet aan morgen.......na 2 weken kerstvakantie weer aan het werk)
Voor jullie ook nog een fijne zondag verder.





vrijdag 6 januari 2017

Zwanger

Voor een heel lief stel dat in juli hun eerste kindje verwacht maakte ik het volgende kaartje:
De tekst zag ik op Pinterest en printte ik uit op wit papier. Gemat op blauw en roze. Het grijze dp is van Marianne Design (Eline's babies). Dit ook gemat op roze en blauw. Het geheel op een witte, vierkante kaart geplakt. Afgewerkt met een roze en een blauw voetje en de ooievaar van Marianne Design. Het was even passen en meten om de ooievaar goed bij de tekst te krijgen maar dat ik uiteindelijk toch gelukt.

De ooievaar kocht ik vandaag in Groningen op de markt. Voordat ik ging lunchen met een oud collega heb ik even lekker geshopt. Van alle kaartjes en haakwerkjes die ik verkoop maak ik een spaarpotje en af en toe mag ik mezelf dan lekker trakteren. Naast een aantal stansjes kocht ik ook verschillende bolletjes katoen. Een heerlijke afsluiting van de vakantie.

zondag 1 januari 2017

Een goed begin.......


Ik wil beginnen met iedereen een goed, gezond en vooral creatief nieuw jaar toe te wensen. Ik hoop dat we elkaar over en weer kunnen inspireren.
Mijn goede voornemen is dit jaar regelmatiger iets op mijn blog te plaatsen en meer bij jullie te kijken en te reageren.

Van 23 t/m 30 december waren wij zoals ieder jaar met Kerst weer in Zelhem. Heerlijk in het huisje in het bos. Beide zoons waren ook mee en we hebben weer genoten. Veel lezen, spelletjes spelen, wandelen en ik heb weer volop gehaakt.

Deze omslagdoek haakte ik voor een vriendin. Dit was nummer 6. Het begon allemaal met een grijze voor mijn schoonzusje, een tweede voor haar zusje, nummer 3 voor een collega, nummer 4 voor een vriendin en nummer 5 voor mezelf (een hele mooie donkerrode). Ondertussen al weer bezig met nummer 6. Weer voor een collega deze keer.

Verder haakte ik deze letters voor de kleine Toon. Een oud-collega van mij is vader geworden. We hebben nog steeds regelmatig contact en gaan iedere vakantie een dag samen wandelen. Dat komt er deze vakantie niet van, maar morgen ga ik op kraamvisite en neem dan deze letters als kado mee.
(vorig jaar haakte ik in Zelhem de naam van nichtje Annemijn. Wat gaat een jaar dan snel! Zij is al weer 1 jaar!)

Nu maak ik een rondje langs jullie blogs en daarna gaan we met het hele gezin darten kijken. 2 Nederlanders in de halve finale. Wie zal er gaan winnen?? Ik hoop op van Barneveld.