zondag 26 juni 2016

De laatste loodjes.......

.......wegen dit schooljaar wel erg zwaar. Pfff wat is het weer wennen zo'n hele week werken. Na een hele poos uit de running te zijn geweest val ik weer met mijn neus in de boter. Cito-toetsen, groepsplannen, rapporten schrijven, 10 minuten gesprekken enz. En terugvallen op de invalster met vragen over de afgelopen periode lukt bijna niet omdat ze al weer elders aan het werk is.
Maar het klink erger dan het is want ik ben blij dat ik weer aan het werk ben! De komende week hebben we een project week met als thema "landen"  en ik heb zo veel ideeën dat ik wel 2 weken kan vullen! En daarna nog 2 weken en dan hebben we vakantie. Heerlijk naar Noorwegen.

Dit weekend had manlief weer 2 nachtdiensten en had ik dus 's ochtends heerlijk knutseltijd.
Als eerste maakte ik een kaartje voor de Liftchallenge. Toen ik de te liften kaart zag wist ik meteen hoe ik hem wilde maken. Niet met bloemen maar met een schaapje en het liedje "slaap kindje slaap" als tekststempel.
Snel papier, stempel en stansjes bij elkaar gezocht en aan de slag. Dit is het geworden:
In plaats van bloemen dus een schaapje en wolkjes gebruikt. (Nu ik de kaart wil linken zie ik dat Colien hetzelfde idee heeft gehad.......ik heb hem dus niet van haar gelift).

Daarna verder met 3 kaartjes voor de diploma-uitreiking van het VWO.
De eerste is voor jongste zoon. Hij is geslaagd en vertrekt in augustus dus definitief naar Maastricht.
De andere 2 kaarten zijn voor klasgenoten van hem die beide in groep 6, 7 en 8 bij mij in de klas hebben gezeten en die hier regelmatig over de vloer komen. Het idee voor deze kaartjes heb ik van Pinterest.

Voor wie deze lange post nog volhoudt deel ik nog een mooi verhaal met jullie:
Bij mijn opa in de kamer hing al bijna zo lang ik mij kan herinneren een schilderij met daarop het huis waar hij als kind altijd heeft gewoond. Toen ik nog op mijn vorige school werkte ontdekte ik dat een van mijn toenmalige collega's in dat huis woonde. Toen mijn opa 5 jaar geleden overleed heb ik bij het opruimen van zijn huisje het schilderij meegenomen met de bedoeling het ooit aan deze collega te geven. Ze wist er van want tijdens een studiedag had ik het er al eens met haar over gehad. Gisteren belde ze en we spraken af dat ik het schilderij vandaag zou komen brengen. Haar man wist nog van niks. Dus na eerst uitgebreid over het onderwijs en onze kinderen te hebben gepraat liep ik naar de auto om zogenaamd mijn telefoon te pakken maar kwam met het schilderij weer binnen. Haar man was sprakeloos. Hij vond het geweldig!!
Als bedankje kreeg ik een geweldige bos bloemen die ik in een oude weck-pot heb gezet die van mijn opa is geweest. De bloemen staan naast opa's oude klok en opa's oude kast. De cirkel is weer rond!

12 opmerkingen:

 1. leuke lift heb je gemaakt en mooie "geslaagd" kaartjes
  Fijn dat je collega blij was met het schilderij, deze heeft vast weer een mooi plekje gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verhaal Henriet. Soms moeten dingen gewoon zo zijn. Het ontroert me. Wat mooi!
  Je kaart is erg leuk. En zo grappig dat jij en Colien hetzelfde idee hadden!
  Ja, de laatste loodjes. Voor het eerst in 15 jaar heb ik daar dit jaar geen last van. In de zorg is het altijd druk, dus wat meer stabiel. In de zomer wel meer, maar dat is een kwestie van maanden en niet van weken. Maakt wel dat ik erg naar de vakantie uitzie (pas 22 aug)
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kaartjes zien er alle 4 fantastisch uit, en wat een lief gebaar om het schilderij dat bij je Opa aan de muur hing met het huis erop waar hij heeft gewoont aan je collega te geven die er nu in woont SUPERrrrr Lief ze waren er in ieder geval heeeeeeel blij mee......dat geeft een heerlijk gevoel toch.
  Liefs Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig verhaal Henriet.....dat is leuk zeg!
  Ook je kaartjes zijn allemaal super leuk!
  Groetjes en succes met ''de laatste loodjes''
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een leuke lift-kaart Henriët met dat lieve schaapje erop. Ook je "geslaagd" kaarten zien er gezellig uit. Je verhaal van het schilderij van je opa vond ik mooi om te lezen en wat mooi dat het cirkeltje zo weer rond is ^-^
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooi verhaal henriet. je kaart is leuk geworden. evenals de geslaagd kaarten.. top! groeten miranda k

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi verhaal, Henriët! 'Oude' spullen kunnen zo dierbaar zijn, zo vol herinneringen. Zo fijn als je daar iemand dan weer gelukkig mee kunt maken. Wat grappig dat Colien en jij allebei met de schapen aan de gang zijn gegaan voor de liftchallenge. Ook je geslaagdenkaartjes zijn hartstikke leuk. Gefeliciteerd dus met je jongste zoon. Super dat hij geslaagd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig verhaal, zo bijzonder! Dat zijn mooie dingen...Je kaartjes zijn prachtig! En soms pakt het zo uit dat je eenzelfde idee hebt..
  Hou vol, met de laatste loodjes..wij nog 4 weken..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gefeliciteerd met je zoon, ja die gaat echt het huis uit, Maastricht niet naast de deur! En wat een prachtig verhaal heb je van jou opa, hoe bijzonder. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi dat het schilderij dan weer op zijn plek komt. Wat een mooie bestemming.
  En grappig dat je hetzelfde idee had als Colien. Prima toch, ieder heeft toch weer zijn eigen inbreng! Erg mooi je lift!
  Fijn dat je weer met ons meedoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk gebaar om dat schilderij van het huis weer terug is bij je collega! Snap dat zij en haar man hij er blij mee waren.
  En wat Cornelie zegt... je kunt toch zomaar hetzelfde idee hebben, en jouw kaart is toch weer anders.
  Sterkte met de laatste loodjes, zeker als je weer bent begonnen na een poos eruit geweest te zijn, kan ik me dat heel goed indenken (ben ook juf). En leuk dat je weer met ons meelift!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie creaties. En wat een mooi gebaar van het schilderij.

  BeantwoordenVerwijderen