zondag 1 november 2015

2x keer kerst

Vandaag laat ik jullie 2 kerstkaarten zien die ik gisteren heb gemaakt. Ze zijn heel verschillend maar ik heb ze beide met plezier gemaakt.
Dit was 's ochtends vroeg de eerste. De basis is (weer) een witte, vierkante kaart. Daarop rood dp papier uit een blokje van de Wibra. Daarop weer wit papier dat ik heb ge-embost met sterren. Hierop de half-ronde sterrenstans, wat gouden sterren en de kerstman.
Met deze kaart wil ik meedoen met de challenge bij De Egel.

De tweede kaart die ik maakte is een hele andere:
Een poosje geleden zag ik de card-toppers van Marianne Design liggen. Die leken me wel handig voor een snel kaartje. Weer begonnen met een witte, vierkante kaart. Daarop lichtbruin papier en daarop dp papier. Een cirkel uit donkerbruin en daarop de card-topper. Hier ook de half-ronde sterrenstans aan toegevoegd.
Toen met mijn nieuwe stans een kerstroos gemaakt. Pffffff......wat een dram was dat. Ik denk dat deze stans niet vaak gebruikt gaat worden hier. Ben er zelf niet helemaal tevreden over maar wilde hem toch aan jullie laten zien. Hebben jullie tips voor het gebruik van de card-toppers of voor de kerstroos?

In de tweede week van oktober ging de verkoop van mijn gehaakte spulletjes van start bij het Mixpunt in Zuidlaren. Ik had een grote voorraad knuffels die kant op gebracht. En wat denken jullie? Na 1 week kreeg ik al een berichtje of ik nog meer kon brengen. Bijna alles was al verkocht. En dat was eigenlijk mijn voorraad voor de 4 maanden dat mijn spullen daar verkocht worden. Gelukkig heb ik een hele voorraad kerst spullen die ik binnenkort ga brengen. En ondertussen haak ik vrolijk door !

16 opmerkingen:

  1. Hey, gezellig daar ben je weer! Met twee geweldig leuke kaarten!! Ze zijn enig, vooral de eerste vind ik zo leuk!
    Ja, druk he, 4 dagen voor de klas. Ik werk ook 5 dagen, het is veel. Zeker als je daarnaast nog zoveel dingen leuk vindt om te doen.
    Groetjes, en fijne zondag verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kaartjes!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Henriët,
    twee hele verschillende en erg mooie kaarten, ik vind je 1ste kaartje leuk en vrolijk en je 2de is helemaal anders van kleur, ook erg mooi..Ik heb de helleborus gehad, zelfde werkwijze als de poinsettia, ik vond het ook helemaal niks...dus weg gedaan..
    groetjes,
    Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Henriët leuk je weer te lezen :) Je laat ook meteen twee ontzettend leuke kerstkaarten zien :) De eerste is zo vrolijk en de tweede zo mooi rustig en stijlvol! De cardtopper komt er echt heel mooi uit op jouw kaart! Uhm tips voor de kerststerbloem ... Ik plak de lagen eerst samen. Dus van de kleine bladeren vorm ik een bloem, van de grotere bladeren vorm ik ook weer een bloem. Ik laat het even drogen en plaats hen over elkaar, door de lagen een stukje te draaien. Dat de bladeren van de bovenste laag (de kleine) vallen tussen de ruimte van de bladeren van de onderste laag. Daarna plak ik het geheel over de groene bladeren (ook weer tussen de ruimte van de bladeren van de bloemen) en plaats de binnenste delen op de bovenste laag. Ik hoop dat je hier iets aan hebt :) Wat ontzettend leuk dat jouw haakknuffels er in een week al bijna doorheen waren! Het verbaasd mij niet ... ze zijn echt prachtig!
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat zijn ze leuk!!!
    Inderdaad heel anders maar beide spuer!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Henriette. Wat 2 leuke kaarten ook al Zijn ze anders. Wat bereft de kerstrozen. Je Kunt de blades een beetle in Elkaar drukken... Dag heeft een Wat meer bloem effect. Ik trek ze even over de ginger endan druk ik er even. Succes. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het twee hele leuke kerstkaartjes Henriet.....en wat gaaf dat je haakwerkjes zo goed verkopen....veel succes met haken!
    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je kerstkaartjes zijn allebei beauty's Henriët....en wat leuk voor je dat je knuffels zo goed verkopen....een hele eer is dat
    nog veel plezier met het vervolg van je haakwerkjes

    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een compliment voor je haakwerken Henriët, dat wordt doorhaken..LOL
    Je kerstkaarten zijn beide heel mooi vind ik. De onderste met de cardtopper is zelfs chique, mooi gedaan hoor. Die met de kerstman is lekker vrolijk...
    Leuk dat je meedoet met de november-challenge van de Egel.
    Lieve groetjes Miranda (dt de Egel)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk Henriët, weer eens een berichtje van jou! En twee hele leuke, verschillende kaarten. Grappig dat je wel op allebei die halfronde sterrenstans hebt gebruikt. Gaaf trouwens dat de verkoop van je haaksels zo goed loopt. Jij hoeft je dus niet te vervelen nu de avonden weer donkerder worden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Henriet,
    wat gaaf dat je gehaakte spullen zo goed lopen. Mar ik had niet anders verwacht. Je haakt zo mooi en zulke leuke figuren.
    Je kaartjes zijn superleuk. Allebei, ook al zijn ze verschillend.
    Ik heb geen tips voor je, helaas. Vind de kerstroos er mooi uitzien!
    Gezellig dat je meedoet bij de Egel.
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen

  12. Beide kaartjes zijn heel erg mooi, maar de kerst man is zeker leuk ☺
    Bedankt dat je meedoet met onze "KERST" Challenge bij De Egel !
    Gezellige en fijne (knutsel) dagen
    Liefs van Erica
    {Heidebloempjuh}
    {DT De Egel}

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het leuke kaartjes geworden!
    Gisteren stond er een tutorial van youtube op facebook van Madeliefjuh.
    De link: https://www.youtube.com/watch?v=yFmv_LiGa8A

    Succes!

    Groetjes

    Rimmie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooi kaartjes en wat een goede kleurencombi. Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuke kaarten zijn dit! Ik vind vooral de eerste super! Die kaart brengt me trouwens op een ideetje... Bedankt voor de inspiratie! :-D
    Jouw kerstroos vind ik toch goed gelukt hoor. Niets mis mee in mijn ogen? Staat mooi op de kaart.
    Wat leuk dat jouw haakwerkjes zo goed gaan! Je zal nog weten wat doen ;-) Ze zijn dan ook prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie kaartjes.
    De 2de heeft toch mijn voorkeur. :)
    Groetjes Mieke'S

    BeantwoordenVerwijderen