maandag 28 april 2014

Vakantie 2

En daar ben ik alweer!
Na een gesprek over onze hypotheek vanochtend en een bezoek aan mijn schoonvader vanmiddag was er vanavond na het eten weer tijd om te knutselen.
Bij Knutsels en Kadootjes vragen ze deze keer een kaartje in zwart-wit en 1 andere kleur.
Bij Boekenvoordeel kocht ik ooit een blokje met zwart-wit papier gecombineerd met gifgroen en knalroze. Voor de laatste variant heb ik gekozen voor deze kaart:
Ik denk dat deze kaart verder weinig uitleg nodig heeft!
Deze kaart laat ik ook meedoen met de challenge van Een hoop inspiratie scrapkaarten challenge blog waar ze een voorjaarskaart vragen en bij De Creatieve Zebra waar ze ook een lente/paaskaart vragen.

Morgenochtend eerst weer een eind wandelen met jongste zoon en daarna zijn kamer een grote schoonmaak geven. Volgende week moet daar de Italiaanse uitwisselings student slapen. Dus maar even de bezem erdoor!

zondag 27 april 2014

Vakantie!!

Heerlijk 2 weken vakantie! Lekker knutselen, in de tuin werken, wandelen en verder wat klussen in huis.
De vakantie begon meteen goed met het jaarlijkse ontbijt op de brink in ons dorp. Dit jaar voor het eerst een Koningsontbijt. Vanaf half 9 heeft de ondernemersvereniging van alles klaar staan voor een heerlijk ontbijt en onder muzikale begeleiding van onze harmonie is het een gezellige boel!
Hier zie je van links naar rechts mijn vader, mijn man, vriendin van jongste zoon, oudste zoon(aanwezig als EHBO-er en mijn "stiefbroertje".

Terug van het ontbijt heerlijk in de tuin gezeten en mijn paard afgehaakt en in elkaar gezet. Deze gaat de komende week naar een oud collega die een ongelukje heeft gehad toen ze haar paard in de trailer ging zetten.

Dit paard komt uit hetzelfde boekje als de koe uit mijn vorige post. Heerlijk om te haken en leuk om kado te geven.

En vandaag was er dan eindelijk weer eens tijd om een kaartje te maken. Eigenlijk zouden we er vandaag op de fiets op uit trekken maar het weer gooide roet in het eten. Daarom heb ik vanochtend een kaartje gemaakt voor Kaartjes Inspiratie Challenge. Ze hebben hier een leuke schets om een kaart mee te maken.
De basis is een witte vierkante kaart. Daarop design papier met krantenartikelen uit een blokje van Dovecraft. Daarop rood diagonaal gestreept papier uit hetzelfde blokje. Het papier met de snorren komt uit een blokje van Panduro. Verder afgewerkt met een honingraatje, klokstempel en de scrabble letters van Joy!
Volgende maand gaat deze naar een vriend van onze familie in Noord-Holland die dan 80 jaar wordt.

Iedereen die de komende week ook vakantie heeft wens ik een fijne week en iedereen die gewoon moet werken kan ik geruststellen: het wordt niet warm en zonnig de komende week......

woensdag 23 april 2014

Even een kort berichtje

Ik ben er nog wel hoor, maar laat momenteel even weinig van me horen. Deze week is een super drukke week met vergaderingen, bijeenkomsten en de Koningsspelen van a.s. vrijdag. Maar daarna heb ik 2 weken vakantie en dan ga ik de schade inhalen. Kom ik bij jullie allemaal weer reacties achterlaten en dan zal er ook vast wel weer een kaartje gepost worden.
In de tussentijd laat ik hier nog maar even een haakwerkje zien dat ik zondagavond nog even in alle haast gemaakt heb voor mijn nichtje waar we 2e paasdag een super gezellige familie reunie hebben gehad.
Ik merk dat ik na een drukke dag 's avonds toch sneller nog even de haaknaald pak dan dat ik van alles tevoorschijn moet halen om kaartjes te maken...... Maar ach, ook dat komt wel weer hoor!

donderdag 17 april 2014

Fijn paasweekend!!

Een paar weekjes geleden haakte ik deze paaskrans. Hij heeft al een poosje bij mij in de klas gehangen, maar ik had er nog steeds geen foto van gemaakt.
Vandaag de paasspullen op school opgeruimd en de krans meegenomen naar huis. Meteen maar een foto gemaakt en de krans nu thuis nog even een mooi plekje gegeven.
Nu heerlijk genieten van 4 vrije dagen. Ik denk dat er veel gewandeld en geknutseld gaat worden. En maandagmiddag familiereunie met mijn neven en nichten waarvan ik er een aantal al ruim 20 jaar niet meer heb gezien!

Voor jullie ook allemaal een heel fijn paasweekend!

maandag 14 april 2014

Een heerlijke maandagochtend

Manlief op bed na de nachtdienst, oudste zoon naar school voor tentamens en jongste ook naar school. Dat betekent weer een ouderwetse maandagochtend waarop ik stil moet zijn zodat manlief kan slapen. Dat is absoluut geen straf want dan ga ik heerlijk zitten knutselen.
Vanochtend heb ik mij uitgeleefd op 2 projectjes. De eerste was ik woensdagavond bij Caroline al mee begonnen maar was nog niet af.
Bij het blog van Cards en Scrap is de uitdaging deze keer om 2 scraplings te maken. Ik had daar nog nooit van gehoord maar de uitleg en de mooie voorbeelden spreken voor zich.
Dit is wat ik er van gemaakt heb:
Voor beide scraplings heb ik designpapier gebruikt uit een nieuw blok van de Action. Verder cardstock en mijn honingraat stans gebruikt. Afgewerkt met bloemetjes en sterretjes van de Xenos.

Mijn tweede project van vandaag is iets heel anders. Mijn zwager gaat 9 mei trouwen en ik wilde een felicitatiekaart maken die geinspireerd is op hun trouwkaart. Die ziet er zo uit:
De buitenkant is van roze vellum en daar is de trouwkaart in gestoken. Omdat ik geen roze vellum heb, heb ik de kleuren omgedraaid:
De aanstaande bruid heet eigenlijk Wilma, maar iedereen noemt haar Wilms. En omdat ze die naam zelf ook op de kaart hebben staan heb ik dat ook maar gedaan.
De achterkant van mijn kaart heb ik ook nog versierd, maar ook vrij eenvoudig gehouden omdat ik weet dat ze beiden niet van al te veel poespas houden:
Op de achterkant een pocket gemaakt met daarop in dezelfde letters als op de voorkant het woordje "ja"  en daarbij gestempelde hartjes. In de pocket een label met hun initialen en een stempel. Achterop is ruimte voor een persoonlijke tekst.

Dit was het voor vandaag en waarschijnlijk ook meteen voor deze week. 3 avonden vergaderingen voor de boeg en een studiemiddag. Maar vrijdag een extra dagje vrij, dus wie weet???

zondag 6 april 2014

Nederlandse kaarten uitdaging

En wat doe je als je op zondagochtend om 8 uur klaarwakker bent? Juist! Uit bed en aan de knutsel.
Vandaag ben ik aan de slag gegaan met de schets van de Nederlandse Kaarten Uitdaging. Ik wist meteen wat ik hiervoor zou gaan maken. Dat scheelt een hoop. De juiste papiertjes bij elkaar zoeken, de benodigde stansjes door de Cuttlebug draaien, alles op de juiste plek vastplakken en klaar is mijn kaartje:

Gistermiddag heb ik 15 kilometer gewandeld nadat oudste zoon mijn blaren vakkundig had afgeplakt (handig zo'n ervaren ehbo-er in huis). Vanmiddag staat er een wandeling van ruim 20 kilometer op het programma en volgend weekend een tocht van 40 kilometer. Duimen jullie voor me dat het goed blijft gaan met de blaren?

Voor iedereen een fijne zondag en tot blogs!

donderdag 3 april 2014

Liftchallenge 63

Allereerst wil ik je bedanken voor alle lieve reacties op mijn berichtje over mijn blaren. Ik was de afgelopen week heel blij met het mooie weer waardoor ik mijn open schoenen aankon en dus geen pijn aan de blaren had. Het vocht is er nu voor het grootste gedeelte uit. Zaterdag afplakken en proberen weer te wandelen.

Vanavond na het eten weer heerlijk zitten knutselen. Ik zag de nieuwe liftkaart van de Lift Challenge voorbijkomen en ben hier mee aan de slag gegaan. Ik wist al snel welk papier ik wilde gebruiken, had ook al een stukje kant klaarliggen om bovenlangs te stikken, de vlaggetjes waren snel klaar en toen kwam ik ineens op een heel ander idee. In plaats van het kant bovenlangs te stikken besloot ik de muzieknotenstans te gebruiken. Dit vond ik wel mooi passen bij het muziekpapier in de vlaggetjes.
Om het geheel een stoere uitstraling te geven de stiksels met zwart gemaakt en de vlaggetjes en de muzieknoten met nietjes vast gemaakt.
Volgende week gaat dit kaartje op de post naar mijn ex-schoonzusje. Zij zingt erg mooie liedjes in het Drents die ze zelf schrijft, dus is dit wel een toepasselijk kaartje.

Eerder deze week maakte ik 2 bijna identieke kaartjes. Een om een collega te bedanken (ze heeft samen met mijn man 3 houten paaseieren geknutseld voor in mijn klas die ik met de kinderen ga versieren) en de andere voor mijn schoonvader die morgen jarig is.

Vind de gereedschapjes erg leuk voor mannenkaartjes en door ze 1 keer uit zilverkarton te stansen en 1 keer uit kraft en dit dan te combineren krijg je net echt gereedschap.

Nu nog even een rondje langs jullie blogs en dan is straks het hele bed voor mij alleen. manlief gaat de nachtdienst in.