donderdag 23 oktober 2014

Schudkaarten met vellum

Vandaag laat ik jullie 2 kerstkaarten zien. Deze heb ik vorige week in de herfstvakantie gemaakt. Voor de eerste kreeg ik het idee toen ik ergens een andere schudkaart zag. Die zag er erg ingewikkeld uit en ik bedacht dat het ook op een simpeler manier moest kunnen. Mijn naaimachine dus maar weer eens tevoorschijn getoverd en aan de slag gegaan:
De basis is een vierkante, lichtblauwe kaart. Daarop heb ik met zwarte inkt de tekst gestempeld. Toen een velletje vellum op maat gesneden en deze met wit garen op de kaart genaaid. Halverwege de sterren er tussen gedaan en verder dichtgenaaid. Op het laats het lintje meegestikt. Tenslotte nog een ster op de voorkant geplakt en daar een parel op als afwerking.
Deze kaart was lastig op de foto te krijgen, maar zoals hij hier in de vensterbank staat heeft het een sjieke uitstraling.

Toen ik toch met vellum en schudkaarten bezig was ook nog een 2e gemaakt. Het idee voor deze zag ik op Pinterest:
De basis van deze kaart is een vierkante kraft kaart. Daarop heb ik een rechthoek van kraft verhoogd opgeplakt waarvan ik de randjes ruw heb gemaakt. Op deze rechthoek heb ik eerst met Vintage Photo mijn muziekstempel gestempeld. Daarna de ster uit vellum er op genaaid en weer gevuld met sterren. Tot slot nog een tekst toegevoegd (vond de jingle bells tekst wel toepasselijk bij de muziekstempel) en nog wat sterren.

Natuurlijk doe ik deze keer ook weer mee met 52 weeks of christmas. Lees net dat Yvonne er mee gaat stoppen. Erg jammer! Maar Ingrid en Nelleke nemen met stokje over. heb me al aangemeld op hun nieuwe blog http://52weekstochristmas.blogspot.nl/. Kunnen we volgend jaar gewoon weer verder!

10 opmerkingen:


  1. Oh wat een gave kerst kaarten, heel erg mooi gemaakt ☺

    Gezellige en fijne (knutsel) dagen ☼
    Liefs van Erica
    {Heidebloempjuh}

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat heb je leuk bedacht Henriët een schudkaart op een simpele manier en toch een superleuk resultaat, ik vind ze alle 2 erg mooi !!
    Fijn dat je weer meedoet aan 52 Weeks of...
    Liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk idee, om schudkaarten te maken met vellum, héél mooi!
    Groetjes, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow wat een leuk idee zeg. En de 2e vind ik helemaal super. Prachtig de combinatie van kraft en vellum! Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ontzettend leuk bedacht Henriet....en de uitvoering is SCHITTEREND!
    De kleurtjes zijn ook prachtig.....super leuk dat vellum!

    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige kaartjes!
    Liefs Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauwie!!!! Wat heb je dit gaaf gemaakt zeg. Super origineel idee.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie kerstkaarten zijn dit, ik hou heel erg van vellum, en dan ook nog in deze mooie stoere uitvoeringen super gedaan! Leuk dat je weer mee doet bij 52 weeks off.....groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel mooi zijn ze! Leuk idee.
    Pinterest is echt een schat aan inspiratie hé ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke kerstkaarten zijn dit! Gaaf hoe je het vellum gebruikt hebt. Mooi effect geeft dat in combinatie met de sterren.
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen