dinsdag 14 oktober 2014

Samenloop voor hoop

Door de organisatie van de Samenloop voor hoop bij ons in het dorp ben ik gevraagd om uiltjes te haken. Die gaan zij op de kerstmarkt bij ons in het dorp verkopen. Natuurlijk heb ik daar ja tegen gezegd en vandaag heb ik mijn eerste zending afgewerkt.

Dit zijn 18 kleine uiltjes in PIP-kleuren. Deze zijn niet moeilijk te haken en meestal kan ik er 3 op een avond maken. Ik haakte er steeds 3 met dezelfde kleurencombinatie maar in een andere volgorde.

Ook maakte ik nog een grote uil in de kleuren van onze dorpsvlag:

Nu ga ik eerst het verjaardagscadeautje voor de 70e verjaardag van mijn vader verder haken, een shrug voor mezelf maken en nog een kerststal haken. En wie weet haak ik tussendoor ook nog weer een paar uiltjes. Ik hoef me dus echt niet te vervelen deze vakantie!

8 opmerkingen:

 1. Dit ziet er super leuk uit! Zo te lezen hoef je je niet te vervelen. De shrug heb ik even moeten opzoeken, ik had geen flauw idee wat het zou moeten zijn. Maar.... Google is je beste vriend ;o)

  -xies- Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha..ik moest ook even op Google kijken wat een shrug was, een soort schouder bedekker dus..zoals een bolerootje ?? ben benieuwd, je serie mini-uiltjes is echt schattig..het vakantie weer nodigt uit tot freubelen,
  groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al hakend kom jij de vakantie wel door ;) Wat zijn ze enig deze kleine uiltjes! Helemaal lief in Pip-kleuren. De grote uil in dorpskleuren is natuurlijk ook heel geslaagd.
  Fijne avond, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enig!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij zit goed tussen de uiltjes! Prachtig zeg....maar wat een werk Henriet!
  Succes met het haken.

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoo wat leuk en wat een mooie uiltjes! Gewoon echt te creatief hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Henriet,
  wat een gave uiltjes heb je gehaakt. En zoveel op 1 avond: 3. Jij bent echt snel. De grote is ook weer helemaal mooi! Leuk in de kleuren van de dorpsvlag. Je shrug is misschien wel wat meer werk, maar als je een korte maakt zal ook dat wel meevallen. Geniet lekker van je vakantie!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig leuke vrolijke uiltjes heb je gehaakt Henriët! Die gaan vast goed verkocht worden op de kerstmarkt.
  Ik heb ook even op je blog rondgesnuffeld en ben gelijk je volger geworden, want wat is er veel moois te zien!
  Groetjes, Marleen
  http://handmadebymarleen.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen