zondag 4 mei 2014

Uitwisseling

Morgen komt onze uitwisselingsstudente voor een weekje hier in huis. Eigenlijk zou de Italiaanse waar onze jongste zoon in oktober een week is geweest hier komen maar dat gaat niet door. Nu komt er een Belgisch meisje. Zij is voor een jaar in Italië en gaat naar de school waar de uitwisseling mee is. Deze Belgische, die dus voor een jaar in Italië woont komt nu op uitwisseling naar Nederland. Snappen jullie het nog?
Om haar te verwelkomen maakte ik onderstaand kaartje.
De basis is een rode vierkante kaart. Daarop een stuk wit karton en daarop vierkantjes uit een oud blokje van Kruitvat met toepasselijk Hollands papier.
Ik heb heel bewust "Welkom in Nederland" op de kaart gezet en niet "Welkom in Holland". Waarom dat is kunnen jullie zien in het volgende filmpje.
Deze kaart laat ik mee doen aan uitdaging 66 van de Nederlands kaarten uitdaging. (hoe toepasselijk kan een kaartje zijn!)

Mijn eerste vakantieweek zit er op. Ik heb genoten! Niks moeten, lekker rustig aan doen, veel gewandeld, gehaakt, gelezen en af en toe een kaartje gemaakt. Wat wil een mens nog meer! Nou.....nog een week vakantie!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Henriet,
  Wat een geweldig leuk filmpje is dat, inderdaad erg ingewikkeld..maar leuk net als je mooie Nederlandse kaart, veel plezier met je Belgische studente..groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ten eerste heb je een prachtige kaart gemaakt, ten tweede heb ik genoten van je filmpje, ga hem even opslaan om door te sturen, ten derde: Is de Belgische studente van Waalse of van Vlaamse afkomst ? In beide gevallen zul je waarschijnlijk Nederlands moeten spreken maar als ze van Vlaamse afkomst is hoef je minder uit te leggen, hoewel sommige woorden in het Vlaams . . .
  Ik stop, niet voor openbare mededelingen geschikt.
  Fijne week, Marfien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dit superleuk gemaakt voor haar Henriet, ziet er toppie uit, dat zal ze zeker wel waarderen.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wouw je kaart is prachtig,..dankje wel voor het meedoen met de challenge en veel succes.
  Fijne dag
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig mooi kaartje! Zo leuk in die Nederlandse kleuren. Leuk dat je meedoet met de uitdaging van NKU.
  Lieve groetjes,
  Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel MOOI kaartje zo in het rood-wit-blauw en LEUK dat je met de uitdaging bij NKU meedoet.
  Liefs Wilma ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen