maandag 14 april 2014

Een heerlijke maandagochtend

Manlief op bed na de nachtdienst, oudste zoon naar school voor tentamens en jongste ook naar school. Dat betekent weer een ouderwetse maandagochtend waarop ik stil moet zijn zodat manlief kan slapen. Dat is absoluut geen straf want dan ga ik heerlijk zitten knutselen.
Vanochtend heb ik mij uitgeleefd op 2 projectjes. De eerste was ik woensdagavond bij Caroline al mee begonnen maar was nog niet af.
Bij het blog van Cards en Scrap is de uitdaging deze keer om 2 scraplings te maken. Ik had daar nog nooit van gehoord maar de uitleg en de mooie voorbeelden spreken voor zich.
Dit is wat ik er van gemaakt heb:
Voor beide scraplings heb ik designpapier gebruikt uit een nieuw blok van de Action. Verder cardstock en mijn honingraat stans gebruikt. Afgewerkt met bloemetjes en sterretjes van de Xenos.

Mijn tweede project van vandaag is iets heel anders. Mijn zwager gaat 9 mei trouwen en ik wilde een felicitatiekaart maken die geinspireerd is op hun trouwkaart. Die ziet er zo uit:
De buitenkant is van roze vellum en daar is de trouwkaart in gestoken. Omdat ik geen roze vellum heb, heb ik de kleuren omgedraaid:
De aanstaande bruid heet eigenlijk Wilma, maar iedereen noemt haar Wilms. En omdat ze die naam zelf ook op de kaart hebben staan heb ik dat ook maar gedaan.
De achterkant van mijn kaart heb ik ook nog versierd, maar ook vrij eenvoudig gehouden omdat ik weet dat ze beiden niet van al te veel poespas houden:
Op de achterkant een pocket gemaakt met daarop in dezelfde letters als op de voorkant het woordje "ja"  en daarbij gestempelde hartjes. In de pocket een label met hun initialen en een stempel. Achterop is ruimte voor een persoonlijke tekst.

Dit was het voor vandaag en waarschijnlijk ook meteen voor deze week. 3 avonden vergaderingen voor de boeg en een studiemiddag. Maar vrijdag een extra dagje vrij, dus wie weet???

11 opmerkingen:

 1. Scraplings kende ik nog niet, maar ik ga eens een kijkje nemen. De jouwe zijn in elk geval heel er mooi!
  Ook je kaartje geïnspireerd op de huwelijksuitnodiging is heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad geen straf om zo de maandag te starten, wat ben je lekker b ezig geweest, ziet er allemaal weer prachtig uit!

  liefs, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke scraplings heb je gemaakt
  erg leuk dat het label er zo uit kan .
  Gezellig dat je meedoet met de uitdaging bij het
  Cards&Scrap blog
  Groetjes Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn je scraplings mooi geworden en ook je kaart voor het bruidspaar ziet er heel leuk uit..geen straf toch ?? lekker freubelen, vooral met dit weer...
  Liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt je (net als ik) vandaag niet verveeld, je kaartjes zien er heel goed uit, je trouwkaart is uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha die Henriet,
  wat een goede smoes, zeg!! Je man nachtdienst en jij stil zijn....ja, ja, alsof strijken zoveel lawaai maakt. Nee hoor, grapje. Ik zou het ook gedaan hebben! groot gelijk. Heerlijk even het rijk alleen. En dan ook voor jezelf tijd maken.
  Je scraplings zijn gaaf!! Leuk die honingraat erop.
  De kaart voor je zwager en aanstaande schoonzus is echt een plaatje!! Wat een gaaf exemplaar zeg! Zullen ze vast helemaal leuk vinden!
  Sterkte deze week met de drukte! Hier ook vrijdag vrij....heerlijk!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sow meid. Je bent lekker bezig geweest. Je hebt hier een paar geweldig leuke creaties gemaakt.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie scraplings heb je gemaakt.
  Mooi setje zo bij elkaar.

  Bedankt voor je deelname bij Cards & Scrap.

  Groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Woww ik heb genoten van je berichtpost!! wat een mooie creaties heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat superleuk gemaakt Henriet, ik vind ze top.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekker productief geweest op maandagochtend! Je scraplings zijn leuk en het felicitatiekaartje voor je zwager is wel heel persoonlijk en helemaal in stijl van de trouwkaart. Nog maar één dag en dan is het vrijdag ;)
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen