zaterdag 30 november 2013

Gewonnen candy en Liftchallenge

Afgelopen week lag er een pakje op mij te wachten toen ik thuis kwam uit school. Het was de candy die ik gewonnen had bij Mariëtte. Een poosje geleden had ze een candy op haar blog staan waar je mooie stempels mee kon winnen. Ik was de gelukkige winnares met nummer 13.
Maar bij het uitpakken zat er veel meer in het pakje dan alleen de stempels: 2 prachtige tijdschriften, belletjes, strikjes, kaartjes in de vorm van een ster, groene kadertjes en 3 prachtige houten kersthangers.
Nogmaals super bedankt Mariëtte!
De gewonnen candy.

Vanmiddag heb ik even heerlijk alles aan de kant gelegd en ben ik gaan zitten knutselen. Ik heb een kaartje gemaakt n.a.v. de kaart van de Lift Challenge. Dat ik mijn vlinderstans zou gebruiken om de vorm mee uit te stansen had ik al snel beslist, maar toen moest ik iets bedenken om hem mee op te vullen. Daar heb ik 2 geschikte stansen voor maar die zijn beide gebruikt bij de voorbeeldkaarten. Dus die wilde ik nu eigenlijk niet ook gaan gebruiken.
Dat bracht mij op het idee om vellum met een embossing folder door de cuttelbug te draaien en dit achter de uitgestanste vlinder te plakken. De gebruikte stempel komt uit de candy van Mariëtte en deze heb ik iets verhoogd opgeplakt.
Eindelijk weer eens iets anders dan een kerstkaart!

Vanavond ga ik sinds het eerst sinds lange tijd de breipennen weer eens uit de kast halen. Mijn collega en ik zijn de poppenhoek op school aan het pimpen, en mij is de eer te beurt gevallen om nieuwe kleertjes voor de poppen te maken.

zondag 24 november 2013

Knutselen tijdens Studio Sport

Op zondagavond om 7 uur kijkt mijn man altijd naar Studio Sport en dan probeer ik eigenlijk altijd even iets te knutselen. Zo ook vanavond.

Voor deze kaart heb ik de schets gebruikt van Christmas Challenges (with sketches).
De basis is een licht blauwe kaart, daarop design papier uit een oud blokje van Kruitvat. Ook de rest van het design papier komt uit hetzelfde blokje. De digi heb ik weer ingekleurd met mijn Stabilo stiften. De letterstickertjes heb ik pasgeleden bij de Hema gekocht.

Nu snel weer op de bank kerstboompjes haken!

zaterdag 23 november 2013

Kerstboompjes

Een vriendin plaatste vorige week een berichtje op mijn tijdlijn van facebook. Ze had zulke leuke kerstboompjes gezien, of ik die ook zou kunnen haken.
Dat hoef je mij geen 2 keer te vragen en dus ben ik aan de slag gegaan en zie hier het resultaat:
Manlief maakte de standertjes van "afvalhout" dat nog in de schuur lag.
En als je dan 1 keer bezig bent en er over praat komt van het een het ander. Want een andere vriendin vond ze ook wel leuk, maar of ik ze ook in het groen met een wit randje kon maken. Natuurlijk!
En mijn schoonzusje bestelde ze gisteravond in het wit met een rood randje. Ik me vervelen.......nee hoor!!

Ik laat mijn boompjes ook meedoen bij Dutch Card Lovers waar ze een kerstcreatie vragen (geen kaartje).

maandag 18 november 2013

Sint en Kerst in 1 post

Vandaag weer eens een berichtje over mijn haakhobby. Want naast dat ik graag kaartjes maak, mag ik ook heel graag zitten te haken.
Vorig jaar haakte ik voor in mijn klas een Sinterklaas met 2 Pieten.
Toen had ik ze in een glazen vissekom staan die ik gedeeltelijk had gevuld met pepernoten. Dit jaar wilde ik er weer iets anders mee doen:
Ik heb een letterbak van de Action gevuld met de gehaakte Sint en Pieten, (chocolade)pepernoten, chocoladegeld een chocoladeletter en een omgehaakt potje met een waxinelichtje. In het laatste vakje komen nog speculaasjes. Dit zet ik morgen bij mij in de klas op de groepstafel. Ziet er vast weer gezellig uit!

Een week geleden liet ik jullie mijn eerste gehaakte engel zien. Vandaag is ook de 2e engel af gekomen.
Nu staan ze samen muziek te maken bij mij in de kamer. Nu nog eentje. Dat wordt de zanger van het stel.

En hoe leuk is dit: ik heb op het blog van Mariëtte haar candy gewonnen. Gewoon....door mijn naam in te vullen bij nummer 13. Hoezo ongeluksgetal?? Ik ben er helemaal blij mee!

Dit was het weer voor vandaag. Morgen 10-minuten gesprekjes. Een voordeel van een kleine klas is dat ik er na 2 uurtjes wel al weer klaar mee ben!

zondag 17 november 2013

2 kerstkaartjes en een nieuw stansje

Vrijdagavond heb ik bij de Pipoos nieuwe stansjes gekocht. Manlief had vorig weekend een bridge-drive en won daar een VVV-bon. Deze gaf hij aan mij om bij de Pipoos nieuwe stansje te kopen. Lief he?
Ik heb er 3 gekocht maar laat nu een kaart met 1 van de stansjes zien. De andere 2 komen vast binnenkort ook wel voorbij.
Het nieuwe stansje is de onderste van het dorpje. De bovenste van de sneeuwrand heb ik al een poosje. Op een donkerblauwe kaart heb ik lichtblauw papier met sneeuwvlokjes geplakt. Daarop een blauwe cirkel en daarop een stukje van een cirkel waar ik het dorpje uit gestanst heb. Afgewerkt met de sneeuwrand aan de bovenkant en nog een paar sterretjes. Ik vind het effect zelf erg leuk!

Het tweede kaartje dat ik laat zien heb ik gemaakt n.a.v de schets van Christmas Challenges (with sketches). Bij hun vorige uitdaging ben ik in de top 3 terecht gekomen!
Hiervoor grijs en roze papier gebruikt uit een oud blokje van het Kruitvat. Voor de horizontale streep geen design papier gebruikt maar een stukje crispy-lint. Het stempeltje heb ik bewust niet ingekleurd omdat ik de kaart al druk genoeg vond.

Komende week een drukke week met 10-minuten gesprekjes en een OC-vergadering. Dat zijn dus 2 avonden op school. Nu nog even op de bank om de 2e engel af te haken.

maandag 11 november 2013

Haakwerkje voor Kerst

Een poosje geleden kocht ik een boekje van Christel Krukkert met leuke dingetjes voor kerst. Ik ben begonnen met het haken van 3 engeltjes. Vanavond heb ik de eerste af gekregen:
Deze eerste engel speelt harp. Hierna komt er nog een met een trompet en een zanger met een liedjesboek in zijn handen.
De engeltjes in het boekje hebben geen mond (alleen de zingende engel) maar jongste zoon vond hem niet af zonder mond.
En natuurlijk heeft deze engel echte vleugels:
Ik hoop binnenkort ook nummer 2 en 3 te kunnen showen.
Nu lekker onder de wol. Heb het hele bed voor mij alleen. Manlief zit in de nachtdienst (wel 6 nachten deze week!).
Slaap lekker!

zondag 10 november 2013

Digi's

Vandaag heb ik mij eens gewaagd aan het kleuren van digi's. Ik vind kaartjes met zo'n leuk plaatje altijd heel leuk als ik ze zie op de blogs, maar ik  gebruik ze zelf eigenlijk nooit.
Nu zag ik op Pinterest hele leuke digi's voorbij komen en die heb ik vanmiddag maar eens uitgeprint. De grote vraag was nu alleen waar ik ze mee zou gaan inkleuren. Mijn keus viel op mijn Stabilo stiften.
Het eerste kaartje dat ik vanmiddag maakte was deze:
Ik vind zelf het rendier aan de donkere kant. Morgen maar eens even mijn andere stiften zoeken, daar zitten vast meerdere kleuren bruin in.
De schets die ik voor deze kaart gebruikt heb is van Christmas Challenges (with sketches). Hun challenge heeft deze keer een twist: gebruik een charm op je kaart. En omdat ik geen echte kerst charm kon vinden heb ik er zelf 1 gemaakt met een splitpen en 2 belletjes aan een draadje. Het papier komt uit een oud blokje van het Kruitvat.

De digi op het volgende kaartje was een makkie. Hier hoefde ik alleen de muts, de shawl en de wortelneus te kleuren. Alle stukjes designpapier (Action) heb ik gemat op rood papier. Daardoor is het een hele zware kaart geworden. Mag ik wel aan denken bij het versturen. Er moeten denk ik wel 2 postzegels op!

De schets van deze kaart is van het Kaartjes Inspiratie Challenges Blog.

Gisteren een super gezellige dag gehad in het verzorgingshuis bij ons in het dorp. Daar stond ik met een kraam op de jaarlijkse kadootjesmarkt.
Het was minder druk dan andere jaren, maar toch klaag ik niet over de verkoop. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het thema-feest dat komend voorjaar voor de bewoners wordt georganiseerd.


donderdag 7 november 2013

Donderdag = kerstkaartendag

Deze week plaats ik maar weer eens een kerstkaartje op donderdag. Dat is al weer een poosje geleden maar nu het toch al weer snel richting de kerst gaat vond ik het wel weer eens tijd om er 1 te plaatsen.
Ik heb voor dit kaartje mijn nieuwe stansje van Elizabeth Craft Designs gebruikt. Ik vind de wantjes zo lief!
Verder is het een vrij eenvoudig kaartje . Op de vierkante basiskaart designpapier uit een oud blokje van het Kruitvat. Daarop een strook rood en daarop een smallere strook wit met een hulst motief. Daarop de wantjes die ik met een rood en een wit draadje aan elkaar heb geknoopt.
Ik wil deze kaart ook mee laten doen bij De Creatieve Zebra waar ze deze keer een CAS kaart vragen. Ik hoop dat deze CAS genoeg is.

Vanmiddag op kraamvisite geweest bij mijn collega. Ze was erg blij met de gehaakte rups (zie vorige blogbericht). Altijd fijn als een kadootje goed in de smaak valt.

maandag 4 november 2013

Kraamkadootje en andere haaksels

Dit keer laat ik jullie geen kaartje zien maar een nieuw haakwerkje. Mijn collega die bij ons op de locatie voor groep 1 t/m 4 staat is een paar weekjes geleden bevallen van een dochter. Woensdagmiddag gaan we op kraamvisite en ik wilde een persoonlijk kadootje voor haar meenemen.
Met het geboortekaartje als inspiratie (zie rechts op de foto) heb ik deze rups gehaakt:
Ik heb hiervoor geen patroon gebruikt maar ben gewoon begonnen met haken. 4 bolletjes aan elkaar gehaakt en een losse er bovenop gemaakt voor het hoofdje. De voelsprietjes heb ik van chenille draad gemaakt. Voor de pootjes haakte ik hele kleine bolletjes die ik onder het lijfje vast heb gezet. De rondjes op het lijfje heb ik met een stansje in de cuttle-bug uit vilt gestanst.
Ik ben er zelf erg tevreden over :-)

Zoals ik al eerder vertelde sta ik komend weekend op de kadootjes markt in het verzorgingstehuis hier in het dorp. Naast gehaakte kerstversiering heb ik ook armbandjes gehaakt. Ik zat mij alleen af te vragen hoe ik die leuk op de kraam zou kunnen presenteren. Daar heb ik nu iets op bedacht:
In de schuur heb ik een aantal berken-stammetjes liggen waar ik met kerst met de klas kaboutertjes van wil maken. Nu heb ik de armbandjes er om heen gedaan en zo kunnen ze mooi op de kraam liggen. Deze armbandjes zijn eenvoudig om te maken: je haakt een lange ketting van lossen totdat deze 4 keer om je pols past. Met het begin draadje en het eind draadje maak je een knoop in het midden vast en klaar is je armband.

Nu nog even jullie blog bij langs en dan nog even een paar potjes omhaken. Mijn avonden zijn goed gevuld!